Планирам да отворам мк сајт - Имам купено домејн, 500мб хостинг што идеше со домејнот и во тек сум со изработка на сајтот на Вордпрес.
Сега, треба да се решам и да купам хостинг...нова сум во овие работи и незнам точно колку простор ќе ми биде доволен за сајтот а и реално незнам колку ќе ми биде посетеноста.
Вршев споредба на компаниите кои нудат хостинг услуги (само во мк) горе-доле цените се исти, но најголем впечаток ми остави Го Хост од каде и го купив домејнот и планирам да земам хостинг.
http://www.gohost.mk/hosting/linux - еве ја страната јас планирам да го земам СОПСТВЕН ПАКЕТ па потоа дополнително да го надградам на НЕОГРАНИЧЕН S.
Цената за НЕОГРАНИЧЕН S е 3.000 денари и се добива
Неограничен веб простор и
Неограничен месечен трансфер. - Дали има некоја финта тука и дали доколку го земам овој пакет и во иднина тргне добро со сајтот ќе може да поддржи пристап на голем број на корисници??? Воедно сајтот е специјализиран портал со информативна содржина и ќе има мнооогу слики. Дали на пример ваков хостинг може да користи сајт како Точка или ЦрноБело и други познати сајтови.
И доколку одговорот е не - каков хостинг би ми препорачале за опслужување на голем број на корисници како кај поголемите веб портали.
Поздрав