Финансиската конструкција на Исус и апостолите

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Kузнај дали питале, Исус се дружел и бил приател со мошне богати луѓе и фамилии, ништо чудно и тие да го финансирале само е прашање колку и зошто?

Е незнам која е логиката Исус да го финансираат. Јас да сум бил богаташ во тоа време би им се упикавал на римјаните, тие биле бог и батина.

Е незнам која е логиката Исус да го финансираат. Јас да сум бил богаташ во тоа време би им се упикавал на римјаните, тие биле бог и батина.
често е така и некои побогати слоеви така и правеле, но евреите секогаш ги сметале римјаните за окупатори и сакале да си го повратат царството со свој цар од лозата Давидова кој ќе ги избрка паганите од божјата земја и ќе владее по божји закони. Некои отворено влегувале во борба против рим со оружје в раце, некои повикувале на борба а некои финансирале и помагале такви антиримски движења.

Очекувам да се истрча некој на темава од активистиве на Слаѓана Велков со теорија дека не се хранеле, туку гледале во сонцето и живееле на фотосинтеза.

Абе, јадењето и пиењето го решивме.

Ама, ако самиот Исус викал - ( Besplatno dobivte, besplatno davajte! Ne nosete vo pojasite va{i ni zlato, ni srebro, nitu bakar, ni torba za pat, ni dvojni ali{ta, nitu obuvki, nitu stap ) зошто побогу им требало финансиска конструкција ? И зошто воопшто имале благајник ?

Е сега, останува прашањето за плаќање на даноците, што и Исус не го оспорува (дајте му го на царот царевото), а и Петар го потврдува ( A koga pristignaa vo Kapernaum, mu pristapija na Petar onie sto sobiraa didrahmi i mu rekoa: „Ucitelot vas ne plaka li didrahmi ?“ Toj odgovori: „Plaka.“)

Можеби одговорот на собирање финансии се крие тука - Isus mu rece: „otidi do moreto, frli jadica i prvata riba sto ke se ulovi, zemi ja; i, koga ke i ja otvoris ustata, ke najdes statir (*); zemi go i podaj im go za Mene i za sebe

*Statir - moneta vredna dve didrahmi

Дури и да го финансирал некој не ја разбирам поентата на темата .Секоја религија од почетокот на нејзиното креирање па и до крајот била и ќе биде финансирана од некој.Секогаш има некој што религиите ги гледа како профитерска фирма .На крајот се работи за реализирање на некои цели или идеали од поединци кои ги прават преку религијата .Тоа е стара стратегија за контрола на поголема група на луѓе за која поната ќе извршува се што ќе им се каже и ќе верува во се и сешто.Денеска во модерното време ние си користиме партии и организации .Во тоа време се користеле религиите .Различен е зборот а иста е агендата за која се залага некој ја предводи таа група .На крајот не е битно дали го финансирал некој Исус или не .Многу поважно е која била вистинската цел на неговата мисија.

Дури и да го финансирал некој не ја разбирам поентата на темата .Секоја религија од почетокот на нејзиното креирање па и до крајот била и ќе биде финансирана од некој.Секогаш има некој што религиите ги гледа како профитерска фирма .На крајот се работи за реализирање на некои цели или идеали од поединци кои ги прават преку религијата .Тоа е стара стратегија за контрола на поголема група на луѓе за која поната ќе извршува се што ќе им се каже и ќе верува во се и сешто.Денеска во модерното време ние си користиме партии и организации .Во тоа време се користеле религиите .Различен е зборот а иста е агендата за која се залага некој ја предводи таа група .На крајот не е битно дали го финансирал некој Исус или не .Многу поважно е која била вистинската цел на неговата мисија.
еве дали е сеедно ако муслиманите го финансирале Исус во неговата мисија?

Ако мене ме прашуваш мене лично сеедно и вонземјани да го финансирале .Тој на крај повторно изгубил .

Неможе муслиманите да финансирале, они се појавиле многу покасно од христијанството...

Ако мене ме прашуваш мене лично сеедно и вонземјани да го финансирале .Тој на крај повторно изгубил .
А кај се парите?
И Бранко изгуби па ги нема парите, парите се секогаш битен фактор, од нив многу значи кој е каква особа, чесен и поштен домаќин ќе даи отчет на крај, со сметки, фактури, испратници, уплатници, банкарски изводи... до денар каде ги потроши парите, и нема да остави сомнеж дека некои матни работи се одвидале во позадина[DOUBLEPOST=1454683767][/DOUBLEPOST]
Неможе муслиманите да финансирале, они се појавиле многу покасно од христијанството...
хахахаха то по комунистичка историја ваљда

А кај се парите?
И Бранко изгуби па ги нема парите, парите се секогаш битен фактор, од нив многу значи кој е каква особа, чесен и поштен домаќин ќе даи отчет на крај, со сметки, фактури, испратници, уплатници, банкарски изводи... до денар каде ги потроши парите, и нема да остави сомнеж дека некои матни работи се одвидале во позадина[DOUBLEPOST=1454683767][/DOUBLEPOST]
хахахаха то по комунистичка историја ваљда
Дури и да најдеш каде ги потрошил парите на кој суд да го носиме ако му најдеме некој неплатен долг , неплатен данок ,пари потрошени за кампањата на сорос ,на кафански певаљки итн ?

Дури и да најдеш каде ги потрошил парите на кој суд да го носиме ако му најдеме некој неплатен долг , неплатен данок ,пари потрошени за кампањата на сорос ,на кафански певаљки итн ?
не велам дека имало неправилности али ете ме интересира тој податок, прочитав шо кажал, шо напраил, сега ме интересира од шо живеел и плаќал сметки... ако не е некоја војна или државна тајна од која би зависела безбедноста на земјата и сигурноста на нејзините граѓани

ПС
а инаку си има лустрација и за такви случаеви од порано и не мора ни да е жив сторителот

мене не можат да ме залажат со детски прикаски за тројца мудреци и бебето чудесно зачнато кое после праеше вино од вода.
Не можат со тоа да дефокусираат пажња околу останати битни работи

Тотално сум согласен со тебе. Идеата за темата ти е оригинална. Можеби навистина постоел, може не, но за мене тие неверојатните прикаски за него ми се бабини деветини...

75647_967561793292108_9021055380801260569_n.jpg

Како само ти текна на оваа тема?
On e ovde kako Nikola Tesla. sekoj den nesto mu teknuva, se prosvetluva[DOUBLEPOST=1454777050][/DOUBLEPOST]
Ти си одлепил бе другар.... кој фактор си па ти да бидеш Исусова финансиска контрола? Ајде не се брукај тука и не богохули без потреба. Верувај си во што сакаш и не ги терај другите да си ја преиспитуваат верата во најсветото нешто само затоа што тебе ти текнало дека нема доволно докази. Бре што сте искомплексирани значи чудо, чудо невидено, сте збеснале па веќе не знаете што правите со себе и што тропате. Ајде ти, ама не знам со кој памет администрацијата дозволува вакви нездрави теми.
koja administracija be druze?[DOUBLEPOST=1454777405][/DOUBLEPOST]
oooooooooooooooooooo je

Последно уредено:
Што вика, ,,хранел 5000 души со 2 риби", ах бре, само што ја видов темата знаев дека некој ќе напише вакво нешто. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom