Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Cestiiam. Zivem za ovoj status.... Kolku vreme pomina od koga te vratija na dopolnitelna, pa do uvazuvanje na molba?
Site slusnete @reading ne bese na dopolnitelna proverka nikogas ne e bila ona e so roditeli bugarski grazdani nakaj 20 dek I ja uvazija molbata za da sega na 20 Jan da I potpisat :)

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Site slusnete @reading ne bese na dopolnitelna proverka nikogas ne e bila ona e so roditeli bugarski grazdani nakaj 20 dek I ja uvazija molbata za da sega na 20 Jan da I potpisat :)
Jas ne ni znaev so kakvi dokumenti e zatoa ja prasav ali cim kaza so dokumenti od roditeli sekoja tema za diskusija e zatvorena.[DOUBLEPOST=1453478579][/DOUBLEPOST]Dobro be coveci gi prolistav site 600 neprocitani stranici i naletav na nekolku sto podnele dopolnitelni pred edno 8-10 meseci.Imali na nekoj od tie odobreno.Veke godina ke napravat brojcinjata kako se vrateni a posle toa site znaeme sto zleduva.Onoj moj konj od posrednik pak ne se javuva.

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Jas
Jas ne ni znaev so kakvi dokumenti e zatoa ja prasav ali cim kaza so dokumenti od roditeli sekoja tema za diskusija e zatvorena.[DOUBLEPOST=1453478579][/DOUBLEPOST]Dobro be coveci gi prolistav site 600 neprocitani stranici i naletav na nekolku sto podnele dopolnitelni pred edno 8-10 meseci.Imali na nekoj od tie odobreno.Veke godina ke napravat brojcinjata kako se vrateni a posle toa site znaeme sto zleduva.Onoj moj konj od posrednik pak ne se javuva.
ocekuvam da me prekrate so odneseni dokumenti od prv bratucet,oti godina i 3meseci su na dopolnitela

Член од
6 март 2015
Мислења
44
Поени од реакции
69
Истото што и на старата, дека се чека потпис од вицепресидентот, и сега е истиот статус што и беше од старава страна дека молбата е уважена.

Чекав точно година ипол јас.
na starata strana ti go smenija statusot ?

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
На сите ви ја посакувам од се срце оваа среќа.
Молбата ми е уважена.
За 36 дена добив указ пред 10 минути.
На среќата и нема крај.
Поздрав и се најдобро.
:bravobe: so sreka reding

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
сега ми јави посредничката дека во среда треба да одеме да земам гражданството од софија, ќе ви пишам искуство, што како се случуваше

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Neznam kolku se ceka so ovaa dopolnitelna eve jas imam 3.5 meseci od koga odnesov dop.dokumet I nema nikakvi promeni.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Луѓе не можам јас да се повторувам со едно па исто кога само неколку постови наназад сум објаснила се, јас не знам до толку ли читате.
Инаку за указот се закажува веднаш и не се чека, новата министерка го пуштила овој нов систем и машала кажаа за нејзе многу позитивни работи, еве указите многу брзо ги потпишува не се чека ко порано.

Во врска со 2013 кажаа дека моментално работат на тоа да ја расчистат и наскоро ќе има многу позитивни резултати и укази, процедурата е таа дур средат и тие се живо и диво и да се поткренат на стар пат така ќе биде. Важно е дека наскоро сите тие броеви ќе бидат позитивно прегледани.
Не се секирајте, почекајте се ќе биде во ред, кој чекал начекал..
Моите постови се секогаш нанакрај вистинети, само сетете се на зборот во тој момент кога јас овде сум пишала.

Член од
22 јануари 2016
Мислења
12
Поени од реакции
20
Ja sam iz 2013,intervju je bio u oktobru 2013,od februara 2015 sam na dopunskoj,pa sve do sada.Status i dalje ne promenjen.Sama sam sve zavrsavala,bez ikakvih posrednika.I jos da napomenem,jedan od roditelja je bugarske nacionalnosti.Eto,bez obzira na moje poreklo,koliko dugo ja cekam.Cinjenica je da nema pravila,ni reda i da rade veoma sporo.
Pozzz svima

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
сега ми јави посредничката дека во среда треба да одеме да земам гражданството од софија, ќе ви пишам искуство, што како се случуваше
kolku vreme ti pomina od intervjuto i sto dokumenti od rodnini odnese

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom