Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
може да препорачате некое ноже со механизам на отварање, и од каде ги купувате?

може да препорачате некое ноже со механизам на отварање, и од каде ги купувате?
Зависи колку кеш ти се троши, а богами и на каков "механизам" мислиш...
Ајде да кажеме дека сум Ванѓа па да се обидам да погодам: ефтино а пристојно, не многу големо за носење секој ден... Ако такво нешто е отприлика тоа што го бараш тогаш еве предлог - Sanrenmu 7010. AliExpress или Gearbest ти се добро место кај што ќе го најдеш.
http://m.gearbest.com/pocket-knives-and-folding-knives/pp_185413.html

Од еден пријател го добив овој коминиран нож-алат, незнам која фирма е(има некои букви на средината...) ама е супер како ``алат за све типове на проблеме``

Се става во футролата и можи да се стави на ременот од панталоните.

23345316373_3c9bc055b1_b.jpg

23343890084_caf95c9f3b_b.jpg
Тапа, ама подобро е да имаш нешто вакво отколку ништо.

Не се разбирам во `марки` ама вероватно е ова да ти се најди 2-3 пати во животот

Не се разбирам во `марки` ама вероватно е ова да ти се најди 2-3 пати во животот
Зависи што работиш и што имаш како хоби, ако си автомеханичар и имаш квалитетна клешта како на пример SwissTool или Leatherman, ќе ја користиш секој ден, а ако не ти се излегува од дома заради ботови на DoTA2. ни 2 пати нема да ти се најде во животот.

Еве едно интересно пакетче што ми стигна вчера
kutija.jpg
а внатре фино завиткани четири швајцарци (три викторинокси и еден венгер)nozevi vo kutija.jpg
IMG_5156.jpg
Штотуку вратени од репарирање, дури неможам ни да бидам сигурен дали се репарирани или ми пратиле нови. На нив нема ниту една трага дека биле употребувани. Нешто неверојатно. Незнам за ниту една друга фирма која што дава ваква гаранција и си стои зад својот производ.
Многу ми помогнаа од Домнет, (секоја чест) бидејки преку нив платив нешто ситно само за поштарина и ништо друго. А ножевите претходно беа лом
champion old.JPG
huntsman old.JPG
wenger.JPG
Имаа искршени алатки, изгребани корици, искривени на некои места. Кога ми ги вратија се беше ново. champion new.jpg
На последнава слика е еден многу интересен уникатен модел. Им реков да ми ги зачуваат кориците бидејки беа рекламни. На местото каде што треба да стои логото на Викторинокс е рекламата на Strabag, а Викторинокс логото е на задната корица. Овој модел е Champion и подолго време не се произведува. Плус тоа сите Champion-и се позади со три алатки, Champion plus е со пет, Swisschamp е со пет, а овој е со четири. До сега немам најдено на нет слика од овој модел. Плус сега ми ја замениле и пилата за метал со нова која е многу подебела од стариот тип и направена е од подобар челик. Лупата што беше скршена е сменета со иста (од стариот тип) која што е многу подобра. Овој модел има идеална комбинација на алатки според мене. Во комбинација со некој Swistool e супер EDC. Јас моментално го носам со мене Swisschamp затоа што немам потреба од големи клешти толку често. Еве една слика каде што се гледа разликата во дебелина
IMG_5163.jpg
Climber, Huntsman, Champion, Swisschamp
И еве една слика од сите Швајцарци заедно
IMG_5165.jpg

Еве едно интересно пакетче што ми стигна вчера
Прегледај го приврзокот 135646
а внатре фино завиткани четири швајцарци (три викторинокси и еден венгер)Прегледај го приврзокот 135647
Прегледај го приврзокот 135648
Штотуку вратени од репарирање, дури неможам ни да бидам сигурен дали се репарирани или ми пратиле нови. На нив нема ниту една трага дека биле употребувани. Нешто неверојатно. Незнам за ниту една друга фирма која што дава ваква гаранција и си стои зад својот производ.
Многу ми помогнаа од Домнет, (секоја чест) бидејки преку нив платив нешто ситно само за поштарина и ништо друго. А ножевите претходно беа лом
Прегледај го приврзокот 135649
Прегледај го приврзокот 135650
Прегледај го приврзокот 135652
Имаа искршени алатки, изгребани корици, искривени на некои места. Кога ми ги вратија се беше ново. Прегледај го приврзокот 135653
На последнава слика е еден многу интересен уникатен модел. Им реков да ми ги зачуваат кориците бидејки беа рекламни. На местото каде што треба да стои логото на Викторинокс е рекламата на Strabag, а Викторинокс логото е на задната корица. Овој модел е Champion и подолго време не се произведува. Плус тоа сите Champion-и се позади со три алатки, Champion plus е со пет, Swisschamp е со пет, а овој е со четири. До сега немам најдено на нет слика од овој модел. Плус сега ми ја замениле и пилата за метал со нова која е многу подебела од стариот тип и направена е од подобар челик. Лупата што беше скршена е сменета со иста (од стариот тип) која што е многу подобра. Овој модел има идеална комбинација на алатки според мене. Во комбинација со некој Swistool e супер EDC. Јас моментално го носам со мене Swisschamp затоа што немам потреба од големи клешти толку често. Еве една слика каде што се гледа разликата во дебелина
Прегледај го приврзокот 135657
Climber, Huntsman, Champion, Swisschamp
И еве една слика од сите Швајцарци заедно
Прегледај го приврзокот 135658
Хммм, интересно, јас имав (а и уште имам, поточно женска ми има) проблем со Executive моделот, некои идиоти и го земале од собата во студентскиот дом и се овитувале изгледа да отворат тегло, со што го скршиле малото ноже, контактирав со Домнет и ми кажаа дека не гарантираат за злоупотреба на алатки, ама тоа беше пред 2-3 години. Инаку за тоа што праша (болдирано) земи ги Бенчмејд. Незнам дали и колку имаш искуство со нива, ама јас само им побарав deep carry clip и ми пратија еден бесплатно, од Америка со буквално никакви трошоци освен неколку килобајти интернет што потрошив за да ги контактирам, пробај и ти, нема потраба да им докажуваш што нож имаш, само дај им адреса и без проблем ќе ти пратат, ама кога ќе ти стигни, мене ќе ми го дадиш :P. Само што јас како торко го скршив после 2 дена... А за тој модел што го немаш видено на нет, побарај на SAKWiki најдобрата страна за швајцарци, би требало таму да има нешто.
BTW добра колекција.

Хммм, интересно, јас имав (а и уште имам, поточно женска ми има) проблем со Executive моделот, некои идиоти и го земале од собата во студентскиот дом и се овитувале изгледа да отворат тегло, со што го скршиле малото ноже, контактирав со Домнет и ми кажаа дека не гарантираат за злоупотреба на алатки, ама тоа беше пред 2-3 години. Инаку за тоа што праша (болдирано) земи ги Бенчмејд. Незнам дали и колку имаш искуство со нива, ама јас само им побарав deep carry clip и ми пратија еден бесплатно, од Америка со буквално никакви трошоци освен неколку килобајти интернет што потрошив за да ги контактирам, пробај и ти, нема потраба да им докажуваш што нож имаш, само дај им адреса и без проблем ќе ти пратат, ама кога ќе ти стигни, мене ќе ми го дадиш :P. Само што јас како торко го скршив после 2 дена... А за тој модел што го немаш видено на нет, побарај на SAKWiki најдобрата страна за швајцарци, би требало таму да има нешто.
BTW добра колекција.
Немам искуство со гаранцијата на Бенчмејд, верувам дека е така како што викаш, јас мислев општо за било каков производ, не само за ножеви, и сакав уствари да кажам дека се ретки такви фирми и дека јас не сум имал искуство да употребам доживотна гаранција за некој производ и бев пријатно изненаден.
А во врска со Executive можеш и сам по пошта да го пратиш бидејки е мал и не е тежок, само прво контактирај со сервисот во Швајцарија дали ке прифатат да го сервисираат ( а верувам дека ке прифатат). Прашај пак и во Домнет, најверојатно ке ти завршат работа.
На SAKWiki имам барано многу пати. Многу добра страна. Таму пишуваше дека постојат три верзии, champion a, champion b и champion c ( сега е сменето малку) и пишува дека постои модел со 7 слоеви и 4 задни алатки, ама ја колку што имам гледано кај колекционери, баш истиот модел го нема (не сум барал баш многу). Поздрав

Нов Mora Companion вреди 800 денари?

За жак арми шопот затвори :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom