Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Прво среќни празници и се најубаво на сите !!!!
Пред некој ден ми излезе проискодот.Веднаш на посредникот му пратив документ за неусудуваност и комплетно лекарско за да ги носи во Софија.
Прашањето е после “проискодот“од ваше искуство, што и колку се чека за интеррвју? Која е следната постапка што треба ја чекам
Позз и се најубаво[DOUBLEPOST=1452285123][/DOUBLEPOST]На некој ако му значи за происходот чекав точно 3 месеца од закажаната дата што ми беше во октомври
Јас кога закажував за интервју тоа беше почетокот на септември, ми закажаа за јануари, значи размак од 4.5 месеци, а сега сестра ми кога беше да закажува тек за ноември па рачунај, скоро 12 месеци, од происход до интервју. Гужвата е зголемена и времето не чекање е трипати поголемо, неголи пред неколку месеци.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Пред некој ден ми излезе проискодот.Веднаш на посредникот му пратив документ за неусудуваност и комплетно лекарско за да ги носи во Софија.
Прашањето е после “проискодот“од ваше искуство, што и колку се чека за интеррвју? Која е следната постапка што треба ја чекам
Позз и се најубаво[DOUBLEPOST=1452285123][/DOUBLEPOST]На некој ако му значи за происходот чекав точно 3 месеца од закажаната дата што ми беше во октомври
Јас бев на 8 декември во министерството и ми закажаа интервју за 13 септември 2016.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
27 октомври 2014
Мислења
35
Поени од реакции
11
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Една калкулација дали преку амбасада или софија. Прочитав дека закажуваат за интервју во софија за септември ,а јас бев преку амбасада во септември ми заказаа за октомври интервју и преписката веќе ми е во министерството.Мој другар за происход преку амбасада поднесе во јули доби во декември ,а во амбасада му закажaa за интервју во март оваа година.Додека отиде поштата во софија ќе фати лето.Значи горе доле е исто времето,само повеќе малтретирање и трошок преку софија.Преку амбасада нема посредници и гужви.Цената за средување на документите и легализација во амбасада за втора комисија е околу 150 евра,а во софија треба да се оди два пати плус легализација ,ако треба посредник да платите .Ова го постирав за оние кои се мислат каде да се упатат да знаат отприлика колку време,нерви и пари ќе им треба за гражданство.И многу битно е ако си преку амбасада ако ти фали некој документ или треба да однесеш они ќе мора да те обавестат по службена должност,а не да се јавуваш сто пати во министерството или да го бркаш посредникот да ти каже каде е проблемот.Па кој како милува

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
ako ne e tajna sto dokumenti odnese za poteklo

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Тaму некаде oкoлу Декември 2016 ке дојдеш нa ред најверојатно. Гoлемa е гужвaтa.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Celata zbrka vo odgovorot na prasanjeto - dali nekoj dobil drzavjanstvo so podnesena bkk deklaracija. NIKOJ! I nikoj nema da dobie se dodeka ne se izglasa zakonot. Tie sto podnele ednostavno fatile red na cekanje. I, kako sto izjavi Julian Angelov, zakonot nabrzo ce bide izglasan.
секоја ЧЕСТ walkman многу добро објаснато и средено,поз...[DOUBLEPOST=1452307467][/DOUBLEPOST]
На facebook имаш контакт со македонско бугарско пријателство поврзи се со нив или бккс од струмица,некој пиша телефон од Лазар Младенов неколку страници поназад па види.Пробај директно ,посредници само ќе ти земат многу пари.
бате без навреда кон НИКОГО но како прво пари никогаш сме немале доволно,мене лично почна ова малку да ме иритира (посредник/да/не/поскапо/поефтино) дајте луге РАЗМИСЛЕТЕ ова ви е инвестиција која подоцна во се врака 10 пати повеке,,малку глупаво е да се штеди на вакви работи,ЕДИНО ако имате убав живот во овој контињер/држава или што и да е,плус вработени во државен сектор(онака само за забава) и на пасошот гледате како ,,НЕКА СЕДИ ВО ФИОКА ЗА НЕДАЈ БОЖЕ,,,,тогаш во ред,,,,,,,ГЛЕДАЈТЕ ДА ПРОЈДЕТЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,ППООЕЕФФТТИИННОО......извинете целта немие да мудрувам,,само намеравам да помогнам[DOUBLEPOST=1452307977][/DOUBLEPOST]
Jas da spodelam nesto novo sto mi rece posrednikot deka veke koga podnesovas dok za proizhod togas odlucuvat dali ke dobies zeleno svetlo za da dojdes do bg grazdanstvo ili ne sega od start odlucuvale sega ovie novite koi ke dobijat proizhod togas 100% ke dobijat I grazdanstvo taka bilo sega po novio zakon taka mene mi rece posrednikot nema da odlucuvat za novite prepiski vo ministerstvoto tuku vo DABC taka rece posredniko pa ke vidime kako ke e :)
само да потврдам....го слушнав ИСТОТО...

Последно уредено:
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Има ли некој да бил на интервју и добил бројче кон крајот на минатата година да видиме колку отприлика има кандидати во 2015?
8735/2015 tolku ima vo 2015 .. ne se mnogu i site znaeme zosto :)

Член од
28 јуни 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo
Dali ima sansa da se dobie bugarsko drzavjanstvo,imam vujko so bg drzavjanstvo (na majka mi prv bratucet).se nadevam deka nekoj sto znae ke moze da mi odgovori

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
8735/2015 tolku ima vo 2015 .. ne se mnogu i site znaeme zosto :)
До 31 август биле подадени 5400 молби за оваа година, а се одобрени 4400 гражданства за минатите години. Уште 15000 молби висат од претходните години. Ова го изјави петко петков во септември

Член од
23 јули 2015
Мислења
21
Поени од реакции
41
Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Zdravo
Dali ima sansa da se dobie bugarsko drzavjanstvo,imam vujko so bg drzavjanstvo (na majka mi prv bratucet).se nadevam deka nekoj sto znae ke moze da mi odgovori
Ne moze, samo brat/sestra na tatko/majka i tvoj prv bratuced, se drugo ne pominuva, no ima mnogu pominato so dokument od zdruzenijata, znaci od sega navaka preku zdruzenijata nema da ima problemi, Problem e so proishodite sto se izdadeni 2012/2013 godina

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom