Средношколски протести

Па, на пример, малолетник не може да биде пратеник, т.е. да учествува во донесување на закони.
Ама што Мурињо си го турил за слика, а не Пандев или Хаџиевски... јасно ми е.[DOUBLEPOST=1445936163][/DOUBLEPOST]
А ти треба да знаеш дека пленум е група на луѓе собрани, здружени... како кога ќе се собере семејство на слава, роденден, крштевка. И тие може пленум да се наречат. „Пленум“... звучи интелигентно, моќно, странски... Самиот збор (училишни) врати отвора..
1. И каква врска има тоа што малолетникот не може да биде пратеник со темава на дискусија? Или колку да се лупне нешто?
2. За сликата ли е проблем? Кажи така, сега ќе го ставам Мијалков на слика, со пиштол во рака (ама случајно ќе го ставам пиштолот) и под него ќе пишува „Секогаш на браникот на татковината“. Така ќе биде боље, нели? :)

Не знам зошто Мијалков? Не е спортист. И каква врска јас имам со него. „По чему“? Каде воопшто спомнав политика или политичари? Излегува дека имаш мува на капата. Па ти почна да коментираш за тежина на постот штом на некој му се допаднал. Сосема вон контекст, па ти се придружив, ако така повеќе ти одговара.
А каква врска има малолетникот? Па некој почна да реди за што може малолетник...

Па ти кажа дека дискутабилно е колку малолетник може сам да настапува пред законите. Ја сакав да ти кажам дека има законски одредби пред кои малолетникот може сам да настапува или пак дека има права кои ги имаат и полнолетните. А бидејќи во твојот пост не потенцираше на кој закон мислиш, туку пиша „законите“, следува дека констатацијата не ти е точна.

Инаку како Мијалков не е спортист? Па за што му беше пиштолот? Претпоставувам дека кога човекот џогира насабајле, сака малце да се релаксира. Инспирација од Балкан-кан можеби има.

Тркни сеа и до темата „Македонија најлошо здравство...“, помогни му на Брутус, гледаш сам е.

Не знам зошто Мијалков? Не е спортист. И каква врска јас имам со него. „По чему“
Стварно, од кај ли му таква идеја?
Зашто баш (и како) тебе те поврзал со криминалците чии лоповски агенди адвокатираш овде?
Чудна логика...

Стварно, од кај ли му таква идеја?
Зашто баш (и како) тебе те поврзал со криминалците чии лоповски агенди адвокатираш овде?
Чудна логика...
Немој да лажеш и измислуваш, посочи каде тоа сум го правел. Можеби не знаеш, сакам да ти кажам дека лопов е српски збор за крадец.[DOUBLEPOST=1446199307][/DOUBLEPOST]
Де бре олабај се. Кажи ми кој ти е надлежен?
Надлежна ми е жена ми, како на секој маж. :angel:

Немој да лажеш и измислуваш, посочи каде тоа сум го правел.
Што тоа си правел?
Можеби не знаеш, сакам да ти кажам дека лопов е српски збор за крадец.
Зашто да не српски? Тоа е во рамките на насоките на власта, односно ВМРО.
Девеесетите СДСМ беше србоманската партија, а денес е ВМРО.

Кои „лоповски“ агенди адвокатирам? Посочи.
Па јас сум загрижен за србизирањето и други видови на „зирање“ на македонскиот јазик. Дури и од „учените“.

Не дај боже да стоплиш односи со соседна држава, не дај боже да им позајмиш зборче и они тебе да ти позајмат низ дискусии и културни дејствија, не дај боже да кажеш нешто добро и не дај боже да направиш еден чекор кон подобрување на односите, не дај боже!

Ебате балканскиот менталитет, да му умре козата на комшијата.

Не станува збор за позајмување на зборче, туку за неукост, неписменост, необразованост... И камо да беше едно зборче... десетици се, ако не и повеќе. На ТВ, на реклами слушам за пешкири (место крпи), за даски (место штици), флаширано ( место пакувано (во шише)).... и многу други

Не станува збор за позајмување на зборче, туку за неукост, неписменост, необразованост... И камо да беше едно зборче... десетици се, ако не и повеќе. На ТВ, на реклами слушам за пешкири (место крпи), за даски (место штици), флаширано ( место пакувано (во шише)).... и многу други
Ова е форум на кој обични луѓе си дискутираат за секојдневните случувања, а не симпозиум на кој заседаваат доктори на науки.

Ова е форум на кој обични луѓе си дискутираат за секојдневните случувања, а не симпозиум на кој заседаваат доктори на науки.
Убаво, ама кажи им да бидат пристојни на „колегиве“.

Крпа = оние тенките за во кујна
Пешкир = оние подебелите за во купатило (или бања на македонски)

Што не е јасно?

И кажи кој е македонскиот израз за флаширање, а да не се состои од 3 збора? Дај ако не да измислиме нов збор - шиширање. Само да ти кажам дека и флаша не е србизам, бидејќи оригинално доаѓа од германскиот јазик - die Flasche.

Се извинувам за офтопик, ама и онака темава се наоѓа во подфорум образование, па ајде да се образуваме малку меѓусебно за македонскиот јазик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom