Сакам да зготвам: ... помош!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Knock kno....уствари на форум сум...
Само да ви признаам дека не се сомневам во вашата кулинарска способност, креативност и познавање и успат да ве прашам нешто - амерички палачинки, со што најдобро "одат"? Сигурно има нешто какко што е крембананабисквити или мед и ореви кај обичните? Гледам слики ама друго е ккога некој испробал.
За рецепт ќе се снајдам. :)

П.с. Ако ми помогнете и испаднат убави нема да сум себичен туку ќе ви пратам слика. :P

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Не е баш готвење, ама ај... Некој совет за додаток во/со сардина? Сос, зеленчук, било што.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Не е баш готвење, ама ај... Некој совет за додаток во/со сардина? Сос, зеленчук, било што.
Помешај сардина, 50-тина гр путер, исто толку сирење, мала главица ситно цецкан кромид, сето тоа убаво изгмечи го, на крајот додадеј бибер, добиваш паштета

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Sakam da zgotvam proja ama da ispadne kako cokoladna jas znam da napravam so sirenje ama bi ve zamolil recept so cokolado
Isto taka me interesira nekoi lesni jadenja ( rucek) posto sum pocetnik vo kulinarstvo
Sosovi nekoi lesni a vkusni sto ste gi pravele vo Turska za rucok ne sluzea so otprilika 10 sosovi + rucek a jas gi obozavam ama nemam recepti

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.851
Поени од реакции
20.350
Sardina so salsa

2 pogolemi domati, kromid po zelba, piperka, magdanos I sol, iseckaj ili izblendiraj se, I so salsata preligi sardinite vo podlaboka cinija, zemi ispeci malku lebce vo rerna ili na toster, ubajna :)

M

Moon Child

Гостин
Kje go postavam najglupoto prasanje vo istorijata na forumov.
Dali moze vo mikro pecka da se pece ko vo rerna, i kako da ja nastimam ako moze?
Elektricniot sporet ne mi e priklucen, treba na nekakva trofazna da se ukluci a jas posto sama i neznam, resiv da go postavam ova glupo prasanje.:sramezliv:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.506
Поени од реакции
14.692
Не е глупо прашањето само микрото треба да ти има опција грил и на таа опција местиш од волтажа до времетраење.
И у секој случај зависи што сакаш да правиш, во класична смисла не е замена за фурна ( со пример кажано, не можеш мусака да направиш ).

M

Moon Child

Гостин
Не е глупо прашањето само микрото треба да ти има опција грил и на таа опција местиш од волтажа до времетраење.
И у секој случај зависи што сакаш да правиш, во класична смисла не е замена за фурна ( со пример кажано, не можеш мусака да направиш ).
Sakam pilesko da pravam. Znaci da go stavam na High i da go nastimam na 10tina min.
Takov tutorial vidov na youtube :oops:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.506
Поени од реакции
14.692
Sakam pilesko da pravam. Znaci da go stavam na High i da go nastimam na 10tina min.
Takov tutorial vidov na youtube :oops:
Ако е грил, ако не е биди спремна дека ќе ти е само сварено и исушено.
Сирово пилешко на 10 минути не е доволно освен ако не ти е на мали парчиња.
Пробај 10 на средна температура и 10 на јако.

M

Moon Child

Гостин
Ако е грил, ако не е биди спремна дека ќе ти е само сварено и исушено.
Сирово пилешко на 10 минути не е доволно освен ако не ти е на мали парчиња.
Пробај 10 на средна температура и 10 на јако.
Fala, sepak se resiv da go isprzam. Kje eksperimentiram koga kje si pravam za sebe. Da ne izleze pokaniv lugje na vecera i da im dadam da jadat povrakjanici :pos::pos:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Kje go postavam najglupoto prasanje vo istorijata na forumov.
Dali moze vo mikro pecka da se pece ko vo rerna, i kako da ja nastimam ako moze?
Elektricniot sporet ne mi e priklucen, treba na nekakva trofazna da se ukluci a jas posto sama i neznam, resiv da go postavam ova glupo prasanje.:sramezliv:
Готвење у микро Никако. Микро е за подгревање, и тук таму за по некој рецепт.
Имаш прејаки рецепти на јутуб, и барај строго познати, мишелин стар шефови.
У кујна све моеш да напраиш, све е лесно освен baking и такви ствари..

Член од
16 октомври 2015
Мислења
12
Поени од реакции
3
Ако некој не се снаоѓа многу добро во кујна или пак нема време или пак сака да купи квалитетна и свежа риба
https://www.facebook.com/ribarnica.sib.7 има голем избор на риби и се спрема по желба
Продавницата се наоѓа во Куманово

Последно уредено од модератор:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.892
Освен модар патлиџан што друго може да ја извади солта? По рецепт во тегла ставивме краставички и карфиол, ама сега пробав и многу се солени.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.506
Поени од реакции
14.692
Освен модар патлиџан што друго може да ја извади солта? По рецепт во тегла ставивме краставички и карфиол, ама сега пробав и многу се солени.
Компирот ја вади најуспешно солта. Немам пробано во зимници ама во јадење ако сум пресолила исецкан компир на пола или на 4, солидно врши работа.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Кажете ми некој рецепт за аронија. Не ми е вкусна да ја јадам свежа, дајте идеа како да ја скувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom