Бодибилдинг суплементи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Сегашна тежина 71 кг висина 181 цм стероиди во никој случај иначе пократко време околу 3 месеци дали е убаво да се мешаат повеке работи како на пример гејнер протеин креатин + хорсе повер или друг пумпач ?
Сегашна тежина 71 кг висина 181 цм стероиди во никој случај иначе пократко време околу 3 месеци дали е убаво да се мешаат повеке работи како на пример гејнер протеин креатин + хорсе повер или друг пумпач ?
На своја кожа имам пиено
1. протеин + креатин + пре-воркаут + ЗМА
без никаков проблем, исто и
2.п ротеин + креатин + Бцаа + мултивитамин+ таурин + декстроза + кофеин + ЗМА.

Само непотребно е да земаш работи што се повтоуваат пример креатин и хорсе зошто веќе во хорсе пауер имаш креатин.

Последно уредено:
G

garthok

Гостин
Стероиди.

---------

Со креатин во loading фаза можеш за релативно малку време да ставиш фејк тежина (поголемо задржување вода во клетките). 1-2 кила имаш тука. Помага и при ставање на вистинска мускулна маса.

Друго освен стероиди или оние фамозни beginner gains мислам дека нема. Колку е тоа пократко време и која ти е сегашната и целната тежина?
Што е тоа лоадинг фаза? Каков креатин препорачуваш, колку грама да дозирам дневно, пред или после тренинг, секој ден или само кога вежбам и колку вода дневно да пијам? Знам, многу прашања али единствено креатин што сум консумирал било оние грамажи у гејнериве што ги ставаат.

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
3
Што е тоа лоадинг фаза? Каков креатин препорачуваш, колку грама да дозирам дневно, пред или после тренинг, секој ден или само кога вежбам и колку вода дневно да пијам? Знам, многу прашања али единствено креатин што сум консумирал било оние грамажи у гејнериве што ги ставаат.
Тоа ти е фаза на полнење со креатин инаку со креатин монохидрат и треба да дозираш 20 грама дневно четири пати во денот по 5 грама ке го пиеш кога ке станеш, пред тренинг, после тренинг и 1 час пред да си легнеш инаку треба да пиеш вода 4/5 литри во текот на денот инаку оваа фаза ке ја тераш некаде 5 до 7 дена и потоа си почнуваш со фаза на одражавање по 10 грама дневно 5 пред тренинг и 5 после тренинг и плус за подобар ефект може да си земеш и декстроза

G

garthok

Гостин
Тоа ти е фаза на полнење со креатин инаку со креатин монохидрат и треба да дозираш 20 грама дневно четири пати во денот по 5 грама ке го пиеш кога ке станеш, пред тренинг, после тренинг и 1 час пред да си легнеш инаку треба да пиеш вода 4/5 литри во текот на денот инаку оваа фаза ке ја тераш некаде 5 до 7 дена и потоа си почнуваш со фаза на одражавање по 10 грама дневно 5 пред тренинг и 5 после тренинг и плус за подобар ефект може да си земеш и декстроза
Овој би завршил работа? http://pbc.mk/proizvodi/kreatin/creatine-micronized-300-gr-dymatize1-detail
Или капсули да купам http://pbc.mk/proizvodi/kreatin/creatin-mega-caps-detail

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Лично користам од BioTechUSA (Спортикс/херкулес го имаат, линк). Освен ќесата има и 500 грамско стандардно буренце ама ова чини 790 денари. Дали во двете има дозерка незнам. Фина е ценичката, инстантно се меша во вода, не треба ни лажичка. Поевтина алтернатива од овој е 1000ка за 1кг, квалитет (?).

Лоадинг ти пишаа што е, ама и без тоа ќе поминеш. Поспоро ќе видиш резултати ама на крај исти курац. Јас го зимам по 5 грама дневно, секој ден. Според истражувања 5 проценти подобри (побрзи?) резултати имале батките што зимале post-workout, rest денови кога сакаат ама многу тупење има вака. Зимај секој ден по 5 грама и фурај.

Вода 3+ литри. Следи ја м̶о̶ч̶к̶а̶т̶а̶ урината, ако треба зголеми.

Има една работа за која не сум сигурен-циклуси. Реддит викаат forever and ever 5 грама дневно, на други места викаат на X месеци пауза да се прави. Ќе почекаш други мислења на оваа тема.

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
3
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Здраво! Имам креатин монохидрат 300 гр. но рокот муе пројден пред неколку месеци. Дали можам да го пијам и дали би имал некакви последици од тоа? поздрав

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Samo me interesirashe dali ima vrska rokot. bijdeki sum go zaboravil nov neotvoren :/
Може да има на потенција малце изгубено, ама неверувам да може нешто да ти се деси.. Освен ако не си го чувал на лоши услови и е згрутчен или слично.

https://www.reddit.com/r/Fitness/comments/2onsm1/does_creatine_monohydrate_expire/cmouw0o

G

garthok

Гостин
Дали Critical mass најмногу вреди за парите или може да се најде нешто подобро? 4500g, 2500 ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom