СП во Атлетика - Пекинг 2015

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Ќе ги мине ли Ристе Пандев квалификациите?

• Вкупно гласачи
    20
  • Гласањето е завршено на .
Не трчаше. Не ја пуштал тренерот. Ваљда сака да се спреми посериозно за Рио и да атакува на рекорд.
Исто и Алисон Феликс ја немаше, најбрзата сезонава на 200 метри, одлучи само 400 метри да трча каде освои златно. Најверојатно и она ќе се спрема за злато во Рио и да ја заокружи кариерата како најуспешна златна на 200 метри.

Да трчаа овие 2 мислам дека Дафне ќе немаше шанси за злато. Вака очекувано беше дека ќе тепа. Вероника Кембел не е тоа што беше порано, стара е и ваљда ова и е последно трчање спринт. Може ќе се преориентира на 400 метри.
Алисон не трчаше оти во ист деа беа квалификациите на 200 и финалето на 400, немало шанса да успее, а Американциве не направиле напори за да се стават во контра ден, па затоа она си се свртела таму каде што е подобра, а тоа се 400 метри и уште еднаш ќе трча на штафетата.[DOUBLEPOST=1440769538][/DOUBLEPOST]
Kakva glupa logika? Ne se brojat koj kolku zlata ima , Dafne ima 23 godini. Shally pobedi na 100m no si pocuvstvuva deka ne moze do zlato na 200m. Izgleda ne si svesen deka vakov rezultat nemame videno vekje 17 god.
И оваа од Јамајка никад немала таков резултат, па сега второ место освои со PB. Глупа е логикава, не знаеш како ќе истрчале ако биле тука, резултатот е епик, ама со Прајс и Феликс овде тоа можеше само да биде подобар резултат, кога има конкуренција резултатот е подобар, логика на нештата.

Kakva glupa logika? Ne se brojat koj kolku zlata ima , Dafne ima 23 godini. Shally pobedi na 100m no si pocuvstvuva deka ne moze do zlato na 200m. Izgleda ne si svesen deka vakov rezultat nemame videno vekje 17 god.
Па не се бројат ни кој има личен рекорд. Не го оспорувам успехот на Шиперс, таман работа. Брза има потенцијал да ја владее дисциплинава кога ќе се повлече Шели. Знаеш ти дека она почувствувала дека не може до злато, кур мој, се карала со тренерот да трча, не и давал тој.
За Феликс и ја мислам така, веќе нема да ја гледаме на 200 метри, евентуално на ОИ следната година, тука (ваљда) нејќеше да ризикува да остане без медал.

Многу глупа логика тераш. И Гетлин имаше боље резултати сезонава од Болт па го изеде на крај у финалињата.
Ако идеме по таа логика, Феликс има 3 злата, Дафне 0 до прееска. Феликс до прееска беше единствена со истрчани под 22 секунди.
Шели ја победи Дафне на 100 метри.

Ти имаш погрешна логика а не тој.Ти споредуваш минати резултати со празни хипотетики.

Шиперс во реалност истрча 21,63...ни Феликс и особено не Шели која никогаш нема истрчано под 22,немаше да сменат ништо.

Тоа кој колку медали освоил е ирелевантно.

Алисон не трчаше оти во ист деа беа квалификациите на 200 и финалето на 400, немало шанса да успее, а Американциве не направиле напори за да се стават во контра ден, па затоа она си се свртела таму каде што е подобра, а тоа се 400 метри и уште еднаш ќе трча на штафетата.[DOUBLEPOST=1440769538][/DOUBLEPOST]
И оваа од Јамајка никад немала таков резултат, па сега второ место освои со PB. Глупа е логикава, не знаеш како ќе истрчале ако биле тука, резултатот е епик, ама со Прајс и Феликс овде тоа можеше само да биде подобар резултат, кога има конкуренција резултатот е подобар, логика на нештата.

Po taa logika sto ja terate ke imase rekordi na 100m i 200m , zosto trcale Bolt i Gatlin. E ne odi toa taka . Ovoj rezultat ednas se postignuva , kakvo samo zabrzuvanje imase Dafne poslednite metri , odamna nevideno vo sprinterski zenski trki.

Алисон не трчаше оти во ист деа беа квалификациите на 200 и финалето на 400, немало шанса да успее, а Американциве не направиле напори за да се стават во контра ден, па затоа она си се свртела таму каде што е подобра, а тоа се 400 метри и уште еднаш ќе трча на штафетата.
Е не знаев за ова. Значи ми нема логика муабетов од погоре дека нејќела да ризикува да остане без медал.
Глеам сеа резултати ова и е прво злато на 400 метри, не ми текнува дека порано трчала на оваа дисциплина. Ваљда го одбрала ова пошто има `сигурен` медал тука. На 200 не и беше баш сигурен.

Абе никој не го оспорува времево на Шиперс, мерак ми се направи шо конечно некој од Европа победи на спринт, ама тоа што ги немаше Феликс и Прајс губи финалето, борбата, конкуренцијата и гледачите да не гледаат уште поепик трка.
Честито за Дафне, си искина она, 4то најдобро време во историјата не е мала работа, а тек е 23 години, наредна година во Рио и за две во Лондон ќе видиме како ќе биде се, ама има шанси она да биде шефица на спринтов следниве неколку големи првенства.

Ти имаш погрешна логика а не тој.Ти споредуваш минати резултати со празни хипотетики.

Шиперс во реалност истрча 21,63...ни Феликс и особено не Шели која никогаш нема истрчано под 22,немаше да сменат ништо.

Тоа кој колку медали освоил е ирелевантно.
Во реалност ама во финалето. Во 2015та година Алисон Феликс имаше најдобар резултат, единствена под 22 секунди.
Од кај кур знаете вие како ќе трчала Шиперс ако покрај неа има величини како Феликс и Шели?
Никако не беше фаворит за злато пред првенствово.

Na slednite olimpiski igri , moja procenka e deka Felix ke se koncentrira na 400m , a Shally na 100m. Dafne samo treba da ja zadrzi segasnava forma , da ne e ova nejziniot limit . Na 200m bi bila neprikosnovena a na 100m moze da se doblizi do Shally i da parira za zlato.

Нешто приметив задњиве денови, овие жениве што трчаат со косишта на спринтови па и на 400 метри, не приметуваат дека ги успорува? Дај ишишај тоа грмушките, Фелаини вода да им носи.

@Џонтра во Атина тартанот беше како набиена гума, не е тврдо асфалт ама не е ни меко ко желе отисоци да оставаат со патиките.

Се уште не ја ставиле сномката од 200 метри да ја погледнам убаво, ама на 100 метри погледнете само какво забразување има да имаше уште 10 метри ќе ја прелеташе Шели!

Нешто приметив задњиве денови, овие жениве што трчаат со косишта на спринтови па и на 400 метри, не приметуваат дека ги успорува? Дај ишишај тоа грмушките, Фелаини вода да им носи.

@Џонтра во Атина тартанот беше како набиена гума, не е тврдо асфалт ама не е ни меко ко желе отисоци да оставаат со патиките.
На Шели косата и помага за баланс. Метро ипол е висока, брза ко струја да не и тежи косата може ќе полета. :D

Се уште не ја ставиле сномката од 200 метри да ја погледнам убаво, ама на 100 метри погледнете само какво забразување има да имаше уште 10 метри ќе ја прелеташе Шели!

https://www.youtube.com/watch?v=wwio39JD90k

Kaj Dafne e problem sto ima relativno baven start , no potoa ima izvonredno zabrzuvanje , rezultatot na 100m bese samo stotinka razlika od Shally.

На Ивана и помага... за сексапил, ма да и со кратка е кралица!

600full-ivana-spanovic.jpg

:ljubove:

Kaj Dafne e problem sto ima relativno baven start , no potoa ima izvonredno zabrzuvanje , rezultatot na 100m bese samo stotinka razlika od Shally.
5 стотинки разлика од Шели.

Висока е Дафне бе, 180+ е како сакаш да има брз старт. И Болт има спор старт ама затоа забрзање фул.
Дафне со оваа конституција ќе владее на 200 метри.[DOUBLEPOST=1440771683][/DOUBLEPOST]Иначе кога сме кај кратки коси и спринтерки.

Muriel-Ahoure_full_diapos_large.jpg

Murielle+Ahoure+IAAF+World+Athletics+Championships+1teQFzWsAF-l.jpg

512x.jpg

US-Sprinter-Carmelita-Jeter-Training-Olympics.png

Последно уредено од модератор:
Кога има реприза вечер? Не гледав ништо денеска имав гости. А гледам бајаги возбуди, интересен бил денот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom