Мигрантите низ Македонија

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Па како добронамерен/а што не си земаш дома да ти се умешаат у фамилија
Ваквите одговори покажуваат колкава хуманост има во тебе.
"Да бе ќе ги земам дома да ми се шетаат, нека кршат глава што ми е гајле"
Мизерни одговри, мисли и тн.

Sent from my iPhone using Tapatalk

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ме интересира кој е односот Сунити/Шиити кај имигрантиве.
Сунитите се ИСИС.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ваквите одговори покажуваат колкава хуманост има во тебе.
"Да бе ќе ги земам дома да ми се шетаат, нека кршат глава што ми е гајле"
Мизерни одговри, мисли и тн.

А на пример да се вратеше на првиот пост од темава, да го прочиташе и да искоментираше нешто ?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
И не плашете се не ви остануваат Македонија. Нема да ви шетаат по дома.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сунитите се ИСИС.
Не се сунитите Исис. На пример и Курдите се сунити. Туку нема Шиити меѓу мигрантиве, дури нема ни Христијани кои се најзагрозени и пред истрбување во Ирак и Сирија.

?

..........

Гостин
И не плашете се не ви остануваат Македонија. Нема да ви шетаат по дома.

Па знаеме дека не остануват во Македонија, идат нагоре тебе да те распнат од ебење, али ние успат да им удриме по некој пендрак да бидат повеке исфрустрирани кога ке те дупат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај оваа што демек постира од Франција а нема веза, Струга, Гостивар е негде ама вие што пробувате да се објаснувате со некој што само нафрла зборови а не вади аргументи, не можам да сфатам :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.517
Поени од реакции
18.348
Само за еден транзит толкава галама кренавте, а не да ви останеа во државава протести ќе направевте сигурно.

Република Македонија сеуште го нема расчистено проблемот со сопствените граѓани кои се внатрешно раселени после конфликтот во 2001. година и кои беа протерани од своите домови и никогаш повеќе не се вратија. Веќе никој ниту прашува ниту знае што се случило со нив, за разлика од 150 илјади доселеници, кои во 1999. година имаа статус на бегалци, од кои голем дел остана да живее во РМ и доби македонско државјанство.

РМ нема никаква морална ниту друг вид на одговорност да ги згрижува овие мигранти кои доаѓаат од Блискиот Исток, на никаков начин не е одговорна за нивната состојба ниту со нешто допринела во таа насока. Да не напоменувам дека не поседува ни капацитет за тоа. Единствено што може да направи е да обезбеди сигурен транзит на овие мигранти преку своја територија, притоа водејќи сметка за својата безбедност со оглед на сомнителниот бекграунд на дел од бегалците.

Ако некој треба да ги прими и има на некој начин морална одговорност за тоа што им се случува, тоа се САД и нивните полтронски гзолижачи чиј збир на држави сака да се нарекува ЕУ.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.906
Сунитите се ИСИС.
Па рекоа веќе @VOLK2234 кафирите уште во чамците ги фрлале во вода. Сунити се ова... „АЛАХУ АКБААААР“.
Еве ги сега во Унгарија, може истите што го избодеа со нож нашиот полицаец:
https://youtu.be/Ax6Kd0KSryM?t=83

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.262
Ај оваа што демек постира од Франција а нема веза, Струга, Гостивар е негде ама вие што пробувате да се објаснувате со некој што само нафрла зборови а не вади аргументи, не можам да сфатам :)
Фросе земи реагирај таму со модераторите, не се потребни тролови на темава кои незнаат да дискутираат со аргументи

Kajgana Shop

На врв Bottom