Кучиња (грижа, општи дискусии)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Kakov e toj pobogu Dime zacin,se kupuva ili se pravi:)....Dali pravam greska sto orizot go varam bez nisto pa potoa koga mu go davam na kucevo nekje da go jade,go jade samo pileskoto.Dali treba nesto da stavam vo nego,mu varam i makaroni i spageti,fali uste kecap, majonez i da izrendam sirenje i da sedneme zaedno na masa:)).Kuceto kje go vakciniram sega na prvi septemvri,kje pravi okolu 3 meseci,da ne mu se sulci nesto do togas posto nekoj vikaat deka treba do 60 tiot den da se vakcinira.Mu dadov tableti za da go procistam od paraziti pa posle 10 dena na vakcina,veterinarot vika abe moze i odma ama jas povekje veruvam na deckive tuka otkolku na nego:),mi vika moze i taka da se vakcinira,neprocisteno.Aman vekje,da gi pomine site vakcini i mirno da spijam.Aj ve molam za dilemive ako moze nekoj da pomogne,blagodaram.
Стави и мааалкучка сол, али малку. А можеш да го вариш и во водата каде што го вариш пилешкото, да и мириса на мевце. Чекај уште не си сфатил со каква гладна раја си се фатил на орото :D
Ова е Pepper. Има 9 месеци и е право мало палаво лабрадорче. Животот многу ми се смени откако ја имам и стварно знае да ме насмее кога имам лош ден. Прегледај го приврзокот 126909Прегледај го приврзокот 126910Прегледај го приврзокот 126911Прегледај го приврзокот 126912Прегледај го приврзокот 126913
Има тема и само за лабрадорите, можеш и таму дополнително да ни ја представиш.

Ми се полни срцево кога гледам лабрадорџии на форум. Добредојдовте!

Член од
18 август 2015
Мислења
25
Поени од реакции
0
I pak nikoj ne mi kaza kakov e toj Dime zacin,se kupuva ili se pravi?:)...The King is dead long live Labrador:))

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Вака, имам сибирска хаска и пред повеќе од 5 месеци крвавеше привремено, значи не нонстоп туку одвреме навреме од едната ноздра на носот, имам забележано насабајле најчесто или кога е возбуден, имаше повреда во таа ноздра мала рана дали можи таа да го предизвикува крвавењето па сеа од жешково да е дополнителен стимул да крвави. Пред 1-2 месеци едното око му се "закрвави", потемно му е, му ставав капки за очи ама ми дава отпор и тешко е да следам редовна терапија, пробав и со инекции ама од првата му се подобри после пак по старо. Дали можеби е знак за мозочен удар ма да вака е многу весел игра, трча се гали, или е од носот па некако (медицински неможам да објаснам) стигнало до окото...? Ветеринариве незнаат точно што му е, викаат ставај капки ама неможам редовно а и не гледам некое подобрување освен минимално.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
од што е тортава ? И на лара и се ближи роденден...

а кучево е лепотан ! :D

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Лара денеска доби :D бидејќи затворени се продавнициве за миленици,и ставивме гаќи поширочки и на нив улошка :D лошо сме направиле,некој совет ?

и колку време им трае ? и цел ден е тажна,веројатно ја боли мешето,има нешто да и се даде ? да не треба некоја храна посебна да и се дава ?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Лара денеска доби :D бидејќи затворени се продавнициве за миленици,и ставивме гаќи поширочки и на нив улошка :D лошо сме направиле,некој совет ?

и колку време им трае ? и цел ден е тажна,веројатно ја боли мешето,има нешто да и се даде ? да не треба некоја храна посебна да и се дава ?
Niato ne ja boli ja udaraat hormonite vo glava. Samo napravete dupka za opasot. Ke trae nedela dena.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Niato ne ja boli ja udaraat hormonite vo glava. Samo napravete dupka za opasot. Ke trae nedela dena.
можно е да е агресивна надвор,да пазиме дур ја шетаме или ? да и го вадиме тоа за надвор,ако и се мочка/кака...?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
можно е да е агресивна надвор,да пазиме дур ја шетаме или ? да и го вадиме тоа за надвор,ако и се мочка/кака...?
Setanje na povodnik obavezno. Vadete i go. Toa e z doma samo lom da ne pravi.

Papillon.Papi

Terrierist
Член од
15 јануари 2014
Мислења
764
Поени од реакции
795

Можете со боксерки, за да не правите дупка, од шлицот извадете го и' опашот. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom