Антитерористичка акција на МВР: Во Скопје, Струга и Куманово се апсат припадници на ИСИС

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
Браво за Македонската полиција, треба да се истребат на време додека не направиле некоја глупост...

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.984
Inaku moram da posocam deka navodnite znaminja na ISIL, prikazani na del od nasite portali slikani na mestoto na akcijata, vsusnost i ne se znaminja na ISIL.

Bi pocekal nekoe vreme za da go iznesam svoeto mislenje, no ova poveke mi lici na vnatresno previranje i obracun vo albanskoto telo, otkolku na akcija nasocena kon teroristicka zakana od tipot na ISIL. Se vo kontekst na dovcerasnite ubistva i cistkata koja se sproveduva.

Ova e prilicno slozena tema vo sekoj slucaj i e najmalku ednodimenzionalna kako sto poveketo si pretstavuvaat. Albancite nema da mrdnat ni so prst, ako ocekuvate protesti kako tie pred 2 godini.[DOUBLEPOST=1438879627][/DOUBLEPOST]
Konkretno, ova pretstvuva crnoto zname na svetiot jihad, a ne znameto na ISIL.

Ednoto i drugoto se dve sosema razlicni raboti.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2015
Мислења
95
Поени од реакции
13
глуп си или си елементарно неписмен во оваа об

Spored tvojata reakcia pokazuva deka ste krivi i sakate na sekakov nacin da omalovazuvate luge so vakov recnik od ulicar,jas samo te provocirav da ja vidam tvojata rekcia, i da ti kazam pravo 100% ocekuvav da reagirate na vakov nacin,inace znam sto pravat makedonskite mirovnici ,i pravat poveke od cuvari ,tie vo edno i perat gakickiibim gi cistat cizmite na amerikancite,a za ova sto intervenirala policiate i jas se siglasuvam,a vo edno znam deka ima i pozadina ,no ponatamu ke vidime uste vakvi akci

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Не, нема да ги земам во мој стан. Постои нешто што се нарекува држава. Државата има милион инструменти кои би им помогнале да се справат со овој проблем.

Како за почеток, наместо да градат глупави панорамски тркала и да засадуваат палми кои се тушираат секое сабајле, можат да изградат прифатни центри за мигранти. Како и секоја нормална држава во Европа.
хаха,нормална држава вика,тие прифатија 90 илјади сите земји членки и викаат не можеме повеќе,а ние за месец дена 20 илјади само побарале азил да "транзитираат" низ МК,а дупло од тој број е што не побарале.

Но прашање е-каде идат ? грција не ги пушта назад-србија распореди и војска и жандармерија и полиција и специјална полиција на наша граница.

Знаеш каде се ? во диви кампови по линијата на двете граници.Мед и млеко за криење на терористи.

еднашка се изгоревме со такви хуманитарни акции,веројатно се доволно паметни да размислат два пати.

ПС-види колку европска е унгарија,можеби треба и ние да сме така европски настроени,да изградиме sид и жица ?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Си играме со оган, само ова ќе кажам.
сметаш ако го оставиме жарот да гори,дека нема да се деси неочекуван оган ?

според мене подобро да се изгасне и жарот,неголи после да се справуваш со оган.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Жарот ние си го подметнавме, со тоа што ги примивме овие. Колку ги има тука во МК? Колку од тие се борци од борбиве? Ко што гледам повеќето се мажи. Нема ни жени ни деца, ок двајца без тројца. ама толку мажи да ти дојдат на граница од земји каде што се водат војни. Епа стварно треба да си глуп да ти се котат во државава. Нека си одат што поборзо, ене им ја бугарија, албанија, само нека се тргнат од тука.

не дај боже да фатат оружје овие....

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Жарот ние си го подметнавме, со тоа што ги примивме овие. Колку ги има тука во МК? Колку од тие се борци од борбиве? Ко што гледам повеќето се мажи. Нема ни жени ни деца, ок двајца без тројца. ама толку мажи да ти дојдат на граница од земји каде што се водат војни. Епа стварно треба да си глуп да ти се котат во државава. Нека си одат што поборзо, ене им ја бугарија, албанија, само нека се тргнат од тука.

не дај боже да фатат оружје овие....
а мислиш дека ги прашува некој нешто ? ги слушаш изјавите на европејците ? сите се во насока на тоа дека балканските земји не се справувале доволно добро...а види ги тие како се справуваат,со солзавци,специјалци,затварање граници...грција ги пушта накај нас,србија ги блокира,ко за чудо не идат преку друга траса,наводно им е страв да идат преку албанија или косово.И што прават ? си прават сами кампови и седат измеѓу границите..."одмараат"..

германска агенција правела истражување,и дошле до сознание дека на секој 10 илјади или 1 илјада не ми текнува,има по 1 бивши борец на ИСИС,или некако поврзан со нив...а не можеш никако да го дознаеш пошто 90% патуваат без никакви документи,таму сигурно не им е до собирање податоци кој се се бори и за кого се бори и што прави...и фактички,како да испрашуваш или чуваш дух.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Inaku moram da posocam deka navodnite znaminja na ISIL, prikazani na del od nasite portali slikani na mestoto na akcijata, vsusnost i ne se znaminja na ISIL.

Bi pocekal nekoe vreme za da go iznesam svoeto mislenje, no ova poveke mi lici na vnatresno previranje i obracun vo albanskoto telo, otkolku na akcija nasocena kon teroristicka zakana od tipot na ISIL. Se vo kontekst na dovcerasnite ubistva i cistkata koja se sproveduva.

Ova e prilicno slozena tema vo sekoj slucaj i e najmalku ednodimenzionalna kako sto poveketo si pretstavuvaat. Albancite nema da mrdnat ni so prst, ako ocekuvate protesti kako tie pred 2 godini.[DOUBLEPOST=1438879627][/DOUBLEPOST]

и за едното и за другото знаме неговите приврзаници колат и убиваат.Исти курац да ми извиниш различно пакување.

Исто зло се,потполно исто.И едните и другите ги има во Македонија во огромна бројка за мала држава како нашата.

Поддршка за акцијата и не треба да се застане на оваа една акција.Селата во струшко,накај Тетово и Гостивар,селава околу Скопје имаат многу нови џамии кои се градени со арапски пари со цел врбување на терористи и потенцијални бомбаши самоубијци кој можеби нема одеднаш да делуваат,туку во бранови и на големи цели.Низ цел свет,најверојатно во Европа.

Ене во Босна до пред две години полицијата не смееше да стапне во селата околу Сараево бидејќи тамошните брадоњи беа добро заштитени од останатите жители на селата.Па им се случија напади на сред Сараево со панцир бомби и калаши во рака,подвратени панталони и бради до колена.

Во голема опасност е Европа од налетот на имигрантите.Не знаеш кој е добар,а кој лош и во следен момент ќе ти се случи бум пред врата и ќе се чудиме после.
Затоа Унгарија најпаметно одигра во врска со нив.Ограда долж граница,војска и мирна глава.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.780
Поени од реакции
49.639
Си играме со оган, само ова ќе кажам.
Исто и јас мислам. Тие 29 по кои се трага (пошто нели фатени се само 9, гарант најнебитните) нема да седат мирни. Може многу лесно да се регрупираат и да направат пиздарија, а ваква смешна полу-држава како нашава е како измислена за испраќање порака од некој што не сака да одговара.

Овие не се аматерине од диво насеље што работат за дневница и за 100 евра ќе се предадат, ова се озбилни терористи и вака не се игра оваа работа... или па можда се игра. ама во последно време толку немам верба во цел безбедносен систем на државава што мислам дека се е за очекување.

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Mnogu gledas SITEL i KANAL 5.izlezi malce vo realniot svet da vidis sto se slucuva.A da te prasam.vaka edno obicno prasanje ,sto pravat makedonskite vojnici vo Afganistan i vo drugi islamski drzavi ??,samo nemoj da mi kazuvas deka se del od mirovnite sili i vo borba protiv terorizmot,bidejki lugeto veke ne gi jadat tie eftini trikovi.
Што прават македонските војници во Авганистан и во други исламски држави ?

Прашањево е едно од најдобрите прашања што сум ги сретнал досега.

Никој,ама баш никој немаше мадиња вистински да одговори на овоа.

Кој ни го дава тоа право да се бориме за Американците во ТУЃА ЗЕМЈА ?
Кога ќе не нападнат нас,сереме на форумов,подржуваме терористички акции (ако воопшто се терористички ),албанците биле вакви-такви...
А кога АРМ испраќа војници во туѓи земји за да се борат за најголемите терористи (САД),во овој случај се е таман,така ?
Најинтересното е што САД си измислува причина за да ги нападне тие земји,а причините во позадина се чисто финансиски.
КОЈ Е ВО СЛУЧАЈОВ ТЕРОРИСТ ?

Друго,јасно е ИСИС чие масло е и кој стои во позадина.
Не си правете филмови дека САД и посилните европски земји се борат против ИСИС.

Овоа го напиша Македонец.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Што прават македонските војници во Авганистан и во други исламски држави ?

Прашањево е едно од најдобрите прашања што сум ги сретнал досега.

Никој,ама баш никој немаше мадиња вистински да одговори на овоа.

Кој ни го дава тоа право да се бориме за Американците во ТУЃА ЗЕМЈА ?
Кога ќе не нападнат нас,сереме на форумов,подржуваме терористички акции (ако воопшто се терористички ),албанците биле вакви-такви...
А кога АРМ испраќа војници во туѓи земји за да се борат за најголемите терористи (САД),во овој случај се е таман,така ?
Најинтересното е што САД си измислува причина за да ги нападне тие земји,а причините во позадина се чисто финансиски.
КОЈ Е ВО СЛУЧАЈОВ ТЕРОРИСТ ?

Друго,јасно е ИСИС чие масло е и кој стои во позадина.
Не си правете филмови дека САД и посилните европски земји се борат против ИСИС.

Овоа го напиша Македонец.
Ти си Македонец сличен на овој.
Македонецот Стефан С. е меѓу приведените девет лица во полициската акција “Ќелија” дизнава Press24 од извори во истрагата. Според нашиот извор Стефан пред одредено време ја сменил православната вера и преминал во ислам.

---------------
политиката на САД во никој случај не може да оправда ваков лудачки екстремизам кој го нема никаде во светот. Исламот е канцер и се шири низ цел свет. Па уште прашуваш кој е терорист. Демек ние Македонците сме терористи со АРМ.

Ciudad Juarez

rothschild
Член од
18 март 2015
Мислења
385
Поени од реакции
403
Ти си Македонец сличен на овој.
Македонецот Стефан С. е меѓу приведените девет лица во полициската акција “Ќелија” дизнава Press24 од извори во истрагата. Според нашиот извор Стефан пред одредено време ја сменил православната вера и преминал во ислам.

---------------
политиката на САД во никој случај не може да оправда ваков лудачки екстремизам кој го нема никаде во светот. Исламот е канцер и се шири низ цел свет. Па уште прашуваш кој е терорист. Демек ние Македонците сме терористи со АРМ.
Знаев дека одма ќе бидам етикетиран како Анти-Македонец.

САД ако сака,може буквално за 2 часа да ги срамне ИСИС.
САД имаат 300000 пати посупериорна технологија и пред се САТЕЛИТИ.

Не ми сери тука дека САД биле против лудачкиот екстремизам.
Во кој свет живееш бе човече ?

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
542
Поени од реакции
281
Mnogu gledas SITEL i KANAL 5.izlezi malce vo realniot svet da vidis sto se slucuva.A da te prasam.vaka edno obicno prasanje ,sto pravat makedonskite vojnici vo Afganistan i vo drugi islamski drzavi ??,samo nemoj da mi kazuvas deka se del od mirovnite sili i vo borba protiv terorizmot,bidejki lugeto veke ne gi jadat tie eftini trikovi.
А што бараат албанските, турските итн.? Сите знаеме дека војните за демократизација на Блискиот Исток уствари се војни за опоравување на најголемиот производител на оружје во светов а тоа е САД. Исто како што овие се нивна измишлотиња за лажење на народот таму и оправдување на средствата за војување. Ама кога ќе ни тропнат на врата или сакаат да се дигнат во воздух некаде нема да ги интересира кој е кој и дали си ти пацифиста. Сите се мета во државава на тие испрани мозочиња. А тоа што ние сме мочана Вукојебина, Банана или Сателит држава како милувате повеќе тоа ни е. Тоа е со сите мали држави жртви на поголемите само.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.410

Како и пред 3 години, така и сега, проблемот не е Албански. Во тие структури има доста вмешано и Македонци муслимани. Всушност во Струшко салафистите се претежно Македонци муслимани. А еве сега гледам има и македонски конвертит кој од православие преминал во вакво практицирање на исламот. Според една репортажа на еден Холанѓанец од пред 3 години, во споредба со Босна и Косово, Македонија е далеку најзагрозена од салафисти.

Муабетот ми е, не очекувај стандарден одговор на Албанците, ова има подруга димензија, ова е внатрешна борба дури и кај самите Албанци. Можеби и самата борба што ја гледавме изминатиот период е борба за превласт баш со овие структури, внатре кај Албанците. Ако се знае дека во Кумановската група исто така учествувале 10тина лица со искуство од Сирија, на страната на ИД, тогаш може да се каже дека оваа акција е поврзана со Кумановските случувања. меѓутоа за разлика од Кумановските случувања, овие тука се уапсени без да дадат отпор. Тоа мене ми мириса на повикување на сценариото:„нарушување на човекови права“.

Но да се навратам на очекуваните случувања, ова мене ми збори дека во најпозитивно сценарио, би можеле да очекуваме терористички напади на посебни терористички ќелии (или тројки како сакате), а не би ме зачудиле ниту општи нереди, со оглед на тоа дека само во Чаир можеби има над 10.000 салафисти, а тоа веќе сериозна бројка.

Kajgana Shop

На врв Bottom