- Член од
- 22 август 2014
- Мислења
- 504
- Поени од реакции
- 947
e neznam koj si cita taka... od vcera si clen na forumot, vrati se edno 40-50 stranici nazad pa ke vidis dali imat prasvano dali da odnesat dokumenti oti bile na dopolnitelna... jas ubo ja svativ kako si ima dobieno taja, ama izgleda ti nemozis da me svatis so sakam jas da kazam, ama ako teraj si po svoe i ne mi gi citiraaj postojte... so kur faktor ti sega vo muabeto!?!? so mi objasna mene so tolku pisanoto? jas veke go znaev toa kako ima taa dobieno. no dali ti znajs zosto dobi ??? - oti si odnese dokumentce! a oti si odnese dokumentce i pokraj to so ne pustaj so brat, braced? - oti imase madinja i ne si gi zalese svoite 50 evra, - a ili mozi taja so sigurnost znaese deka ke mu odobrat ?!?!!? ete za to i sega si dobi pasos, ti pak dremi i cekaj zakon plus kaj vide ti negde da te spomnav jas tebe vo mojot post? jas kazvav za tie so nejkat da si probat srrekata, a ako si eden od niv slobodno da si teras po svoe i da ne me zamaras@tomemk Ти изгледа си читаш она што само тебе ти одговара и си ги толкуваш работите за да одат во прилог на твоите размислувања.
Како прво, од напишаното може да се дојде до заклучок дека таа веќе имала произход кога поднела документи од братучед во министерство. Го добила произходот само со потпишана декларација како и многу други во 2012. Подоцна нејзиниот издаден произход бил оспорен од министерството бидејќи не пишувало на кој основ бил издаден. Значи, не и' е издаден произход врз основ на документот од братучед, туку документот од братучедот само и послужил за да ја одглави веќе отпочнатата постапка во министерството, т.е само за да го поткрепи веќе издадениот произход, што е сосема различно од тоа да ти биде издаден произход од агенцијата со документ од братучед. Такви случаи како неа ги има стотина и нема никаква врска со отпочнување постапка од старт во сегашни услови. Ако малку подетално ги анализираш работите, ќе сфатиш првата и втората фаза, онаа во агенцијата и министерството се две различни работи.
+ pred 1 mesec vi kazav deka avgust nema da primat novi dokumenti vo DABC, eve citam na DABC, istoto so go kazav pred 1 mesec.. pa sea vidi ti razmisli si dali posrednicite me matkat ili ne..