- Член од
- 17 јануари 2014
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 20
Дали некој знае каде можам да најдам мајмунче? Би бил благодарен ако споделите било какви информации поврзано со ова ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
"Немора ништо" и на крај кучето година дали ќе живее, ќе му се појави генетска болест (која што во повеќето случаи, заболеното куче умира). И без вакцина? Знаеш колку е битна вакцината? Ама, ај, ако сакаш после 3 месеци да ти се справува кучето со тешки болести како Штенечак, не го вакцинирај... Педигре нема да ти е потребно ако го стелиризираш/кастрираш, ако сакаш да се размножува, без педигре, може да го спариш со роднина. И колку си запознаен со расата, ме интересира? Дали знаеш дека без максимално посветено внимание на дресурата може кучето да те "маркира" со неговите 44 заби (а, замисли, мечките имаат толку заби, не просечно куче (кое што има 42))? И знаеш ли колку генетски измутирано има расата. Од пред 100 години Чау Чауто било многу поатлетски градено од денешното, но мора вака, пошо не би било слатко како мендо.Дали има некој за продажба чау чау. Немора да е вакцинирано или пак пасош, педигре , микрочип. Немора ништо да има. Доволно е само да е оригинал чау чау. Итно ее![]()
Тоа го знам сум го читал и во книги и на интернет плус тоа ми е струката што ја учам ( ветеринар ). Секако дека јас ќе му ја ставам вакцината за штенечак ( плус вакцини за влакната и ампула проти крлежи и разни други инсекти ). Дресурата секако дека мора да постои бидејки нели чау чауто се смета во топ 10 - те најопасни кучиња во светот. Мене само ми е потребно ако можам да најдам да си купам чау чау бидејќи многу ми се допаѓа изгледот и карактеристичниот син јазик... Сега незнам по колку пари се продаваат во Македонија. Ако ти знаеш каде и по колку се продаваат помогни ми."Немора ништо" и на крај кучето година дали ќе живее, ќе му се појави генетска болест (која што во повеќето случаи, заболеното куче умира). И без вакцина? Знаеш колку е битна вакцината? Ама, ај, ако сакаш после 3 месеци да ти се справува кучето со тешки болести како Штенечак, не го вакцинирај... Педигре нема да ти е потребно ако го стелиризираш/кастрираш, ако сакаш да се размножува, без педигре, може да го спариш со роднина. И колку си запознаен со расата, ме интересира? Дали знаеш дека без максимално посветено внимание на дресурата може кучето да те "маркира" со неговите 44 заби (а, замисли, мечките имаат толку заби, не просечно куче (кое што има 42))? И знаеш ли колку генетски измутирано има расата. Од пред 100 години Чау Чауто било многу поатлетски градено од денешното, но мора вака, пошо не би било слатко како мендо.
Многу поефтини се од пред 10 години. Знам, тоа Чау чауто за коа ти спомнав горе, го купија 500 или повеќе евра, но беше шампион, по изложби го носеа. Сега сосе педигре, пасош и вакцина се 200-300 евра. Шар пеи се па уште поефтини (180 евра). Еве еден набавувач кој ми изгледа солиден, но јави се, распрашај се за расата и процени му го знаењето, па одлучи дали вреди да се купи од него. Биди претпазлив од кого земаш.Тоа го знам сум го читал и во книги и на интернет плус тоа ми е струката што ја учам ( ветеринар ). Секако дека јас ќе му ја ставам вакцината за штенечак ( плус вакцини за влакната и ампула проти крлежи и разни други инсекти ). Дресурата секако дека мора да постои бидејки нели чау чауто се смета во топ 10 - те најопасни кучиња во светот. Мене само ми е потребно ако можам да најдам да си купам чау чау бидејќи многу ми се допаѓа изгледот и карактеристичниот син јазик... Сега незнам по колку пари се продаваат во Македонија. Ако ти знаеш каде и по колку се продаваат помогни ми.
Ти благодарам многу, но тоа што ми го прати PitaPata јас не знам да го користам, незнам какви тикети се тоа. Мислам дека е за да продадеш куче, а не да купиш или јас сум лошо разбал. Не ми е јасно... HelpМногу поефтини се од пред 10 години. Знам, тоа Чау чауто за коа ти спомнав горе, го купија 500 или повеќе евра, но беше шампион, по изложби го носеа. Сега сосе педигре, пасош и вакцина се 200-300 евра. Шар пеи се па уште поефтини (180 евра). Еве еден набавувач кој ми изгледа солиден, но јави се, распрашај се за расата и процени му го знаењето, па одлучи дали вреди да се купи од него. Биди претпазлив од кого земаш.
Не се пратил линкот, извини, тоа потписот ми е.Ти благодарам многу, но тоа што ми го прати PitaPata јас не знам да го користам, незнам какви тикети се тоа. Мислам дека е за да продадеш куче, а не да купиш или јас сум лошо разбал. Не ми е јасно... Help![]()
Ти благодарам за се. Ако имам потреба за некоја друга информација се надевам дека ќе те добијам. Позз..Не се пратил линкот, извини, тоа потписот ми е.
Еве го линкот:
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/752139-SITE-RASI-NA-KUCINJA-LOKACIJA-SKOPJE
И да, тоа ПитаПата е тикет што ти мери колку е старо кучето. Јас имам Ердел Териер, па си ставив тикет за неа.
bela macka imam i belo kuce i taman ke bidat mmmmm. kutrinjava maski ili zenski se[DOUBLEPOST=1434695344][/DOUBLEPOST]Poradi nemanje uslovi za cuvanje, se podaruvaat kutrinja Dogo Argentino stari 2 meseci, izlozbeni primeroci.Kutrinjata gi dobivate vakcinirani, so pedigre, vakcina, mikrocip, pasos. ** Kupuvacot e dolzen da gi podmiri trosocite za dokumentite***
Прегледај го приврзокот 121687 Прегледај го приврзокот 121688
bela macka imam i belo kuce i taman ke bidat mmmmm. kutrinjava maski ili zenski se[DOUBLEPOST=1434695452][/DOUBLEPOST]a kolkavi rasnat ovie otvoriv na net slicni kako pit bulot im e liceto[DOUBLEPOST=1434699927][/DOUBLEPOST]Германска-дога(great dane-голем данец)taka e deklarirana rasata a nema dopirna tocka so danska. Najvisoko kuce na svetot no i najmalce ocekuvani godini na zivot-7, i najmrzeliva rasaPoradi nemanje uslovi za cuvanje, se podaruvaat kutrinja Dogo Argentino stari 2 meseci, izlozbeni primeroci.Kutrinjata gi dobivate vakcinirani, so pedigre, vakcina, mikrocip, pasos. ** Kupuvacot e dolzen da gi podmiri trosocite za dokumentite***
Прегледај го приврзокот 121687 Прегледај го приврзокот 121688
Најдов на една група, кремави со црна маска (како на првата слика). Од Полска се, ама можат да ги увезуваат. Родени се на 28.04.2015.bela macka imam i belo kuce i taman ke bidat mmmmm. kutrinjava maski ili zenski se[DOUBLEPOST=1434695344][/DOUBLEPOST]
bela macka imam i belo kuce i taman ke bidat mmmmm. kutrinjava maski ili zenski se[DOUBLEPOST=1434695452][/DOUBLEPOST]a kolkavi rasnat ovie otvoriv na net slicni kako pit bulot im e liceto[DOUBLEPOST=1434699927][/DOUBLEPOST]Германска-дога(great dane-голем данец)taka e deklarirana rasata a nema dopirna tocka so danska. Najvisoko kuce na svetot no i najmalce ocekuvani godini na zivot-7, i najmrzeliva rasaПрегледај го приврзокот 123123 Прегледај го приврзокот 123124 Прегледај го приврзокот 123125 Прегледај го приврзокот 123126 .najcesto zaboluvanje preplet na intestinalniot trakt. Vo amerika e mnogu popularna rasa crtaniot lik e dobien (scooby doo) spored ovaa rasa. i ima 6-variacii na krzno. vo bliska idnina sakam da nabavam i bilo kakvi informacii za leglo za ovaa rasa ke bidat dobredojdeni. Blagodaram odnapredПрегледај го приврзокот 123122
naj lajk rasa od site mi se i baska na 250m od mene imam stadion sto nikoj ne go koristi i vo blizina i reka ima vo kukja sum pa mislam ke ima taman mestoНајдов на една група, кремави со црна маска (како на првата слика). Од Полска се, ама можат да ги увезуваат. Родени се на 28.04.2015.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1089602321068678&set=pcb.688442001284512&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1089602291068681&set=pcb.688442001284512&type=1&theater
Оф, сон ми се ваквите Гермаски доги...И да, кучињава се мрзливи, ама им треба простор за да се изнатрчаат, да ги растегнат нозете малце. 2-3 саата им треба трчање. И кучињава се склони на надувување на желудникот, затоа после оброк треба пола саат да одмараат.
Нема некој што одгледува кај нас или тешко да најдам, ми се чини и дека и неам ни видено некој негде да чуваНајдов на една група, кремави со црна маска (како на првата слика). Од Полска се, ама можат да ги увезуваат. Родени се на 28.04.2015.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1089602321068678&set=pcb.688442001284512&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1089602291068681&set=pcb.688442001284512&type=1&theater
Оф, сон ми се ваквите Гермаски доги...И да, кучињава се мрзливи, ама им треба простор за да се изнатрчаат, да ги растегнат нозете малце. 2-3 саата им треба трчање. И кучињава се склони на надувување на желудникот, затоа после оброк треба пола саат да одмараат.
Имаше едно легло, ама не знам сега дали повторно ќе има...naj lajk rasa od site mi se i baska na 250m od mene imam stadion sto nikoj ne go koristi i vo blizina i reka ima vo kukja sum pa mislam ke ima taman mesto[DOUBLEPOST=1434732246][/DOUBLEPOST]
Нема некој што одгледува кај нас или тешко да најдам, ми се чини и дека и неам ни видено некој негде да чува![]()
kakva boja se i od prilika cenite kako se dvizat ne se brzam moze i slednata godina da zeam ama da znam deka toa e toa. blagodaramИмаше едно легло, ама не знам сега дали повторно ќе има...