Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
decki edno prasanje..dali nesto nekoj znae za Eures portalot moze sekoj da se prijavi i ima li sansa ako nekoj saka da go vrabot ili tesko?

Некој вика за да паднам од државна во приватна квота треба да презапишам барем еден предмет т.е. треба да имам све положено за да задржам, а други викаат дека кога ќе презапишам предмет по трет пат дури тогаш губам квота.. Кое е точно??

И дали ако некад паднам во приватна квота можам да се вратам назад во државна и дали можам да аплицирам за стипендија ако сум приватна..?

Некој вика за да паднам од државна во приватна квота треба да презапишам барем еден предмет т.е. треба да имам све положено за да задржам, а други викаат дека кога ќе презапишам предмет по трет пат дури тогаш губам квота.. Кое е точно??

И дали ако некад паднам во приватна квота можам да се вратам назад во државна и дали можам да аплицирам за стипендија ако сум приватна..?

Почнувајки од учебната 2013/2014, студент запишан со партиципација на трошоците за студирање на прв циклус на студии, го губи статусот на студент запишан во државна квота и ги продолжува студиите со поднесување на трошоците за студирање (кофинансирање) ако:

• еден предмет запишува по трет пат
  • не положил најмалку 50% од запишаните кредити во одреден семестар до почетокот на наредниот соодветен семестар (зимски, односно летен).

Мислам дека не можеш да се вратиш во државна а за стипендија не знам. :)

Колеги да не знаете дали има резултати од испитот Социологија и испитот Менаџмент кај Шуклев денеска ? Ако има и случајно ако имате слики од нив ај ако можете пратете ми ги по порака. :)

Знае некој шо прашања се паѓаат по Внатрешен пазар на ЕУ (освен Casis de Dijon)? :D

Знае некој каде му е кабинетот на Ристо Христов ( Социологија ) ?

А на Сашо Ќосев (Аграрна политика и општествено богатство) ?

Ako imam sve rascisteno site predmeti od prva, dali ako menjam smer gubam kvota?

А на Сашо Ќосев (Аграрна политика и општествено богатство) ?
Лево скалите ќе се качиш горе, во ходникот после амфи 2 е... Да не те излажам ама колку што се сеќавам таму беше.
Ako imam sve rascisteno site predmeti od prva, dali ako menjam smer gubam kvota?
Да, одиш во приватна квота ако се префрлиш. Нема врска расчистените предмети, ама прашај на студентски за секој случај.

Знае ли некој колку отворени прашања има на испит по Меѓународен финансиски менаџмент кај Сашо Арсов?

znae nekoj koja e postapkata za ispisuvanje od fakultetot,i kolku se plajka? i kolku trae procedurata dodeka si gi zemes.dokumentite.Fala odnapred!!![DOUBLEPOST=1433973207][/DOUBLEPOST]i uste nesto,dali odma go izdavat uverenieto za polozeni ispiti ?? i dali vo nego ke bidat site polozeni ispiti bez razlika dali imame otceni vo index ili ne.zosto sakam da se ispisam od fakultet pa nz dali ke mozam odma iako neam zemeno otcena po eden predmet ili treba da pocekam da zemam pa posle da se ispisam,ili moze i odkako ke gi podignes dokumentote da ti dade profesorot otcena? Ve molam ako znae nekoj neka odgovori:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom