Мигрантите низ Македонија

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.211
Ама делот ‘грчките власти велат дека македонската полиција, царина и железница се поврзани во организација на транзитот со мигранти‘...ова нешто ко 99-та со бегалците од Косово.Дошле од Британија да снимат овде дека малата Македонија лошо се справувала со бегалците од војна која тие ја креираа:aplauz:
Статус кво ќе е до крај на војните (а тешко да се завршат).Ќе пишат 2-3 медиуми, ќе глумиме експерти ние по форуми, полицијата е со една фатена рака - овде не можат да ги задржат, а ги носат назад во Грција и пак од почеток, ако им помагаш испаѓаш криминалец...и најлоша опција, луѓето пак ќе си гинат по пругите или од киднапери.

Edit > Во сообраќајка кај Велес повредени 18 мигранти
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=71136

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.835
Знаеш која е разликата, тие емигранти се засолнети и плус имаат шанса да бараат и да се борат за подобри услови. Кај нас се киднапирани од луѓе кои полицијата ги толерира и им допушта, ако не и им помага.
И знаеш која е другата разлика, никој нормален од тие „лицемери“ и не знам какви на запад, нема да ги оправда неправдите кои се прават во наше име и пред наши очи, како што ти ги оправдуваш.
Тоа што постојат и други неправди, и на други места, со различен интензитет и од различна природа, НЕ ГО оправдува на никој начин тоа што се случува тука.
Ајде прво да расчистиме некои нејаснотии и да ти укажам каде грешиш.
Прво, не оправдувам јас никакво насилство врз никој, освен ако не е во самоодбрана. Второ тебе не ти е изгледа јасно кој е одговорен зошто воопшто се тие Сиријци овде во Македонија, како воопшто дошло до тоа тие да бидат наш проблем.

Читај внимателно: Цивилната војна во Сирија е директен резултат на обидите на САД и нивните европски сателити да ја симнат легалната власт во таа држава. Британците се најистакнатите сојузници на САД, посебно во Блискиот Исток каде Британија одсекогаш била инволвирана - Суецкиот Канал бил најважната стратешка точка за Британската Империја, заради пристап до нејзините колонии во Азија (пред се Идија).
Е сега ако знаме дека бегалциве се резултат и на британска вмешаност во сириската цивилна војна... ПА ПОБОГУ ЗОШТО НЕ НИ ПРАТАТ ПОМОШ, НАМЕСТО НОВИНАРИ ДА ГИ ПУМПААТ РАБОТИТЕ СО СЕНЗАЦИОНАЛИЗАМ???

Остај ти ограбување на бегалци во Македонија. Сакаш да видиш што навистина е страдање?
Повели погледај од што бегаат тие луѓе, и сети се кој е одговорен за војната во Сирија:
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#safe=off&q=syrian atrocities video

W

wicked_1

Гостин
секоја можна тема ја контаминира овој

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тоа што бегалците „не се задоволувале“ со полунормални држави и кога веќе тргнале, бараат подобро, на никој начин не го оправдува ваквиот третман на кој се изложени. Не дека тоа го тврдиш, ама така тера заклучокот.
To e можеби зато шо лутаат низ држави неорганизирани, непријавени неевидентирани.
Кој се и колкумина до сега поминаа заминаа останаа умреа?? кој знае? Решиле на диво, незаконски да поминат па и з очекување е да се случат диви незаконски работи

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
To e можеби зато шо лутаат низ држави неорганизирани, непријавени неевидентирани.
Кој се и колкумина до сега поминаа заминаа останаа умреа?? кој знае? Решиле на диво, незаконски да поминат па и з очекување е да се случат диви незаконски работи
Да, ама тоа не го оправдува на никаков начин. Махер си за извртување бтњ.
Нереагирањето од страна на локалните надлежни не се однесува на селектирана популација, туку надлежноста се однесува на одредена територија. Особено кога ќе се додадат намерната толеранција и игнорирање.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Какви одвратни, фашистички коментари се изначитав на фб за состојбата на овие жални луѓе, особено од оние што се сметаат за големи христијани.
Имав цимерка од Босна. Косата ми се креваше кога раскажуваше како тргнала да бега, каде што ја водат очите, како стигнала во Македонија без пари (и зеле сЕ попат) и со две ќесиња алишта.

Како што се буните против мигрантите, така бунете се и против учеството на македонската војска во мисиите во Авганистан и Ирак.
Западна Европа се гади од бегалците, а не се гади кога праќа војска или финансира банди да им ги разебе државите.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
Ајде прво да расчистиме некои нејаснотии и да ти укажам каде грешиш.
Прво, не оправдувам јас никакво насилство врз никој, освен ако не е во самоодбрана. Второ тебе не ти е изгледа јасно кој е одговорен зошто воопшто се тие Сиријци овде во Македонија, како воопшто дошло до тоа тие да бидат наш проблем.

Читај внимателно: Цивилната војна во Сирија е директен резултат на обидите на САД и нивните европски сателити да ја симнат легалната власт во таа држава. Британците се најистакнатите сојузници на САД, посебно во Блискиот Исток каде Британија одсекогаш била инволвирана - Суецкиот Канал бил најважната стратешка точка за Британската Империја, заради пристап до нејзините колонии во Азија (пред се Идија).
Е сега ако знаме дека бегалциве се резултат и на британска вмешаност во сириската цивилна војна... ПА ПОБОГУ ЗОШТО НЕ НИ ПРАТАТ ПОМОШ, НАМЕСТО НОВИНАРИ ДА ГИ ПУМПААТ РАБОТИТЕ СО СЕНЗАЦИОНАЛИЗАМ???

Остај ти ограбување на бегалци во Македонија. Сакаш да видиш што навистина е страдање?
Повели погледај од што бегаат тие луѓе, и сети се кој е одговорен за војната во Сирија:
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#safe=off&q=syrian atrocities video
Ти све гледаш низ призмата на параноични заговори, или само така сакаш да си ги претставуваш работите за да си ја тераш агендата. Кој ти пратил новинари? Таа си има задача и си следи актуелни приказни кои полесно ќе може да ги продава.
Таа приказна дека власта била легална исто толку јасна и прецизна колку приказната кој започнал и како започнал војна. Само на форуми и пред кооперација може да продаваш такви приказни.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.835
Како што се буните против мигрантите, така бунете се и против учеството на македонската војска во мисиите во Авганистан и Ирак.
Западна Европа се гади од бегалците, а не се гади кога праќа војска или финансира банди да им ги разебе државите.
^^
Апсолутна вистина, од прв до последен збор. Јас само се надевам дека ќе се свести повеќе народов, и јасно ќе застане зад ставот да се вратат нашите војници од мисиите каде одработуваат и си ги жртвуваат животите заради странски империјалистички цели.

Па дури и ние, преку нашата војска, односно преку преќутната подршка за испраќањето на нашите војници, сме делумно одговорни за ситуацијата во тој дел од светот.

D

Daedalus

Гостин
Зумирајте на снимката, не е Али Баба, тоа е Заев.

H

HoT IcE

Гостин
Искрено ги гледам секој ден по Куманово, и не знам дали да ги жалам.:toe:
Не сочувствувам, не знам зошто.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.835
Ти све гледаш низ призмата на параноични заговори, или само така сакаш да си ги претставуваш работите за да си ја тераш агендата. Кој ти пратил новинари? Таа си има задача и си следи актуелни приказни кои полесно ќе може да ги продава.
Таа приказна дека власта била легална исто толку јасна и прецизна колку приказната кој започнал и како започнал војна. Само на форуми и пред кооперација може да продаваш такви приказни.
А што можам јас да направам за тебе, ако сам не сакаш да си ги отвориш очите.
Не ми верувај мене, земи сам прочитај малку за ситуацијата во Сирија. Што се случи, како се случи, кој е одговорен.

Само не ми доаѓај назад со приказни, ако за реалноста во овој бели свет се информираш на си-ен-ен и на разни амерички меинстрим медиуми... :cautious:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.943
Поени од реакции
25.421
Какви одвратни, фашистички коментари се изначитав на фб за состојбата на овие жални луѓе, особено од оние што се сметаат за големи христијани.
Имав цимерка од Босна. Косата ми се креваше кога раскажуваше како тргнала да бега, каде што ја водат очите, како стигнала во Македонија без пари (и зеле сЕ попат) и со две ќесиња алишта.

Браво за сѐ, особено за болдот.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
470
Поени од реакции
462
А што можам јас да направам за тебе, ако сам не сакаш да си ги отвориш очите.
Не ми верувај мене, земи сам прочитај малку за ситуацијата во Сирија. Што се случи, како се случи, кој е одговорен.

Само не ми доаѓај назад со приказни, ако за реалноста во овој бели свет се информираш на си-ен-ен и на разни амерички меинстрим медиуми... :cautious:
Знам јас кој е виновен, поентата ми беше дека е тесноградо и воопшто да го вметнуваш во овој разговор како средство за оправдување и релативизирање на неправдите кои се прават во наше име.
Не сме сите „геополитички стратези“ како тебе па да ги одмериме сите виновни и на крајот да ги анулираме сите причини и последици што се случуваат.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
^^
Апсолутна вистина, од прв до последен збор. Јас само се надевам дека ќе се свести повеќе народов, и јасно ќе застане зад ставот да се вратат нашите војници од мисиите каде одработуваат и си ги жртвуваат животите заради странски империјалистички цели.

Па дури и ние, преку нашата војска, односно преку преќутната подршка за испраќањето на нашите војници, сме делумно одговорни за ситуацијата во тој дел од светот.
Овие бегалски кризи се директна последица на воените интервенции во Афганистан, Ирак, Либија, Сирија.
Еве еден линк со текст за почетокот на војанта во Сирија.
http://danas.net.hr/svijet/intervju-zlatko-dizdarevic-krscani-na-bliskom-istoku-pakiraju-kofere-jer-ljudozderi-dolaze

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
„Пошо ме мрзи да пишувам“ само ќе посочам едно видео каде убаво се гледа како Британија се справува со нејзните нелегални имигранти.

Заради прекрасниот однос на британските власти, имигрантите со недели штрајкуваат со глад. Но се разбире Енглезите се Енглези, па нам можат да ни јадат гомна додека истовремено тие лично прават уште поголеми страња - и тоа со векови во континуитет.
Шљамови мизерни и дволични... Нека си ги земат Сиријциве кај нив дома. И онака целата криза во Сирија е заради плеткањето од нивните партнери (во кревет) Американците.

http://rt.com/uk/240205-detention-center-hunger-strike/
Пошо гледам си владееш со логикиве, па да те прашам нешто.
Дали ако ја ебам мајка ти пред тебе, нема да се љутиш ако ти кажам дека сум ја ебел и на Брутус?

Kajgana Shop

На врв Bottom