Самоубиство!

Член од
8 април 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Parite vo princip se sekogas edna od poslednite pricini za samoubistvoto.
Samata pojava e karakteristicna pretezno za psihicki nestabilni licnosti koi na ovoj svet ne ja gledaat moznosta za egzistencija i prosperitet. So drugi zborovi cist kukavicluk. Ednostavno kazano beganje od odgovornosta kon sebe i kon onie koi te sakaat. A ne moze da se kaze daka ne postojat licnosti koi ne te sakaat. Site, duri i prosjakot na ulica na kogo site mu ja zatvorile vratata ima nekoj koj za sekunda ke pomisli na nego, imame nekoj pokraj sebe. Ne e ova gola teroja, tuku jas ve prasuvam site Vas so koe pravo ti go odzemas zivotot sinot na tvojata majka ili so koe pravo ti go odzemaz zivotot na tatkoto na tvoeto dete. Da se razmisli treba covek za se, najlesno e sekogas da se frlime od 10 sptat ili da si go krkmene nozot. Sto posle toa. sto si napravil so toa si se spasil? Od sto be prijatele si se spasil od sopstvenata egzistencija i neodgovornost.
PORAKA OD MENE DO SITE:
ZIVEJTE !!!!!!
ZOSTO ZIVOTOT NE E UBAV,
P R E K R A S E N I TREBA DA SE ZIVEE

Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Samoubistvoto e znak na slabost, bez razlika kakvi i da se pricinite.
Samo kukavicite posegnuvaat po svojot zivot, a hrabrite ziveat.

Член од
14 октомври 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Јас лично никогаш не би се самоубила. Никогаш не вели никогаш, ама за ова сум сигурно дека нема. Немам храброст самата на себе да си го одземам животот! Добра е темава. Има многу за размислување.
I jas... I pokraj se zivotot mi e mil i ako Gospod smeta deka jas treba ushte da ziveam ne sum jas taja so treba da si go prekini...Zivotot e za ziveenje:D

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
hrabrite????? hrabrite ginat!!! a slabite ko vas so navednata glava gi perdasi koj stigne i toa zivurkanje vie go velite ziveenje???
Чекај малку, збориме дека самоубијците се храбри, не рекловме дека сите храбри гинат... Не мешај теми и поими... Сакаш да кажеш дека за да бидеш храбар треба да умреш??? во ова нема никаква логика....
А кој се пердаши со слабите??? Одговор на ова ќе биде кој стигне... А кога веќе храбрите умираат тогаш, значи дека слабите се пердашат меѓусебе.. Така никој не губи и никој не добива... А ако веќе толку го браниш самоубиството, тогаш ајде сите да се испоубиеме, така сите ги бидеме храбри и никој нема да не пердаши...
П.С.
Поубаво ќе живеам како никој и ништо, додека другите ме пердашат, надевајќи се и обидувајќи се да постигнам нешто во животот, отколку да не живеам никако, оставајќи ги сите околу мене во мисла што згрешиле и каде не можеле да помогнат...

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
јас пак мислам обратно. мислам и уверен сум во фактот дека оние кои извршиле самоубиство, или пак покушале да се самоубијат се најголемите кукавици што можат да постојат. а зошто мислам така од проста причина. најчесто доаѓаат до овој чекор поради семејни, финансиски, психички, љубовни причини, и поради неможноста да се справат со проблемот се самоубиваат. затоа за мене се само губитници и кукавици. за да бидеш храбар во такви моменти и околности, треба да се исправиш да веруваш на себе и да најдеш начин да го решиш проблемот. ете тоа е храбра личност која останала да живее и има желба за живот иако има да кажеме големи проблеми. на пример јас до сега требаше сто пати да се самоубијам :):) сум имал толку пришини да го направам тоа јебеш га животот е суров но желбата за шивот е голема иако на моменти ти е тешко. незнам што друго да кажам. но би кажал само PEACE & LOVE

Член од
20 јануари 2008
Мислења
119
Поени од реакции
6
Nema dovolna pri4ina za samoubistvo. Samoubistvoto e najgolem grev. Nikoj nema pravo da odzeme nesto (duri ni od sebe) sto ne go dal. Zivotot ni go dava Bog i nie ne izbirame dali ke go prifatime ili ne taka nemozeme da odlu4ime koga toj ke zavrsi za toa povtorno odlu4uva Bog. A samoubistvoto e najgolem kukavi4lak, zosto se otkazuvas i od ubavoto i od losoto znaejki deka ne si probal se za da gi popravish rabotite (sekogash ima uste nesto sto moze da se napravi). I zaboraviv sto drugo sakav da napisam :toe:

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
јас никогаш не би се самоубил....:helou:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
samoubistvo za visha cel razbiram, na primer kamikazite
a dali jas toa bi go napravil - ne veruvam

rkalo88

Били Талентиран
Член од
26 август 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Самоубиство ... откако сите животни вредности ќе ги снема ... т.е откако идеалот ќе згасне ... обично некои посегнуваат по животот ... прашањето е дали сте доволно силни да си поставите уште една животна вредност или сте слабак и се откажувате одма ?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
3
site nie ziveeme poradi odredena pricina! a sto ako ne najdeme pricina za zivot? zivee kako bi otstvaruvale nekoi celi vo zivotot sto si gi postavuvame samite na sebe! a sto ako ne najdeme nekoja cel vo zivotot? ima raboti so ne pravat srekni i zadovolni! a sto ako ne mozeme da najdeme nikakvo zadovolstvo, nesto sto ne pravi srekni? ubavinata na zivotot e vo mnogu mali nesta! a sto ako ne mozeme da gi vidime? pa eve pricini poradi koi bi mozelo da ne si go sakame zivotot pa da poskame da si go odzememe! no jas nikako ne go opravduvam toa zosto za sekoj problem ima resenie! plus sekogas postojat nekoi sto ne sakaat kako ke im bide niv bez nas? dodusa celata smisla na zivotot e da se rodime bez da sakame ziveeme da strdame i na kraj umirame za nekoj drug po nas da strada! vo sekoj slucaj da se krene raka na samiot sebe si za mene e nesfatlivo od prosta pricina so za toa treba sepak da imas nekoe psihicko poremetuvanje.

a i toa deka za samoubistvo si kukavica da zosto nemas hrabrost da im poglednes na problemite vo oci ama od druga strana pak si premnogu hrabar ne moze sekoj da napravi takvo nesto! dodusa samoubijcite vo sustina se emotivno ne stabilni licnosti tie imaat pomalce problemi otkolku sto mislat a mnogu poveke kompleksi od toa deka nikoj ne gi saka ili pak se plasat deka so nekoja nivna postapka gi povreduvaat tie so gi sakaat pa samite se kaznuvaat za taa nivna greska!

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
една работа неможам да сфатам: ШТО Е ТОА ШТО ГИ ТЕРА ОДРЕДЕНИ ЛИЧНОСТИ ДА СЕ САМОУБИЈАТ??? одсекогаш сум се прашувала.... од една страна ништо не им недостига и на крај ке се оптегачат... како кај нив не е појавува инстинктот за преживување... мислам дека ептен треба да имаш јак карактер или да ти фали некој добар дел во главата за такво нешто... зашто? јас и да пробам да се самоубијам прво ке неможам да најдам начин, ова ќе ме боли, она ке ме жили ( за бесење ), неможам крв да гледам ( за вени сечење), нема да изгледам убаво во ковчег ( во случај да се разнесувам со пиштол), нејкам со метла да ме собираат ( акос е фрлам од некаде), со апчиња можам да останам ни ваму ни таму.... после ке си помислам на факултетот, на триста глупости, моите дома, дада дека ке неможам да ја гушкам и нервирам после, друштвото, сите ситници што ми значат ке неможам да ги правам и на крај ке се откажам затоа што каков и да е проблем нема да го решам ако се самоубијам.. подобро да се обидам навистина да го решам отколку да избегам од него.... неможам да сфатам ама баш никако што ги тера луѓево... посебно млади луѓе... колку може да е црн животот на некој на 30, 25, 20....

Kajgana Shop

На врв Bottom