Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
добро да се вмешам... АКО може да прашам,, тоа ДАБЧ што ви е??гледам многу се замарате со нив!!!!!!кога одиш одиш прво одиш таму така ли,и даваш документи за доказување на корени и ако поминиш таму веке не ти бараат документи за докажување...така ли е???може некој ли да ми објасни????

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
добро да се вмешам... АКО може да прашам,, тоа ДАБЧ што ви е??гледам многу се замарате со нив!!!!!!кога одиш одиш прво одиш таму така ли,и даваш документи за доказување на корени и ако поминиш таму веке не ти бараат документи за докажување...така ли е???може некој ли да ми објасни????
Да бе да, не мора да лупаш извичници.....опуштено. Сега потеклото ( доп документи ) се носи при прво одење во ДАБЧ, на самиот происход ( откако ќе го одобрат ) си пишува на база на каков дополнителен документ ти го одобриле происходот и после тоа си цепаш без проблем на интервју.....затоа и толку мн се чека периодов за происход.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Да бе да, не мора да лупаш извичници.....опуштено. Сега потеклото ( доп документи ) се носи при прво одење во ДАБЧ, на самиот происход ( откако ќе го одобрат ) си пишува на база на каков дополнителен документ ти го одобриле происходот и после тоа си цепаш без проблем на интервју.....затоа и толку мн се чека периодов за происход.
A otkoga ke go dobies proishodot kako se zakazuva intervju i za kolku vreme ?dali ide elektronski ili kako I dali e podobro vo Sofija direktno ili vo ambasada?

Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
Ве молам... од досегашните искуства некој да ми сподели мислење :D 2ипол месеци чекав и статусот беше: обработва се .... Денес се смени во : Изчаква финален статус .... И сега уште колку ке чекам за да ми се реши происходот за да си бркам работа понатака, фала многу :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
A otkoga ke go dobies proishodot kako se zakazuva intervju i za kolku vreme ?dali ide elektronski ili kako I dali e podobro vo Sofija direktno ili vo ambasada?
Ако сакаш да те чини помалку пари - во амбасада. Ако сакаш да чекаш помалку време - директно во Софија.

Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
Fala,no me interesira I postapkata za zakazuvanje vo Sofija......
Имаш онлајн записание..... термин можеш да резервираш слободни мислам дека има за крајов на годинава.... Ноември, Декември..

http://www.aba.government.bg/?legal=10

Оди надолу КМ ЗАПИСКАТА .... слободни се термините само во Јануари 2016 колку што можев да видам, и ти треба лице... да ти ги среди документите, ако не најдеш побарај од агенциите што посредуваат во твојот град

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
F
Имаш онлајн записание..... термин можеш да резервираш слободни мислам дека има за крајов на годинава.... Ноември, Декември..

http://www.aba.government.bg/?legal=10

Оди надолу КМ ЗАПИСКАТА .... слободни се термините само во Јануари 2016 колку што можев да видам, и ти треба лице... да ти ги среди документите, ако не најдеш побарај од агенциите што посредуваат во твојот град

Fala druze,no ne me razbra jas podnesov molba za proishod bev vo DABC I mi rekoa kraj na juni ke dobijam proishod.men me interesira postapkata za vo ministerstvoto kako i za kolku vreme ti zakazuvaat......

Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
F

Fala druze,no ne me razbra jas podnesov molba za proishod bev vo DABC I mi rekoa kraj na juni ke dobijam proishod.men me interesira postapkata za vo ministerstvoto kako i za kolku vreme ti zakazuvaat......
Извини не те разбрав.... :) Ами друже како да ти кажам, не е муабетот крај на Јуни, туку треба да провериш со бројчето на ДАБЧ странава, во падежното мени нели, во Проверка на статус за зајављение, и куцаш информации и додека се обработва обработва се :D Кога ке се смени статусот ке знаеш :D Еве јас од Март месец до ден денес чекав да се смени статусот, и сеа е во Изчаква финален статус..... Што значи дека 2ипол месеци чекав да се смени нешто.. е сега од кога ке биде готов происходот, треба да се однесат документите во Министерство за Правосудије.... и според закон како што сум слушал треба од подавањето таму да ти закажат интервју за не покасно од 2 месеци според закон.... што значи, Јуни ако ти излезе происходот... и ги дадеш во МЗП документите, на интервју негде би требало да те викнат после 2 месеци, и закажуваат точна дата и час, и после знаеш како викааат.... година дена од интервјуто :D

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Извини не те разбрав.... :) Ами друже како да ти кажам, не е муабетот крај на Јуни, туку треба да провериш со бројчето на ДАБЧ странава, во падежното мени нели, во Проверка на статус за зајављение, и куцаш информации и додека се обработва обработва се :D Кога ке се смени статусот ке знаеш :D Еве јас од Март месец до ден денес чекав да се смени статусот, и сеа е во Изчаква финален статус..... Што значи дека 2ипол месеци чекав да се смени нешто.. е сега од кога ке биде готов происходот, треба да се однесат документите во Министерство за Правосудије.... и според закон како што сум слушал треба од подавањето таму да ти закажат интервју за не покасно од 2 месеци според закон.... што значи, Јуни ако ти излезе происходот... и ги дадеш во МЗП документите, на интервју негде би требало да те викнат после 2 месеци, и закажуваат точна дата и час, и после знаеш како викааат.... година дена од интервјуто :D
ako ne e tajna.. so dokument odnese kako dokaz za poteklo?

Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
ako ne e tajna.. so dokument odnese kako dokaz za poteklo?
Не е тајна.... мајка ми е родена и живеена таму до 7 години, со македонски извод не ми признаваа, ама со удостоверение од таму во ред беше.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Здраво дечки, сакам во понеделник да одам да поднесам Молба сп дополнителен документ од дедо ми дека е бил војник (во прекратена постапка сум иначе од Јануари) па се надевам ќе ја прифатат. Прашањето ми е дали во понеделник работат институциите во Бугарија - пошо нели кај нас е неработен ден???

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Јас до денеска чекам 2 месеци и 9 дена. Сеуште статусот е "Обработва се". Изгледа следната недела треба да ми се смени статусот и мене по некоја логика. :)

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Некој да каже дали понеделник работи Министерството за Правосудие во Софија ??? Или и кај нив е не работен ден како и кај нас ??? Ај ве молам да не одам за џабе...

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
никој неможе да ми помогне како беше со поднесувањето на дополнителни документи во правосудие дали треба да се напише некоја молба или таму они даваат образец за пополнување?
tamu ne potpolnuvas nisto samo gi predavas dopolnitelnite dokumenti a normalno molbata ti si ja pisuvas i zaedno so dopolnitelnite dokumenti gi predavas na salter.[DOUBLEPOST=1432296549][/DOUBLEPOST]Decki nekako mnogu sporo odi seto ova,nema ni protokoli ni promeneti statusi epten ja zavleckaa uste malku i odmorive ke fatat i ke se iznacekame,jas i meil mu pisav na toj kade sto e mojot predmet ama nemam odgovor za zal. :(

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom