Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2015
Мислења
4
Поени од реакции
15
Jas sum broj 102** od 2012 i denes sum prekraten ne odnesov nikakvi dop. Dok. Inace procedurata ja zapocnav pred tocno 3 godini i dva meseci

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
тоа е.. Јасно беше наведено дека без доп. документи 99% ке те одбијат/прекратат.

Член од
29 април 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Izvinete dali nekoj moze so sigurnost da mi kaze, dokolku ti napisat na bojceto prepiskata e prekratena dali toa znaci deka si odbien i nemas poveke sansi?! Zato sto dobiv informacija od posrednikot deka toa ne znacelo deka e odbieno deka sosema poinaku trebalo da pisi ako si odbien a ne prepiskta e prekratena. Ve molam ako znae nekoj da mi kaze... fala vi....

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
Дали на некој од форумот што доставил САМО декларација од БККС како дополнителен документ му се има сменато статусот од дополнителна проверка во задолжителна процедура или пак да му е прекината постапката?
Јас имам доставено само потврда од БККС, на 4-ти февруари 2015. се уште нема промена на статусот. Ако има нешто ново ќе напишам овде. Инаку, дечко ми однесе таква потврда плус копија од бг.пасош од брат му-статусот му се смени за два дена! На 17-ти април му беше одобрена молбата, сега чека потпис. Како што прочитав овде и за потпис се чека 2-3 месеци?!

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Jas sum od 900* 2012 podneseno imam od bkks potvrda i pasos od ftor bratuced i seuste sum na dop.proverka,site okolu mene se prekrateni....

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Јас имам доставено само потврда од БККС, на 4-ти февруари 2015. се уште нема промена на статусот. Ако има нешто ново ќе напишам овде. Инаку, дечко ми однесе таква потврда плус копија од бг.пасош од брат му-статусот му се смени за два дена! На 17-ти април му беше одобрена молбата, сега чека потпис. Како што прочитав овде и за потпис се чека 2-3 месеци?!
Zdravo sakam da Ve prasam kako stoi na statusot koga se ceka na potpis od pretsedatelot posrednikot mi vika deka se ceka na potpis a oktomvri 2014 imam odneseno vencanica poteklo ko sto baraat .Blagodaram

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Zdravo sakam da Ve prasam kako stoi na statusot koga se ceka na potpis od pretsedatelot posrednikot mi vika deka se ceka na potpis a oktomvri 2014 imam odneseno vencanica poteklo ko sto baraat .Blagodaram
Molbata vi e uvazena.
Se ceka potpis od viceptesidentot na r.bugarija ...plus minus taka
A so napravi? Cekas potpis kako so razbrav?
Koga bese podnel?

Член од
6 февруари 2015
Мислења
103
Поени од реакции
70
Molbata vi e uvazena.
Se ceka potpis od viceptesidentot na r.bugarija ...plus minus taka
A so napravi? Cekas potpis kako so razbrav?
Koga bese podnel?
Na intervju bev januari 2014 a poteklo vencanica od dedo i baba dostaviv oktomvri 2014 momentalno statusot mi e nepromenet prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura a brojceto pred mene i posle mene e razgledano i pisuva deka se vrnati na dopolnitelna proverka a posrednikot mi vika se ceka na potpis i sega ne mijasno sto e rabotava nepromenet status a pregledani pred mene i po mene 20 brojcinja

Член од
20 април 2015
Мислења
16
Поени од реакции
6
denes i jas sum prekratena od 2012 cekam.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Na intervju bev januari 2014 a poteklo vencanica od dedo i baba dostaviv oktomvri 2014 momentalno statusot mi e nepromenet prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura a brojceto pred mene i posle mene e razgledano i pisuva deka se vrnati na dopolnitelna proverka a posrednikot mi vika se ceka na potpis i sega ne mijasno sto e rabotava nepromenet status a pregledani pred mene i po mene 20 brojcinja
Статусит на интернет касни горе доле околу 20тина дена доколку има кој да ти провери може да добиеш точна состојба директно во правосудие.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Koj broj si??
jas sum denes prekraten 105xx/2012

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Jas sum broj 102** od 2012 i denes sum prekraten ne odnesov nikakvi dop. Dok. Inace procedurata ja zapocnav pred tocno 3 godini i dva meseci
ИСТИ случај брат сум и ја..поднесов септември 2012..и сеуште сум на дополнителна.САМО НЕМИЕ ЈАСНО ШТО СТАНА СО ЗАКОНОВ до сега требаше да биде ЏА или БУ??...??....!!!?????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom