ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување
Da go prashash sekoj albanec deneska za slucajot ke ti odgovori " Iscenirano od vlasta, od Gruevski e seto ova " .

Ocigledno e deka zad ovie kriminalci stoi nekoj, i gi angaziral nekoj za vakvi scenarija.

Edvaj se oporavija od bolkite na vojnata vo 2001, kumanovsko-lipkovskiot region ne saka vojna, isto i site albanci ovde vo MK, sakame vrabotuvanja, sloboda, demokratija, stabilni i slobodni institucii, da imame napredok.

Jasno se gleda deka ovde vo drzavata ne odi neshto, se nadevam sto pobrgu da go nadmimene ova i da napreduvame kon evropskata unija.

не мислам дека е од власта, ама имам осќај дека и самите албанци( мислам локалниве ) се малку затечени од ситауцијава.Ке биде интереснои ако се дознае што е крајната цел.

Најважно е да останеме смирени, да направат се за да се евакуира населението од таа населба и после нека ја решат работата со овие што пукаат.

Војна никој не сака ниту албанците ниту македонците.

Знаев дека Гушинце беше само пробен балон на власта да исценира меѓуетнички конфликт.

Жал ми е за полицајците и за невиното население. Недај боже да има убиени од двете страни, тоа веќе ќе биде катастрофа.

платена Косоварска група сс помош на месни албанци (највероватно) е сга само прашање е:
-платена од странци
-платена од владу?

Зет ми кој е војник во АРМ го собрале пред некој саат во Куманово. Од памет сум извадена.
Да им се наебам матер на сите, на сите политичари. Нека излезат они сега да гинат место недолжни деца. Копилиња алчни и гнасни. Да е народот паметен сега права прилика да ги личува. Со полицијата и АРМ на нивна страна. Матер им ебам еден жив да не остане.

Колку души влегле бе маме им ебам..преполни болниците со ранети

Ја сто пут разговара сс свакакви пред све албанци значи НИКОЈ АМА НИКОЈ не ги одговара знаете ли какви куќи прават тука ова се одредени луѓе кои се платени за вакво нешто!
Сигурно имаат помош од тука од исти такви платеници ама тоа е мал број за да се сите обвинат

Ја сто пут разговара сс свакакви пред све албанци значи НИКОЈ АМА НИКОЈ не ги одговара знаете ли какви куќи прават тука ова се одредени луѓе кои се платени за вакво нешто!
Сигурно имаат помош од тука од исти такви платеници ама тоа е мал број за да се сите обвинат
Само да не заборавиме дека и 2001 сите беа затечени и полни со осуда и после се деси што се деси.

А зошто нема пренос на повредените со хеликоптер? Може да слета на клиники хеликоптер.

Ги носат комбинирано.

Ова ни стигна на една од локалните фејсбук страни што ги модерираме...

sJVttFz.jpg

Официјално е ова со загнатите полицајци? И сајтови од балканот пренесуваат за загинати, а никаде не прочитав на владин сајт од Македонија.

КУРир и останати владини портали наместо да се појават со повеќе информации, они споделуваат слики кој и што пишал на фејсбук и кој каде ја тргнал фамилијата. :tapp:

Еве опозицијата ги повикува Грујо и Ахмети да се изјаснат околу настанатата ситуација. Каде се крие Чарли Чаплин? :rolleyes:
И престаните не е никаков меѓуетнички конфликт, туку борба за фотеља. ;)

има недостиг од возила за брза помош. Ете го и здравството во полн елемент. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom