Batman vs Superman: Dawn of Justice

• Креатор на темата Креатор на темата puno
  • Време на започнување Време на започнување
Класика приказна, двајца суперхерои, еден против друг на-ссскани од лошиот момак.
Разликата од претходните вакви приказни е што се користи напредна комјутерска графика, што ова го прави визуелно совршено

Не сум знаел ова за стрелата, сеа ми е пореално малце. Иначе знам за Бетмен дека е стратешки Мурињо у тој свет ама не ми беше јасно што и како. А Green Arrow ќе биде ли вклучен у филмот?

Според кастингот, не. A глеам дека фали и Green Lantern, иако е founding member. Фората е дека ова со GA е од Dark Knight Returns кај шо Бетмен е у свои 50+ години.
[DOUBLEPOST=1429477796][/DOUBLEPOST]
првиот пат кога го гледав трејлерот си реков катастрофа.. Зошто бетмен према суперман нема никакви шанси.. мегутоа откако прелистав низ интернет дознав дека едни викаат дека костумот ќе му дава супермоќ нешто слично како Ајронмен.. Како и да е супермен руулззз

Нема шанси да напраат костум шо ќе го израмни физички Бетмен на ниво на Супермен. Дури и со егзоскелети и шознам шо друго, нема шанси.[DOUBLEPOST=1429477979][/DOUBLEPOST]
Класика приказна, двајца суперхерои, еден против друг на-ссскани од лошиот момак.
Разликата од претходните вакви приказни е што се користи напредна комјутерска графика, што ова го прави визуелно совршено

Не баш. Бетмен се рачуна за vigilante и официјално треба да лежи у затвор. Од друга страна, Супермен е кученце на владата на САД.

Последно уредено:
Нема да е ист плотот од Dark knight returns, али Снајдер си зел работи од таму, ко на пример арморот и костумот.

Според кастингот, не. A глеам дека фали и Green Lantern, иако е founding member. Фората е дека ова со GA е од Dark Knight Returns кај шо Бетмен е у свои 50+ години.
[DOUBLEPOST=1429477796][/DOUBLEPOST]

Нема шанси да напраат костум шо ќе го израмни физички Бетмен на ниво на Супермен. Дури и со егзоскелети и шознам шо друго, нема шанси.[DOUBLEPOST=1429477979][/DOUBLEPOST]

некако ќе биде, мора битка да има нема да го стрелаат одма суперман ..

Ја типувам дека Бетмен ќе изеде тежок ќотек и на крај ќе напраи некоја фора. Иако ако глеаме реалистично, Бетмен би требало да rig-не цела комбат сцена со стапици, експлозиви итн и да го навлече Супермен во неа.

Ја типувам дека Бетмен ќе изеде тежок ќотек и на крај ќе напраи некоја фора. Иако ако глеаме реалистично, Бетмен би требало да rig-не цела комбат сцена со стапици, експлозиви итн и да го навлече Супермен во неа.

А ништо чудно и да заврши како шо беше во the new 52. Да се потепаат малце и на крај шо прајш како си.

А ништо чудно и да заврши како шо беше во the new 52. Да се потепаат малце и на крај шо прајш како си.

Тоа беше со Дарксајд и парадемоните? Малку се спуцкаа таму (a и не се знаеја меѓусебно), не беа зајадени. Затоа. Нишо чудно и тука да биде така.

А оти ја мислам дека тоа "vs." ќе биде првите 30 минути, после ќе се обединат или нешто слично на Авенџерите на почеток нели хаотично беше секој против секого па после team up направија.
Eптен ми е мех цел филм да биди дуел меѓу двајцата. Хајпнат како и да е.

На ваков филм се палевме дури бевме деца ама тоа е :)

Го листав до сега 9гаг, налетав на 10ина постови за трејлерот и фамозната веќе ''U will bleed'' фраза, се расправаат, а-у .. Отварам кајгана, гледам оп тема и тука за ова. :D:D

Иако арморот на Бет е позајмен од 'The Dark Knight returns' цртанот и ќе има исто рчкање со Супермен, приказната во филмот нема да има веза со ова. После авантурите на Супермен во Man of Steel, народот станува свесен за неговото постоење + моќи и прашање се наведува, колку може да му се верува на вонземјанецов. Тука во кадар влегува Бетмен, да ја испита ситуацијата, да го ''намириса'' Кларк и да му ги оцени правите намери.

Плус тоа, филмот предвиден е да биде како prequel и warm up, за Justice League филмовите, кои ќе следуваат од 2017-та мислам. Cameo appearances во филмот ќе/би требало да имаат и дел од останатите ЏЛ членови - Wonderwoman (она е потврдена, ќе добие и посебен филм), Aquaman, Flash, Green Lantern етц. Некој праша за Arrow - он нема да се појави сигурно, веќе бајаги време не е дел од ЏЛ концептот, а и превише е мех во однос на останатите.

ПС - Иначе шо се однесува до борбата, Супермен го има физикусот, а Бет мозокот .. Па сега кантарот нека каже. Ма да Бетмен, си е Бетмен. :P

Анимираниот се покажа солиден,баш ме интересира како ќе испадне овој.
Ма да,од никогаш не сум бил фан на идеата Бетмен против Супермен,од причина дека Супермен ми бил ок само кога сум бил мал(сеа ми е апла тапа херој и не баш креативен),а Бетмен поради тоа што им е добитната карта на DC го направија "the Batman prep" каде што се што му треба на Бетмен е да прочита унапред 2 реченици за противникот и готово,он е бетер од Чак Норис.Што за мене ја уништува некако целта на Бетмен како суперхерој,а тоа е дека тој е само обичен човек....there i said it. XD

Не е бајт, сериозен сум.
Како може fantasy суперхерои филмови уште да ти бидат интересни.

Едно епиck maymay за тебе

dc6abcd09681ce13de178607d6be32e1428b9556_full.jpg

Незнам зошто од одма толку критики од типот нечини, како за мали деца е, не е веќе интересно......., наспроти, баш е добро осмислено. Очекуваме да видиме.....:)

Од ДиСи никогаш и не сум нешто очекувал, ептен некако им се лејм хероите, слаб маркетинг, светлосни се зад Марвел. Супермен ти е херој за деца до 8 години, се родил на Криптон, паднал на земјата, бла-бла, ако го направат Бетмен бар малку како Нолановиот, Афлек бар малку се потруди да се внесе во улогата и воведат некој нов херој што рековте погоре Вондер, Аквамен или Џастис лиг-хероите, може ќе биде нешто.
Инаку Супермен вс. Бетмен - мех, ништо посебно, поинтересно би било да ги здружат силите Марвел и ДиСи во еден филм и да има борба меѓу Марвеловите Авенџерс против херои од ДиСи, е тоа ќе беше веќе нешто. :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom