Најтежок риф што сте го чуле

• Креатор на темата Креатор на темата Теодор006
  • Време на започнување Време на започнување

Теодор006

Научник
Член од
25 август 2013
Мислења
270
Поени од реакции
111
Локација
На ридон под Селечка
Има на интернет еден куп колекции на најтешки метал рифови, повеќето се многу полесни од некои песни што ги знам, па мислев да направиме нешто како "Топ 5/10/15 рифови". Да ја започнам темава со неколку рифови што јас ги сметам за тешки, од бендот со кој сум најмногу запознаен и е еден од моите фаворити- Металика.

Дефинитивно DragonForce - Through The Fire And Flames.
Целата песна е со тешки рифови.
Кога ќе се сетам на моментот кога успеав да ја поминам на hard со гитара на Guitar Hero 3... уфф. Кое чувство. :D
Не можам ни да замислам колку е тешка IRL да се свири.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Дефинитивно DragonForce - Through The Fire And Flames.
Целата песна е со тешки рифови.
Кога ќе се сетам на моментот кога успеав да ја поминам на hard со гитара на Guitar Hero 3... уфф. Кое чувство. :D
Не можам ни да замислам колку е тешка IRL да се свири.

Мислам дека сака да каже "тешки" у звук не за свирење :D

За мене Gojira ми се едни од по "heavy" бендови

Black Sabbath доаѓа над сите ваши и мои рифови, после тоа редете ги како сакате, еве еден интересен.

Ејси диси имат најтешки рифови, не тешки за свирење, туку тешки бидејќи се досадни и на сите им е преку глава да дрнкаат 4-5 минути се едно исто, секоја чест за Малколм Јанг...

на сите им е преку глава да дрнкаат 4-5 минути се едно исто, секоја чест за Малколм Јанг...
Мхм....:cool:

Он топик, треба некој критериум да поставиме и да ги подредуваме, иначе многу необичен, дури чуден риф има Black Sabbath од Black Sabbath, ама глупа е нема текст ко шо треба....

и не ја гледам поентатана темава, најтежок риф што сте го чуле, „реди 20 рифови од металика“...

Ако го прочиташ текстот што го пишувам, ќе видиш зошто е тоа така, во првиот пост пишав дека овие ми се некоако по-тешки, а во пред-последниот му одговарав на @IHateBottleOpeners затоа што тој пиша дека биле најтешки рифовите од AC/DC затоа што се повторувале по 3-4 минути, јас му ставив три пример песни од металика на кои што рифот им се повторува по 5-6 минути... Поентата ми беше не е тоа дефиниција за тежина...[DOUBLEPOST=1428148823][/DOUBLEPOST]И освен тоа, пишав и вие да давате примери, па да составиме нешто...

Генерално Meshuggah, да не ги постирам на 10 пати.

Што ми има паднато у уво чисто.

Малце потехничко.

Пошто сум фан на вакви рифови.

Пошто е бесно.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Maлку е нејасна темава и повеќето иди како постирање на рандом метал трака. најтежок риф за слушање, најтежок риф за отсвирување, не е баш прецизен поимот :)

Плус со медиа линковиве хаос е, ама немам намера да ги едитирам повеќе.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom