Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Јувентус? Минхен? Милан?

Тоа е тренд кој е роден пред 30 години, немој сега да ти вадам трансфери кои се случувале тогаш, посебно низ италијанските клубови, не се цените вака мегаломански како сега но факт е дека трендот на купување готов продукт-квалитетни играчи е започнат одамна. Играчите секогаш ќе излегуваат од нечија академија, кој ти е аргументот тука незнам? Нормално е дека ќе излегуваат од академии и школи итн, битниот момент е колку тие се развиваат низ врвните клубови од чии академии потекнуваат, или ќе ги шетаат на позајмици до 22/23години и после тоа се евентуални таргети на клубовите.

Квалификуваш некаков модерен навивач, одсекогаш фановите сакале инстант успех, платеници сегде имало почнувајки и од клубот за кој навиваш и тоа од далечни 90ти, да не беше случајно Енди Кол платеник или Рој Кин, покасно Ван Нистерлој?

Зборев за моменталната состојба на Челси и како работат на пазарот... w/e
За овој Баерн збориш сега или некаде во минатото? Добро, јас ти дадов пример од четири пет клуба ти ми контрира со три, па твојата теза треба да ја побие мојата зошто едните имале купено три-четири готови продукти а сегашниве плаќаат казни за хоум-гроун места зошто немаат ни резерви од академија. :toe:

Извади трансфери, нема проблем ама сакам да ги прикажиш со соиграчите од клубот кои што се од академијата. Да видиме со каков процент тој клуб станал шампион од хом-гроун и купени играчи.

Точно, играчите мора да излезат од некоја академија. И поентата т.е. аргументот е тоа што клубовите со такви играчи вадат подобри резултати од "големите" клубови кои купуваат играчи. Ако тоа е не доволен аргумент за погрешно водење клуб не знам што е. Кој е поголем клуб Волсбург или Интер? Динамо Киев или Евертон? Рома или Фиорентина.
За ова со Рој Кин, Нистелрој, немам коментар. Браво, викам јас не си препознатлив повеќе во постовите. Спореди ги со Фалкао, Родригез, Фабрегас, па ќе ја видиш разликата. Спореди го со Лампард со Фабрегас и види ја разликата. Ги менуваат секоја година клубовите како чорапи. Курви да беа ќе одмореа една година.

Можеш да збориш за моментална ситуација ти, ама како секоја инвестиција добивката се смета од почетокот на инвестицијата. Што значи Абрамович е уште во загуби.

Ливерпул ако не тепаат ќе ме разочараат максимално и нема повеќе да пуштам меч од ПЛ.

Најтрагично е што во позадина е Велбек, едини со ПЛ медал во цела екипа на Арсенал :icon_lol: .

Па брат купуваме искусни фудбалери со многу трофеи во нивната витрина. :cool:

Колкава фама се крена околу Велбек на темава, да знае дека е толку популарен овде, има на сите по еден дрес да ви купи.

За овој Баерн збориш сега или некаде во минатото? Добро, јас ти дадов пример од четири пет клуба ти ми контрира со три, па твојата теза треба да ја побие мојата зошто едните имале купено три-четири готови продукти а сегашниве плаќаат казни за хоум-гроун места зошто немаат ни резерви од академија. :toe:
.
За било кој, Баерн бил тим кој располагал од секогаш со огромни средства, и не ти контрирав јас со три клуба, него ти ги додадов јас у тие ти што ги спомна има огромна разлика, не го гледај секој мој коментар како контрање барем малку дочитувај

Извади трансфери, нема проблем ама сакам да ги прикажиш со соиграчите од клубот кои што се од академијата. Да видиме со каков процент тој клуб станал шампион од хом-гроун и купени играчи.
не можеш да го детектираш проблемот, не ти зборам дека тогаш сите играчи биле купени, него дека трендот од тогаш е почнат, нормално дека ќе има повеќе хоумгроун, но секогаш парата имала пресудна улога за успехот немора да ги набројувам Марадона,Виали, Баџо итн итн и многу други трансфери на врвни играчи кои беа синоним за успех, дај не пиши од инат и не пробувај да ми наметнеш муабет како јас сум пишал дека не постоеле хоумгроум играчи тогаш, ниско ептен е :)

Точно, играчите мора да излезат од некоја академија. И поентата т.е. аргументот е тоа што клубовите со такви играчи вадат подобри резултати од "големите" клубови кои купуваат играчи. Ако тоа е не доволен аргумент за погрешно водење клуб не знам што е. Кој е поголем клуб Волсбург или Интер? Динамо Киев или Евертон? Рома или Фиорентина.
Не постои погрешен и прав начин на водење на клуб, каква ти е оваа логика тебе незнам? Од пракса денеска показател е дека моќната финансиска состојба на клубовите диктира успех, а тоа е веке така години наназад но денес е у полн замав, супер споредбиве....
За ова со Рој Кин, Нистелрој, немам коментар. Браво, викам јас не си препознатлив повеќе во постовите. Спореди ги со Фалкао, Родригез, Фабрегас, па ќе ја видиш разликата. Спореди го со Лампард со Фабрегас и види ја разликата. Ги менуваат секоја година клубовите како чорапи. Курви да беа ќе одмореа една година.

Абе тие беа рекордни трансфери во клуб, играле за најголеми плати, какво месијанство предаваш за нив ти, се заебаваш ли? Демек овие вториве што ги спомна се обични мивки и курви у фудбалот? Тие немаат никаква желба да играат и се дно дна играчи? Ибрахимович дека смени толку многу клубови е просечен/лош играч, Анелка исто? Роналдињо? Денеска у многу мал дел зависи од играчот дали ќе остане у еден клуб цел живот, твојава поделба на играчи врз основ на тоа кој у колку клубови играл е скроз нелогична

Последно уредено:
Ќе го банира некој видуков за спамирање или ја да го чекам со секира во влез? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom