Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Која е поентата да плаќаш кафе на другарки.. -.-
Ne ja procita Lange kaj so rece deka sekoe ispagnje nejzino na kafe so prijatelkite koga soprugot idel Otposle moral prvo da gi podmiri pojackite so oni celo drustvo gi piele pa za toj da sedne so niv.

Znaci 70 godisen fosil so moze da im gi plaka smetkite na devojkite e pogolem maz od nekoj 25 godisnjak so malce potenok novcanik.Ne za dzabe penzionerive se falat deka se iznae.ale 20 godisnacki i posle sme ziveele vo liberalizam:cautious:mene mi se cini deka ziveeme vo najgadna forma na materijalizam,ama toa e realnosta nemat beganje,jebiga!

Ne ja procita Lange kaj so rece deka sekoe ispagnje nejzino na kafe so prijatelkite koga soprugot idel Otposle moral prvo da gi podmiri pojackite so oni celo drustvo gi piele pa za toj da sedne so niv.

Не видов..
И не сфаќам зашо би го праел тоа.
Осим ако сака да ги ебе сите.

Јас би платил цела сметка на цела маса самосвесни феминистки. За чист ќеф.

Затоа што жените иако се другарки, се страшно љубоморни една на друга, и едвај чекаат момент или повод да се пофалат колку се тие попаметни, поубави, по(ставибилокојапозитивнапридавка), попаметни во сопствениот избор за маж отколку нејзините другарки со нивниот избор за сопатник. Социјалниот статус на жената во нејзиниот микрокосмос на пријателки е една од најважните работи. Да не мислиш дека 90% од времето се дотеруваат за мажот? Ма јок бе, за самите себе и за пријателките. Жените се едни од најповршните суштества кога се во група, не за џабе 3 жени прават пазар.

И замисли иде маж на едната, средува сметките во два потега со келнерот, невидливо, и приоѓа на маса да се поздрави со сите, и после сите си одат секоја по својата работа. Каков впечаток остава тој маж?

Па така и Лангелина, сопругот ќе ги види 3 пати другарките на Лангелина во една година, затоа што, да ги гледа почесто е чисто губење на време. Три пати ќе плати сметка, ама тој ќе биде фраерот, Лангелина ќе ужива висок статус кај другачките без да плаќа циганка да ја фали. ;)

Жена како жена ужива во мали секојдневни победи, кои лично за мене не менуваат ништо стратегиско или круцијално.

Затоа што жените иако се другарки, се страшно љубоморни една на друга, и едвај чекаат момент или повод да се пофалат колку се тие попаметни, поубави, по(ставибилокојапозитивнапридавка), попаметни во сопствениот избор за маж отколку нејзините другарки со нивниот избор за сопатник. Социјалниот статус на жената во нејзиниот микрокосмос на пријателки е една од најважните работи. Да не мислиш дека 90% од времето се дотеруваат за мажот? Ма јок бе, за самите себе и за пријателките. Жените се едни од најповршните суштества кога се во група, не за џабе 3 жени прават пазар.

И замисли иде маж на едната, средува сметките во два потега со келнерот, невидливо, и приоѓа на маса да се поздрави со сите, и после сите си одат секоја по својата работа. Каков впечаток остава тој маж?

Па така и Лангелина, сопругот ќе ги види 3 пати другарките на Лангелина во една година, затоа што, да ги гледа почесто е чисто губење на време. Три пати ќе плати сметка, ама тој ќе биде фраерот, Лангелина ќе ужива висок статус кај другачките без да плаќа циганка да ја фали. ;)

Жена како жена ужива во мали секојдневни победи, кои лично за мене не менуваат ништо стратегиско или круцијално.

Blagoev, aj da bideme malku iskreni, mozhebi mazh mi i mazh i na Langelina mozhe da si dozvolat da plakjaat ceh, tri pati godisno ili slichno, no dechki koi studiraat koi doprva gradat karieri pa i ne bash, za da iskochi on fraer u na devojka mu ochite posle toa mozhe nema da si dozvoli neshto shto navistina mu e potrebno, ali pa sho znam mozhe nechie ego taka se hrani ili nechija zenska glava se leta u oblaci, i ouposhte posle ova ne me chudat izjavite od tipot na sponzorushi, kurvi, ete kaj lezhel zajakot se plakjale tie tituli.

И што добива со ова кажи ми? Да се напраи фраер? ај браво фраер е...она се издигнала над сите пошто нели има таков маж... Ама она го праи тоа со пари пошто нема ништо друго во животот со што ќе може да се пофали...

И да со ова потврдуваш дека ланга е површна?

На темава сите си ги кажавме ставовите, се изјаснивме и зошто сме за и против некои работи. Не гледам да сте лично загрозени, така да не трчајте да ѝ залепите етикета на лангелина, пред сѐ затоа што не доликува, на некои од вас може и мајка да ви биде. Каква и да е, тоа е нејзина работа, не ваша!
На крај краева никој не разубеди никого. Сите ќе си продолжиме како што сме си правеле до сега. Ако некој сака да дава пари, нека дава, негова работа. Битно си помуабетивме, а темава почна напорна да ми биде баш од причините што ги наведов.

Последно уредено:
Жени-другарки не се собираат на пијачка да го дискутираат Хајдегер, Ниче, Кант, или Хегел. Кога ќе размислам, ниту мажи не се собираат на пијачка да ги дискутираат истите работи.

Жена на друга жена нема да се пофали дека со помош на Фројд одгатнала дека на латентно ниво нејзиниот мажјак е потсвесно вљубен во својата мајка и сака да копулира со неа. Ќе ти каже таму и таму има попуст и си го купив овој партал, кажи колку убаво ми стои.

Толку ли не си бил на кафе со женски да им ги слушнеш муабетите, па имаш вакви основни дилеми?

Индивидуално, кога е сериозна работата е сосема друго прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom