XBMC Media Player

• Креатор на темата Креатор на темата saskon
  • Време на започнување Време на започнување
Дали кај останатите работат сите канали од листата, бидејќи кај мене ги отвара само Наша Тв, Кисс, БТР и Тера и што би можело да е проблемот што ги отвара само овие? Ги користам 13.2 и 12.3 на Windows.
Работат сите и нешто повеќе отколку на почетна страна на вебмакс. Инсталирај го адонот PVR IPTV Simple Client неколку поста погоре и провери Microfoft framework која верзија ја имаш. На постар PC со framework 2.5 не одат сите, а притоа понова верзија 4.5 не може да се инсталира.
xb.png

Работат сите и нешто повеќе отколку на почетна страна на вебмакс. Инсталирај го адонот PVR IPTV Simple Client неколку поста погоре и провери Microfoft framework која верзија ја имаш. На постар PC со framework 2.5 не одат сите, а притоа понова верзија 4.5 не може да се инсталира.
Прегледај го приврзокот 106860
Имам Microsoft Net framework 4.5.1, а со кој е најдобро да пробам и со него ? Пробував и со PVR IPTV Simple Client но исто, единствено кога место .strm ќе сменев со екстензија .m3u ги отвара сите но кочат на 5 секунди.
Прегледај го приврзокот 106860
Имам Microsoft Net framework 4.5.1,.Пробав и на постар и понов PC. Пробував и со PVR IPTV Simple Client но исто, единствено кога ќе додадам некој знак пример # или ^ после swfVfy=1 значина крајот на секој стрим од каналите swfVfy=1# ги отвара сите но кочат на 5 секунди и го префрла наредниот, единствено претходно споменатите канали одат и без притоа да кочат.Но штом кај другите е ОК сигурно е нешто кај мене но незнам што.

Ми требаат новите стрим линкови од web.maxtv.mk (не од zulu.mk),овие повеќето не работат ?

Имам Microsoft Net framework 4.5.1, а со кој е најдобро да пробам и со него ? Пробував и со PVR IPTV Simple Client но исто, единствено кога место .strm ќе сменев со екстензија .m3u ги отвара сите но кочат на 5 секунди.

Имам Microsoft Net framework 4.5.1,.Пробав и на постар и понов PC. Пробував и со PVR IPTV Simple Client но исто, единствено кога ќе додадам некој знак пример # или ^ после swfVfy=1 значина крајот на секој стрим од каналите swfVfy=1# ги отвара сите но кочат на 5 секунди и го префрла наредниот, единствено претходно споменатите канали одат и без притоа да кочат.Но штом кај другите е ОК сигурно е нешто кај мене но незнам што.
Ne e do framework i kaj mene bese isto a go resiv so ovaa librtmp.dll a postapkata odi vaka za win

Windows 32 bits:
Archivos de Programa / XBMC / system / players / dvdplayer / librtmp.dll

Windows 64-bit:
Program Files (x86)/XBMC/system/players/dvdplayer/librtmp.dll

Attachments

Ne e do framework i kaj mene bese isto a go resiv so ovaa librtmp.dll a postapkata odi vaka za win

Windows 32 bits:
Archivos de Programa / XBMC / system / players / dvdplayer / librtmp.dll

Windows 64-bit:
Program Files (x86)/XBMC/system/players/dvdplayer/librtmp.dll
Funkcionira, blagodaram.

Pomos ako moze!!!!
Ziveam vo Germanija i gi kopirav linkovitte od max tv za makedonskite kanali , megutoa ne mi gi otvora ni na xbmc nitu na Simple tv...
ako moze nekoj da mi pomogne falaa?

OK fala, a gi ima li kako strimovi na nekoe drugo mesto osven zulu bidejki fms:...... navecer kocat strasno....
fala...
za zulu probaj vaka
Код:
http://fms.zulu.mk:554/zulu/era_1/playlist_b125000_w1132785237.m3u8
[DOUBLEPOST=1422981724][/DOUBLEPOST]i nesto od telekabel
Код:
mms://62.162.58.55/24vesti
od tuka
Код:
http://telekabel.com.mk/index.php/mk/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3

za zulu probaj vaka
Код:
http://fms.zulu.mk:554/zulu/era_1/playlist_b125000_w1132785237.m3u8
[DOUBLEPOST=1422981724][/DOUBLEPOST]i nesto od telekabel
Код:
mms://62.162.58.55/24vesti
od tuka
Код:
http://telekabel.com.mk/index.php/mk/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3
OK, fala , ke probam vecerva da vidam kako ke idat. Vo sekoj slicaj fala

момци кога го приклучувам лаптопот со тв и сеа на тв излегува пример филмот арно ама и на лаптопот излегува филмот значи на 2 екрана ми се прикажува знае некој како да го исклучам на лаптопот да не се покажува вслушност на лаптопот ми е филмот или од коди(било што филм серија и така натаму) и за тва сакам од лаптопо на телевизоро да се прикажува а на лаптопо мониторо да е исклучен тоа ми е зборот ако знае некој нек објасне фала однапред позз

sega imam kodi , kako na kodi da gledam live tv ,znam deka ima addoni za nettvplus tvboxuzivo i ovie postiranite mozeme addon samo od zipfile da dodademe ?
ako moze nekoj da me upate

момци кога го приклучувам лаптопот со тв и сеа на тв излегува пример филмот арно ама и на лаптопот излегува филмот значи на 2 екрана ми се прикажува знае некој како да го исклучам на лаптопот да не се покажува вслушност на лаптопот ми е филмот или од коди(било што филм серија и така натаму) и за тва сакам од лаптопо на телевизоро да се прикажува а на лаптопо мониторо да е исклучен тоа ми е зборот ако знае некој нек објасне фала однапред позз

ако тие е 7ца или 8ца виндоус виндоус копчето и п на тастатура ке ти се отври мало мени да бираш компјутер онли проектор онли дупликејт екстендед итн ако не си си се снашол до сега :)

Ima nekoj plugini,dobri za nasive kanali i posiroko(sportski,da ne e sportsdevil)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom