Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мажи што кукаат за равноправност, и што сакаат да се натпреваруваат со жени.

Страшна работа.

Наполнив 25 години, не памтам некоја да ме части или да ми купи нешто освен мајка ми :icon_mrgr:

Наполнив 25 години, не памтам некоја да ме части или да ми купи нешто освен мајка ми :icon_mrgr:
Па нормално де, на 25 години здрав прав муж бараш од мајка ти пара за искачање :D
(трололо морав)

Премногу важност придавате на тотално небитни ствари.
Јас лично не се држам ниту до едната ниту до другата страна, туку научив да се прилагодувам на околностите.
Во принцип, сакам сама да си ги подмирувам трошоците и обично тоа и го правам. Било тоа состанок, излегување со колеги, другари, брадучеди... најубаво се чувствувам кога ќе си ја платам сметката. Едноставно не ми е пријатно кога друг ми плаќа.
Но еве на пример, за последниот дечко со кој што бев у врска тоа беше неприфатливо. Првите неколку искачања се натегавме и препиравме околу тоа, но откако сфатив дека му е важно едноставно кренав раце и го остаив да плаќа. Во 4 години врска максимум 10 пати јас сум платила нешто кога сум искочила со него, ама за сметка на тоа почесто го изненадував со ситни поклончиња, купував намирници за по дома, спремав ручеци, вечери и слично. И волкот сит и овците на број. :)
Исто така, имам двајца другари со кои излегувам и за кои е смртна навреда женско да извади новчаник додека е со нив. Ми се има случено озбилно да ми се налути еден затоа што му платив пијачка. :confused:
Што знам, со тек на време едноставно престанав да се замарам околу такви ствари.

Премногу важност придавате на тотално небитни ствари.
Јас лично не се држам ниту до едната ниту до другата страна, туку научив да се прилагодувам на околностите.
Во принцип, сакам сама да си ги подмирувам трошоците и обично тоа и го правам. Било тоа состанок, излегување со колеги, другари, брадучеди... најубаво се чувствувам кога ќе си ја платам сметката. Едноставно не ми е пријатно кога друг ми плаќа.
Но еве на пример, за последниот дечко со кој што бев у врска тоа беше неприфатливо. Првите неколку искачања се натегавме и препиравме околу тоа, но откако сфатив дека му е важно едноставно кренав раце и го остаив да плаќа. Во 4 години врска максимум 10 пати јас сум платила нешто кога сум искочила со него, ама за сметка на тоа почесто го изненадував со ситни поклончиња, купував намирници за по дома, спремав ручеци, вечери и слично. И волкот сит и овците на број. :)
Исто така, имам двајца другари со кои излегувам и за кои е смртна навреда женско да извади новчаник додека е со нив. Ми се има случено озбилно да ми се налути еден затоа што му платив пијачка. :confused:
Што знам, со тек на време едноставно престанав да се замарам околу такви ствари.
Да ама ова е друго....те частеле пошто самите сакале.....а не пошто ти си сметала дека тоа им обрврска и морално е ...и дека така си ги учела да праат....Ова е сосема нормално...

Ама во старт да сметаш само пошто е машко дека мора да плати...и да го научиш дека секогаш треба он све да плаќа е глупо....

Да ама ова е друго....те частеле пошто самите сакале.....а не пошто ти си сметала дека тоа им обрврска и морално е ...и дека така си ги учела да праат....Ова е сосема нормално...

Ама во старт да сметаш само пошто е машко дека мора да плати...и да го научиш дека секогаш треба он све да плаќа е глупо....
Не знам, не размислувам јас на таков начин. Има тука улога и средината во која си растел/живееш, луѓето со кои си опкружен, домашното воспитување... Еве, како што кажав имам во блиска околина мажи за кои што е навреда да си ја платиш пијачката кога си со нив. Едноставно, во таква средина пораснале и им станало непишано правило дека мажите се тие што треба да плаќаат и не можат да замислат да е поинаку. Истото важи и за жените.
Мене ми е глупо да се расправам на ваква тема. Онака, бесмислено ми е. Секој со своето и толку. Тие што инсистираат да плаќаат нека си бараат девојки што сакаат да им биде плаќано. Тие што сакаат да делат сметка нека си бараат девојки што исто размислуваат. Сите среќни, сите задоволни.
Ајт поздрав :)

Значи, многу е просто. Равноправноста е многу растеглив концепт. Во среќните врски равноправноста се однесува на тоа дека жената сака да биде почитувана и сакана, но не значи дека треба да плаќа сметки. Ако жената оди на работа парите која таа ги заработува ги троши на свои потреби, а еден Бог знае дека такви потреби има многу. Парите кои мажот ги заработува служат да се подмират сите трошоци во врската, а нешто ситно што ќе остане се купува за неговите потреби.

За возврат, мажот не мора да слуша феминистички тиради кога ќе ја замоли девојката да му направи кафе, или треба да се измијат садовите.
Плус, феминизмот не е добра опција ако мажот сака блоуџоб.

Придржувајте се до овие правила ако сакате среќна и убава врска. :D

(y)
Еве, се’ кажано наместо. Ако после ова пак на некој нешто не му е јасно, веројатно никогаш и нема да му биде јасно.

^
Тоа веќе не е среќна врска, тоа е јавна куќа. Да плаќа сметки за да може да има секс коа сака со жена/девојка му за после да не слуша феминистички тиради. Искрено Лангелина се сложуваш со тој став, што се согласуваш да бидеш така третирана како предмет за кога мажот сака да те користи само поради тоа што ги плаќа сметките?

^
Тоа веќе не е среќна врска, тоа е јавна куќа. Да плаќа сметки за да може да има секс коа сака со жена/девојка му за после да не слуша феминистички тиради. Искрено Лангелина се сложуваш со тој став, што се согласуваш да бидеш така третирана како предмет за кога мажот сака да те користи само поради тоа што ги плаќа сметките?
Плаќањето сметки мнгоу се цени во наши простори,тоа автоматкси покажува дека дечкото е шармантен,кул, самоуверен....

(y)
Еве, се’ кажано наместо. Ако после ова пак на некој нешто не му е јасно, веројатно никогаш и нема да му биде јасно.
Па и тебе не ти е јасно пошто неможеш со твои зборови да објасниш...ондак и тебе никогаш нема да ти биде јасно...

^

:pos:

Eптен ги препозна односите. Како далтонист боите.

Цело време пишувате постови во стилот Како мали Џокица ја замислува врската. Врска немате со реалноста. Равноправност, курци, палци. Ептен сте изгубени. Равноправноста на жените ом се доделува декларативно, за тие во нивните главички да доживеат една мала победа. Сетоа тоа е игра.

Ништо не разбирате, страшна работа. :D

^

A ti verojatno ne znaes deka i zenite uzivaat vo seksot i deka ima i takvi koi sakaat da mu ugoduvaat na partnerot, zatoa sto go sakaat, bez nikakov esap. Steta!

A ti verojatno ne znaes deka i zenite uzivaat vo seksot i deka ima i takvi koi sakaat da mu ugoduvaat na partnerot, zatoa sto go sakaat, bez nikakov esap. Steta!

Уживаат, па дури и кога не им се сака, ама јебига, платил сматки, плати па клати. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom