Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Za tie sto cekame da se glasa predlog zakonot za promena na drzavjanstvoto do momentov od predlog zakonite za promena i dopopnuvanje se stignati do 554-01-14 a predlog zakonot za drzavjanstvoto e so broj 554-01-20 taka da bi trebalo vo skoro vreme da znaeme sto ke bide :)
fala ti prijatele sto ja sledis situacijata i ne izvestuvas....

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Жално во која држава живееме,постои Архив постојат документи но,само на користење на државата не и за нас.Едни велат да има ке ви дадат др.само што ке се спомне бугарски доку. те прекинуваат и велат ние не сме бугари такви док. Нема.Кој ја крие вистината тука.Немојте ни да пробувате да барате док. Од наш архив тие се само за потребите на Р.М,нели ние сме полициска држава да не заборавиме.[DOUBLEPOST=1424163364][/DOUBLEPOST]Жално во која држава живееме,постои Архив постојат документи но,само на користење на државата не и за нас.Едни велат да има ке ви дадат др.само што ке се спомне бугарски доку. те прекинуваат и велат ние не сме бугари такви док. Нема.Кој ја крие вистината тука.Немојте ни да пробувате да барате док. Од наш архив тие се само за потребите на Р.М,нели ние сме полициска држава да не заборавиме.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Жално во која држава живееме,постои Архив постојат документи но,само на користење на државата не и за нас.Едни велат да има ке ви дадат др.само што ке се спомне бугарски доку. те прекинуваат и велат ние не сме бугари такви док. Нема.Кој ја крие вистината тука.Немојте ни да пробувате да барате док. Од наш архив тие се само за потребите на Р.М,нели ние сме полициска држава да не заборавиме.[DOUBLEPOST=1424163364][/DOUBLEPOST]Жално во која држава живееме,постои Архив постојат документи но,само на користење на државата не и за нас.Едни велат да има ке ви дадат др.само што ке се спомне бугарски доку. те прекинуваат и велат ние не сме бугари такви док. Нема.Кој ја крие вистината тука.Немојте ни да пробувате да барате док. Од наш архив тие се само за потребите на Р.М,нели ние сме полициска држава да не заборавиме.

Тоа ти е ветер у магла, а и самите док. се променети. Јас најдов потврда на бугарски од дедо ми од 42', т.е. известување од школото во кое учел, дека треба да си ја подигне дипломата. Кога отидов во Архивот да го барам тоа сведителство негово од 42', сите сведителства беа на мак. јазик, со предмети : мак јазик и литература , а он таа год на бугарски учел.............. така да ништо од тоа. Едино ако се најде нешто дома, преку архивите ( во Мк ) според мене мн тешко.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Za nosenje na dopolnitelen dokument vo pravosudie vo sofija treba li da se zakazuva ili moze da se nose sekoj den?

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Тоа ти е ветер у магла, а и самите док. се променети. Јас најдов потврда на бугарски од дедо ми од 42', т.е. известување од школото во кое учел, дека треба да си ја подигне дипломата. Кога отидов во Архивот да го барам тоа сведителство негово од 42', сите сведителства беа на мак. јазик, со предмети : мак јазик и литература , а он таа год на бугарски учел.............. така да ништо од тоа. Едино ако се најде нешто дома, преку архивите ( во Мк ) според мене мн тешко.
Како може оргинал документи да ги фалсификуваати си пишуваат што на нив ке им текне.И јас имам оргинал документ од Бугарска егзархија,во 68' направен е превод и пишува скопска
Епархија,страшно и после се чудиме една личност со10 презиминја и 5 различни дати на раѓање.Ова на кого како му текнало си запишал.
Ама криење на оргинал док. и немање на пристап до нив физички лица нешто ми е многу диктаторски.
Како и да е полесно од Бугарска Архива ке се добијат податоци ако има за одредени лица.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Drugari ima mnogu prekrateniod od prvite protokoli sto izlegoa dvajca moi prijateli se prekrateni od denes izgleda nisto ne se menuva ima li nadez xa tie sto sme na dopolnitelna a nemame dop dokymenti sto gi prifakaat
???

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Ова прекатени е одбиени?А имале дополнителни документи?

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Drugari ima mnogu prekrateniod od prvite protokoli sto izlegoa dvajca moi prijateli se prekrateni od denes izgleda nisto ne se menuva ima li nadez xa tie sto sme na dopolnitelna a nemame dop dokymenti sto gi prifakaat
???
koji dokumenti podnele stom ih prekratija,da li imat odneseno nekoj dopolnitelni dokument ili nemat nisto odneseno

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
???
Да не возиш кола со расипани кочници и без рикверц?

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Tocno e prekrateni se okolu 500 broevi od 2012g.Sega proveruvav bea zastanati na 7369/2012 sega se nekade 7800/2012.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom