Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Во случај да не е трол, мали се шансите, али сепак, јас мислам дека не треба да му тепаш време ни на тој дечко ти, ни себе, зашто ако за цела година не успеал да те убеди доброволно да му ги рашириш нозете, без недоверби и слично, никогаш нема ни да те убеди.
Бај бај кажи му и барај си друг.

Добро а во целата таа година што сте заедно до сега , како не стекна доверба ? Па и повеќе од тоа што треба ти докажал дека сака да биде со тебе , а и нормално е на млад човек да му се сака и да те прашува да имате односи , и тебе ќе ти биде убаво не дека не . Мислам дека проблемот повеќе ти е што не можеш да се опуштиш , страв ти е а не дека немаш доверба . И крај краева синдром на невина, страв ти е да не раскинете , да не се осеќаш искористена не мора да значи првиот дека ќе ти биде и последен , терај додека е убаво , а убаво може да биде и со 2 -от , 5 -от , 10 -от не битно

Коа ги читам мислењава на темава се срамам да кажам дека како машко би и дал совет да му даде коа ќе биде она спремна, а не зошто се во врска хх месеци, години whatever.
Страшно е до каде отидовме со вредностите. Мора да му дала зошто прво била 21 година и време и било (WTF ?!), зошто греота бил дечкото 1 година без ништо и ако не му дала ќе ја оставел.
И шо ако ја остави ?
Единствена шанса ли и е он ?

И после се чудиме како тоа девојчиња со 12-13 години идат да абортираат и викаме „леле страшно е што се случува“, а од друга страна се збори „дај му више 1 година идете“...

Коа ги читам мислењава на темава се срамам да кажам дека како машко би и дал совет да му даде коа ќе биде она спремна, а не зошто се во врска хх месеци, години whatever.
Страшно е до каде отидовме со вредностите. Мора да му дала зошто прво била 21 година и време и било (WTF ?!), зошто греота бил дечкото 1 година без ништо и ако не му дала ќе ја оставел.
И шо ако ја остави ?
Единствена шанса ли и е он ?

И после се чудиме како тоа девојчиња со 12-13 години идат да абортираат и викаме „леле страшно е што се случува“, а од друга страна се збори „дај му више 1 година идете“...

А што му дава ? Колку што паметам јас сексот е обострано задоволство , нит некој нешто дава нит некој нешто зема . На 21 ако не ужива во младоста , во сексот , да експериментира да увиди што и одговара што не , кога ? На 60 ? Не викам да има однос само да ги задоволи потребите на дечкото , туку и своите и нејзе да и е убаво , да си ги исполни своите потреби да биде и самата она задоволна . Сексот е една убава и природна работа , и е за уживање на двата пола , самата интимност и гушкање , мазење , близината после одност , преубаво чувство што држење за раче не може да го постигне истиот филинг и ефект , на некој начин тие работи ја зацврстуваат близината меѓу двајца млади луѓе во најубавите години . И овците на број и волкот сит .

А што му дава ? Колку што паметам јас сексот е обострано задоволство , нит некој нешто дава нит некој нешто зема . На 21 ако не ужива во младоста , во сексот , да експериментира да увиди што и одговара што не , кога ? На 60 ? Не викам да има однос само да ги задоволи потребите на дечкото , туку и своите и нејзе да и е убаво , да си ги исполни своите потреби да биде и самата она задоволна . Сексот е една убава и природна работа , и е за уживање на двата пола , самата интимност и гушкање , мазење , близината после одност , преубаво чувство што држење за раче не може да го постигне истиот филинг и ефект , на некој начин тие работи ја зацврстуваат близината меѓу двајца млади луѓе во најубавите години . И овците на број и волкот сит .
Тоа „да му даде“ е фраза што се употребува. Не сум ја измислил ја и не ме напаѓај околу тоа, зошто тоа е најнебитната работа у целата приказна.
Целиот муабет со експериментирање мене ми е смешен, зошто јас на сексот не гледам така. Водење љубов, е според мене вистинскиот израз. Затоа повеќе акцент ставам на емоционалната врска него на некое си задоволување потреби. Па не сме животни мајку му стара па само механички потребите да си ги задоволуваме.
Нигде не реков дека сексот е лоша работа, туку дека треба да се осеќаш подготвен за да влезеш во тие односи. Ако влегуваш ти во тие односи само зошто си 21 година и демек време ти било, или за да не го изгубиш тој некој, тогаш не размислуваш ама баш ич.
Сите тие муабети со „време ти е, ќе го изгубиш, машко е“ не водат кон пропаст како општество. Девојчиња абортираат на 12 години, влегуваат во односи на 10-11 години, глупачи кои ни малку не размислуваат и се нудат како патлиџани на пазар...
Колку и да не ја сакаме оваа власт, сепак генерално се промовираат добрите вредности (иако претеруваат во однос на абортусот и форсирањето на трето дете) кои постепено ги губиме под притисок на западните one night stands и friends with benefits.

И нема потреба ти или некој друг да ме цитира и да проба да ме убеди во спротивното, зошто тоа никогаш нема да се случи :icon_mrgr:

Тоа „да му даде“ е фраза што се употребува. Не сум ја измислил ја и не ме напаѓај околу тоа, зошто тоа е најнебитната работа у целата приказна.
Целиот муабет со експериментирање мене ми е смешен, зошто јас на сексот не гледам така. Водење љубов, е според мене вистинскиот израз. Затоа повеќе акцент ставам на емоционалната врска него на некое си задоволување потреби. Па не сме животни мајку му стара па само механички потребите да си ги задоволуваме.
Нигде не реков дека сексот е лоша работа, туку дека треба да се осеќаш подготвен за да влезеш во тие односи. Ако влегуваш ти во тие односи само зошто си 21 година и демек време ти било, или за да не го изгубиш тој некој, тогаш не размислуваш ама баш ич.
Сите тие муабети со „време ти е, ќе го изгубиш, машко е“ не водат кон пропаст како општество. Девојчиња абортираат на 12 години, влегуваат во односи на 10-11 години, глупачи кои ни малку не размислуваат и се нудат како патлиџани на пазар...
Колку и да не ја сакаме оваа власт, сепак генерално се промовираат добрите вредности (иако претеруваат во однос на абортусот и форсирањето на трето дете) кои постепено ги губиме под притисок на западните one night stands и friends with benefits.

И нема потреба ти или некој друг да ме цитира и да проба да ме убеди во спротивното, зошто тоа никогаш нема да се случи :icon_mrgr:

Не те нападнав ( извини ако така звучеше :) ) Организмот си бара , како и да го кажеш ти треба , едноставно поубаво се чуствува човек после тоа , затоа не го спомнав горе животинското , спомнав гушкање , мазење и бакнежи.Неа не и е страв да изгуби невиност , туку после губењето на невиност после одредено време дали врската ќе опстане тоа и е стравот , не само на неа на мал милион девојчиња , нормално е се случува. И нови емоции се развиваат со самата близина на интимниот чин меѓу двајца , пак ќе кажам не е само со држење за раче и муабет до сабајле . Извеани деца што имаат секс на 12 -13 год имало и ќе има , не викам дека е правилно ниту ок тоа ,мада секој со своето . На девојкава само и треба кураж и малце да ја подбутне некој да и каже пробај , некој вид на поддршка .А за една вечер или пријателче по потреба не би да коментирам секој си знае како сака да си го тера животот , ако му е убаво да нема никакви обврски кон некого ќе си тера отворена врска со сите задоволства .
И за крај не пробувам да те убедам во ништо спротивно од твоето размислување , баш напротив дискутираме , баш е ок да се видат две различни мислења на оваа тема , ете девојката ќе прочита и на крај ќе си реши самата , нас сигурно нема да не праша :)

Генерално се слагам со тебе, само за ова би дополнил дека големо влијание во однос на тие one night stands и тоа бенефициите има погледот на општеството кон овие работи. Ако општеството ги осудува ваквите односи ретко кој би влегол во нив. Од друга страна ако имаш општество кое го охрабрува влегувањето во овие односи преку да речеме филмови (колку и да му звучи глупо на некој ова) кај што бенефициите ќе ги прикажеме како јака ствар, тоа ќе создаде погрешна слика кај оној кој не размислува сериозно за ваквите работи.
Според мене тоа не се вистинските вредности кои треба да ги негува едно општество, ама тоа е, ние сакаме да бидеме у тренд со другите и не размислуваме дали е тоа добро или не. Затоа и имам некој впечаток дека девојчињата кои се уште невини на 20-21 година сите останати ги гледаат како глупи, зошто денес е нели ин да рикаш како магарица уште у основно...

Некому што цела година со тебе се занимавал и губел време треба од учтивост и манири да му дадеш, не да прашуваш по форуми.
зашто бе да треба? може не го бива толку дечкото да ја доведе до тој степен за она да има голема желба за секс па за да му даде....

Еднаш одамна на една тема поврзана со ова напишав едно мислење, па сега само да се цитирам.
Тоа ти е. Не можеш крај да им фатиш на луѓево. Секогаш ќе најдат нешто за да мрчат.
Што има лошо во тоа човек да е невин на 20/21/22 години?
Ништо.
Секој си чека прав момент за себе.
Ако некој мисли дека на 15 е спремен бујрум, ама нека не ги исмејува тие што мислат дека треба да чекаат.
Да му се плукнам на општеството во кое живееме. Ако се скине на 15 е курва, ако е невина на 22 нешто и фали. Ако е машко и има секс на 15 е невоспитано детиште без вредности, ако е невин на 20 нешто му фали.
Ма се нека иде во Хондурас.

Еднаш одамна на една тема поврзана со ова напишав едно мислење, па сега само да се цитирам.

I da bidesh najbolji u svet za sve, apsollutno, na nekoj pa nema da mu chinish. Taka da pravi si kako shto ti odgovara. Koj gi ebe drugite, zhivej si za sebe.

:love:

А уште полошо е ако машко има вакви некои размислувања, зошто нели одма е педер :icon_mrgr:

Ne e jasno sto saka da postigne edna vrska vo koja devojkava posle godina dena nema doverba vo deckoto.
Doverba u decko steknuvam posle vtoriot date. Poso ima 2 tipa na muzi - sto mozes da im veruvas i sto ne mozes.
Na ovoj ocigledno nesto ne mu ide so steknuvanjeto doverba.

Ova loso zvucese ama hiç meraketme pod stres sum :-D

Последно уредено:
Потполно се согласувам со Бојан. Ептен глуп муабет е тој толку и толку време одиме па треба да имам однос со него. Нема врска чоек таа ко ќе се осеќа спремна тогаш треба да го напрај то. Според мене нема врска ни на колку години е. То е индивидуално човече, јас кога сакам и со којшо сакам ќе имам нешто. Тука ич улога не играт годините, според мене, а јас сум либерална ептен. То е момент, то ако го напрајш од радозналост да видиш демек како е многу е погрешно. Не е тој тој филинго, барем јас така мислам. Самио чоек е приказна за себе, то нешто е посилно од тебе. Сама ќе си процениш дали е вистинскио момент или не. И да ја остај шо со то? Демек во депреси сега треба да паѓаме. Работите шо ги прајш во живото ги прајш и готово нема каење после то или не трбаше вака да постапам, абе постапи.Замина возо готово. Се е искуство и лекција во живото од грешките се учи фала богу. Слушај ја сопствената интуиција и да се случи нешто непосакувано после то да не ти биди криво да си речиш го напрајв нештото оти сакав да го напрам со чоеко шо го сакав, а не оти требаше!

Се запознав со една, но отпосле ми кажува дека била мажена. И ништо, ја напуштив но нешто не ми дава мир, не можам да спијам, јбг. таква врска би била во строга дискреција претпоставувам и само за секс. Но што знам какви проблеми тука можат да произлезат, најмалку сакам да повредам некого.
Од друга страна не сум некој кој што лесно воспоставува контакти, те. не сум комуникативен па ајде, ќе си најдам друга, имало многу слободни. А оваа ми е на дофат, само тел. повик ме дели од неа. :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom