Колку се парите пресудни за добар изглед?

• Креатор на темата Креатор на темата I am a bitch
  • Време на започнување Време на започнување

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Дали мислите дека парите се пресудни за добар и негуван изглед? Дали за да изгледа добро мора да изгледа скапо? И дали може со ефтина облека/шминка да се постигне истата убавина и изглед како и со нешто што е марка? Баш ме интересираат вашите одговори.:kajg:

За просечен изглед не се пресудни, ама за "фенси" и тоа како се.

Parite se presudni za dobar izgled. Za mene kompletna i ubava zena e taa koja se grizi za sebe, se odrzuva, ubavo se oblekuva, dolgo vreme pominuva vo kozmeticki ili frizerski salon. Ne e isto koga na lice ke stavis krem od nekoj a nepoznata firma i koga ke stavis krem od loreal.:)
A za da moze edna zena da izgleda ubavo i da si dozvoli se ona sto bi ja napravilo poubavo normalno deka treba finansiski sredstva.

Zenata moze da poseduva prirodna ubavina, no mora da ja neguva, a ne da ja zapostavuva.

kolku samo treba da imas pari za da bides seam p***a u gradov
da se obleces,izlezes,i slicni dodatni primesi

Абе едноставно ако имаш пари автоматски си убав :) (барем така ќе изгледаш пред очите на другите, сугестивно)

Пресудни се, да, и тоа во најголем дел. Секој има природна убавина која мора да се негува и одржува, а квалитетната козметика (било машка или женска) е прилично скапа барем за наши услови.
Снаоѓај се ...тоа е..:kafe:

deXterche напиша:
Абе едноставно ако имаш пари автоматски си убав :) (барем така ќе изгледаш пред очите на другите, сугестивно)

I agree :wink: hehe.
I jas mislam deka se presudni zatoa sto dobriot izgled cini pari.Znaci za da se neguvas,oblekuvas,itn itn ti trebaat pari.

дека парите имет огромен удел во стилот и облеката на еден поединец, не пореквам. ама дека се скроз пресудни - не! земете го за пример Доналд Трамп. Се расфрлат од пари а косицана му е чувај Боже.

Најпресудни...ако сакаш да изгледаш ептен добро онда има да кешираш голема сума на пари.Само козметиката и декоративна и препаративна е доста скапа а за облеката да не зборам.
Лично јас особено козметика неможам да си замислам да купам неоргинал као на пример од пазар...Нешто што го ставам директно на кожа,на лице,на очи,на уста-не смее на биде ефтино и шкарт.
Но сепак се е до тоа колку можеш и колку си спремен да потрошиш на својот изглед.Некогаш таквата неодговорност и купувањето ефтини лоши производи може да резултира со катастрофални последици.

П.С.
Само заборавив да напоменам дека ова се однесува највеќе на козметиката.Облеката горе-доле може да се искомбинира нешто скапо со нешто поефтино или нешто поефтино така добро да стои на некого што ќе изгледа фенси.

Hole packege kosta , imash salonski tretmani , telosni kremi , nega za kosa (celi kolekcii) , pedikir , manikir i solarium i slicno .
Skapi no efikasni kremovi za cvrsta i zdrava koza , anti celulit :)
Posle depilaci .. Pa sminka .. Parfemi. Obleka . Vesh.. Assecoari .. Tashni .. Ne e ni lesno ni eftino da si zensko:))

ragazza напиша:
Hole packege kosta , imash salonski tretmani , telosni kremi , nega za kosa (celi kolekcii) , pedikir , manikir i solarium i slicno .
Posle depilaci .. Pa sminka .. Parfemi. Obleka . Vesh.. Assecoari .. Tashni .. Ne e ni lesno ni eftino da si zensko:))

Е баш така...:pishtoldz

ragazza напиша:

I jas mislev na ova de :icon_lol: Samo ne navlegov mnogu vo detali...:pos:

Parite se mnogu vazni za dobar izgled.Mozi ne se presudni,zasto svedoci sme deka mnogu slavni i bogati ne se voopsto ubavi,ama i najubavata devojka na svetov ako ne se neguva i ne se odrzuva mnogu brzo ke svene,prerano ke ostari,ke ogrdi.Parite ne mozat da ti gi smenat crtite na liceto(osven ako ne se pravis plasticna operacija)ama mozat mnogu da te razubavat.Zamislete ja Viktorija Bekam kakva ke bide ako ne vlozuva vo svojot izgled.I sega mene ne mi e ubava,ama blagodarenie na parite so gi frla za nega,za odrzuvanje na teloto i za garderoba izgleda pristojno.Od druga strana Jesica Alba izgleda preubavo,ama ako ne se odrzuva i neguva nejzinata ubavina mozi da trae samo nekolku godini, mozi da se zdebeli,da ostari i da ne izgleda mnogu ubavo.

Pa presudni se parite i toa mnogu.Jas stalno vikam ruba krasi ruba gnasi.Mnogu od poznative koga ke gi vidis bez sminka vo trenerki nikakvi kosata da ti se kreni se.A koga ke izlezat na crveniot tepih toa e veke nesto drugo.I sekoja obicna devojka da ima tolku pari kako niv ke izgleda super.Sminkata i oblekata moze mnogu da go popravi covek.

Parite se vazni no NE i presudni.
Za da bides ubav i da se odrzuvas ne se dovolni samo pari,ja bi rekla deka pogolemata uluga ja igraat imiginacijata i kreativnosta.Mozes od nisto da napravis nesto,treba da imas VKUS i IDEJA.
Mozes da imas kolku sakas pari no ne i da kupis ubavina,oblekata ne go krasi covekot...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom