LG G Flex 2

• Креатор на темата Креатор на темата Snow :)
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
На овогодинешниот CES беше претставен новиот ѕвер од LG.
G Flex 2 поседува заоблен и флексибилен 5.5 инчен P-OLED екран со резолуција од 1080x1920, 8 јадрен 64 битен процесор, графичка Adreno 430 и доаѓа во две варијанти, 16GB интернална меморија и 2GB RAM и 32GB интернална меморија и 3GB RAM. Поседува 13 MP камера со ласерски автофокус и оптичка стабилизација, снима во 4K резолуција. Ова е првиот телефон во светот кој доаѓа со Android 5.0 Lollipop. Повеќе информации во видеото:

Баш пред некој денови гледав бенчмаркови од овој мобилен и се изненадив кога видов дека вади послаби резултати дури и од мобилни што имаат snapdragon 800 чипсети. Ова може да значи 2 ствари:

1. Гласините за прегревањето на snapdragon 810 чипсето се точни и затоа на бенчмарците телефонов вади слаби резултати бидејќи за да избегне прегревање мора да си ја намали фреквенцијата на работата на јадрата.

2. Телефонот е сеуште во бета фаза и сеуште не е добро оптимизиран, а тие модели што ги видовме на CES се прототипови.

Јас лично се надевам дека е ова второво.

Мене искрено не ми се сфиѓа. Разликата меѓу флегшип телефони во брзина е многу мала така да целиот избор за подобар мобилен се однесува на дизанот и изработката, по што лично мене, му се најслабите точки на телефонов.

Мене искрено не ми се сфиѓа. Разликата меѓу флегшип телефони во брзина е многу мала така да целиот избор за подобар мобилен се однесува на дизанот и изработката, по што лично мене, му се најслабите точки на телефонов.
Искрено кажано и на мене не ми се допаѓаат искривени телефони. Ама кога се перформанси во прашање, можам да замижам на едно око и да купам телефон што од дизајнерска точка не ми се допаѓа, се додека има доста појаки перформанси од конкуренцијата.

Искрено кажано и на мене не ми се допаѓаат искривени телефони. Ама кога се перформанси во прашање, можам да замижам на едно око и да купам телефон што од дизајнерска точка не ми се допаѓа, се додека има доста појаки перформанси од конкуренцијата.
“Доста појаки“ е overstatement. Реално не ја гледам вистинската дневна корисност на 5-10% побрз смартфон ако не ми се сфиѓа како ми лежи во рака или материјалот од кој е направен. Мерење на бенчмаркови и чиј е поголем ми е тотално голема глупост ако телефонот го користиш за игрички, мејл и фејсбук - како што 90% го користат.

“Доста појаки“ е overstatement. Реално не ја гледам вистинската дневна корисност на 5-10% побрз смартфон ако не ми се сфиѓа како ми лежи во рака или материјалот од кој е направен. Мерење на бенчмаркови и чиј е поголем ми е тотално голема глупост ако телефонот го користиш за игрички, мејл и фејсбук - како што 90% го користат.
Јас телефонот претежно го користам за игрички (бидејќи често патувам со бус на долги дистанци) и многу ми се битни перформансите во игрите. Моментално најдобар телефон според мене е HTC ONE M8. На дизајн не ми се допаѓа којзнае колку, ама перформансите, звучките и фактот што е направен од метал го прават за мене најдобар телефон.
Секој со своите приоритети

Јас телефонот претежно го користам за игрички (бидејќи често патувам со бус на долги дистанци) и многу ми се битни перформансите во игрите. Моментално најдобар телефон според мене е HTC ONE M8. На дизајн не ми се допаѓа којзнае колку, ама перформансите, звучките и фактот што е направен од метал го прават за мене најдобар телефон.
Секој со своите приоритети
Јас до сега не сум сретнал флегшип телефон што вади под 60фпс на било која игричка така да тоа зборам дека не се приметува.

Јас до сега не сум сретнал флегшип телефон што вади под 60фпс на било која игричка така да тоа зборам дека не се приметува.
Не си во право. Дури и најјакиот флегшип едвај вади 30фпс на GTA San Andreas (имаше и уште една игра која лагираше доста ама не ми текнува името сега) а имаше и уште едно 3-4 игри на кои флегшипите вадат по 40 фрејмови.

Не си во право. Дури и најјакиот флегшип едвај вади 30фпс на GTA San Andreas (имаше и уште една игра која лагираше доста ама не ми текнува името сега) а имаше и уште едно 3-4 игри на кои флегшипите вадат по 40 фрејмови.

bratce a da si kupis pc m?

bratce a da si kupis pc m?
Веќе имам, ама после 12 години играње игрици на PC тие игри почнаа ептен да ми здосадуваат, затоа решив да се префрлам на мобилни игрици.

За гејминг само ноте им нема рамен

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

За гејминг само ноте им нема рамен

Ноте 3 е добар за гејминг, ама ноте 4 лагира при играње игрици бидејќи влече QHD резолуција. На Youtube глеав видеа и се изненадив колку се полоши перформансите на ноте4 споредбено со ноте3.

Ноте 3 е добар за гејминг, ама ноте 4 лагира при играње игрици бидејќи влече QHD резолуција. На Youtube глеав видеа и се изненадив колку се полоши перформансите на ноте4 споредбено со ноте3.
Го имам и ноте 4, мислам дека игрите не се добро оптимизирани за QHD се уште

Го имам и ноте 4, мислам дека игрите не се добро оптимизирани за QHD се уште

Не сум баш 100% сигурен за ова ама јас мислам дека и со најдобрата оптимизација што постои игрите повторно ќе лагираат на QHD резолуција. Едноставно тој чипсет нема доволно снага да придвижи толку многу пиксели.

Не сум баш 100% сигурен за ова ама јас мислам дека и со најдобрата оптимизација што постои игрите повторно ќе лагираат на QHD резолуција. Едноставно тој чипсет нема доволно снага да придвижи толку многу пиксели.
Може ја не сум некој гејмер особено не на мобилни, ми се свигаат што не грејат многу кога ке ги оптеретиш имам приметено на други телефони повеќе грејат додека нотевциве како да се уште жедни за гејминг :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom