Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Каква игра боже мој:facepalm:.еден ебен шут да се нема ,мозерија .Како бе Мата од таму промаши боже мој ..

како шо им го зедовме третото место пред некое коло, така им го вративме денес :)

Олку лош меч досега не сме одиграле сезонава. Според мене целата вина оди кај ЛВГ за овој меч. Има некоја негова изјава по мечот?

тоа е тоа, ЛВГ тактички се самоуби а Куман го дотепа. трипетдва креативност на формација нула, позади извисуваме со одбраната кога ни прават контра, средината само рогање топки до нападот и тоа е тоа. Не заборавајте дека мата го платија 45 милиони фунти, а придонесот за тимот му е нула, да не зборам како го шуткаат и му земаат топки за контра онака профи и не само сега туку цела сезона. Покрај него денес и смолинг беше талент, му беше пореметен центарот за рамнотежа, се сопкаше и паѓаше цела утакмица сам од себе.
Сума сумарум, со ваква формација, инает и вакви ротации на играчи тешко скоро невозможно. Го изеде од Куман на свој терен и не само што го изеде го понижи до даска до максимум.

едно:bravobe:за ЛВГ

Форсираш центаршутеви, а Фелаини ти го нема во игра. Аман бе.

Не бива со 3-5-2, џабе се инаети. Со пола состав повредени имавме серија од 11 меча без пораз, сега комплетни, и овој живиот се изгуби.

Следен тренинг сите кај Блинд на часови по центаршут.

И аман веќе од глупата формација!

Стај го Блинд лев бек. Керик, Ерера, Анхеле во средина. Руни полушпиц со Фалкао и Перси во напад, има да орат.

И баш ме интерсира ако не е повреден Фалкао, зошто не беше во тимот.

Чекаш цела недела за да ги гледаш, вади топ состав и кога ќе видиш поставеност на играчи сфаќаш колку е саат

И подобро што изгубивме ваљда ќе ја батали глупава тактика. Денес немаше никакво оправдување за тактиката комотно можеше да ја батали мутавава со која се влечеме месец дена.

Пробува по крила да игра, а на крила се само Валенсија и Шо без ничија помош удвојувања на кило имаш. Ајде преку крила не иде ама средина? Не знам ни кој играше средина т.е не се ни играше Блинд и Керик шти играа денес ? Керик малце позади па малце напред Блинд лево, назад, Руни не знае што да направи и Ди Марија не ни имаше позиција денеска плус што беше очаен.

Никој не знаеше кај тера денес буквално. Поутната формација во живот немам видено.

Последно уредено:
Па не требаше денеска Фалкао го чува за ЛШ, уствари за КПР де. И овие немаа некоја шанса ама имаа и среќа, Блекет требаше да го држи лево неговиот играч, и нормално одбиената од 4 играчи ќе дојде до Тадиќ...

Искрено од една страна и ќејф ми е, оти реални да сме заслужено ни иде овој пораз. Имавме серија од 6 победи, од кои 2 ипол ни беа заслужени, на 2 ипол покажавме игра, фудбал... Другите ни беа чиста среќа и Давид де Геа. Не за друго, ме интересира дали конечно ќе сфати оти играта ни е очај со оваа формација и дали конечно ќе попушти.

Денеска ван Гал заеба се живо и диво. Прво, се правдеше оти играл 3-5-2 ради повредите. Некни се фали дека нема веќе повредени на пресот, денеска пак тргнува со иста формација и со тотално испомешани позиции на играчите. Блинд штоперче, Руни средина (да, добар е ама не му е природна позиција), Шо винг-бек, Ди Марија напаѓач. Па од 20те минути против Вила и 20те минути од некни со Јеовил од дома видов дека Ди Марија нема блага веза на оваа позиција. Не ми е јасно кој курац му беше финтата стварно. За Шо пишав и на полувреме, кога игра сам е очаен, му идат 2ца и се губи, му фали играч до него да искомбинира и да може да извади центаршут... И дај десен бек нека земаат обавезно, овој Валенсија од 10 центаршутеви едвај 1 ипол погодува, а Рафаел е повеќе болен отколку што е на располагање.

Блинд кога се помести најлево играше многу поарно, пред тоа направи 3-4 грешки. Со глава треба да му се забрани да игра. А мора да прашам дали му е јасно на некој кој кур правеа тој, Смолинг и Блекет при голот на Саутемптон. Посмешен гол неможевме да примиме. Од друга страна па Мата. Аман бе, да ти се деси една лошо да ја фатиш да ја промашиш ај разбирам човек си...ама 3 во рок од 10 минути бе? ццц

Друго, измените веќе неколку меча ни се циркус. Иам чувство како да си игра мајтап ван Гал од клупа, како да игра "Не љути се човече". Па само кај нас се прават измени во одбраната бе. Извади го овој, стави го тој, сред утакмица на 5 души менува позиции...нормално оти ќе се испомеша се. Денеска конкретно, требаа и Херера и Фелаини и со право ги стави...иако спред мене Фелаини требаше многу порано да влезе. Ама оти го извади ди Марија? За да не си ја заебе концепцијата така? Демек овој беше шпиц, сеа Фелаини ќе биде шпиц, ќе му дигаме и готово. Требаше фино лепо да извади некој од Смолинг и Џонс, да смени формација, Ди Марија да оди на страна и да фура 4-3-3. Ама не бе.

И најпоследно. Играта додека бркавме резултат. :facepalm::facepalm::facepalm: Добро, влезе Фелаини, висок е, знае со глава, знае да штопне, да се загради...разбирам се тоа. Ама секој ебан напад високо бе?? Последните 5 минути ни беа - фати топка акни ја висока. Ќе ја земат од Саутемптон ќе ја избацат...ќе дојде кај нашата одбрана и пак акни ја напред. Па кој фудбал е тој бе? Абе земи направи акција бе, мочковци едни ја дигаат цело време.

Ја па каа прочитав дека Ван Гал че биде тренер на Манчестер Јунајтед бев радосен каа да сум а ебел Лиса Ан.
А сега сум каа да сум ебел некоа 70 годишна баба и на крајот почнала да ме удара со цицките по глава.

јасно како бел ден беше уште од почеток, на наш терен ни прават пресинг топка мислам дека не фативме првите 10 минути. Во врска со мата, ја да сум ќе го зацементирам на клупа, не значи ако е платен 45 треба да игра секоја 90 минути, ептен е слаб ептен.

јасно како бел ден беше уште од почеток, на наш терен ни прават пресинг топка мислам дека не фативме првите 10 минути. Во врска со мата, ја да сум ќе го зацементирам мата на клупа, не значи ако е платен 45 треба да игра секоја 90 минути.
Аман па и ти со тие 45те милиони. Па не се платени од него прво и прво, го боли курот него, Мата е земен од Мојс.

Денеска Ди Марија по не знам кој пат последните неколку утакмици изигра дупло послабо од Мата, а платен е 60 од самиот ван Гал. И фино лепо си испадна. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom