Упатство за идни крводарители

Вака, не знаев кај да прашам, па ајде овде да ве прашам. Ме интересира дали е вистина тоа дека ако се имаш тетовирано неможеш да бидеш крводарител.
Можеш, само по извесен временски период по правењето на тетоважата можеш да даруваш. Не ми текнува дали 6 месеци или година беше. Брат ми е цел ишаран па е дарител. :)

Можеш, само по извесен временски период по правењето на тетоважата можеш да даруваш. Не ми текнува дали 6 месеци или година беше. Брат ми е цел ишаран па е дарител. :)
Дада, прашав една докторка ми рече дека нема никаков проблем само ќе мора да почекам минимум 6 месеци, а препоачливо било после година дена, превенција ради хепатит и слични болести што можат да се јават при тетовирање што ти знам ја.

Има шанса да се дава крв испод 18??
Може 100%. Потпис мора да има од родител. Али кој го знае каков е потписот на твојот родител, не мораш да зимаш формулар па да одиш дома па да се вракаш назад, ке си се потпишеш сам или некој другар ;)

Па баш и советов не ти е на место. Што ако нешто се искомплицира? Не оти кој знае што може да ти се случи од давање на крв, ама сепак. Зошто и уствари се брзаш? Ќе даваш крв цел живот ако толку имаш желба за тоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: n/a
Па баш и советов не ти е на место. Што ако нешто се искомплицира? Не оти кој знае што може да ти се случи од давање на крв, ама сепак. Зошто и уствари се брзаш? Ќе даваш крв цел живот ако толку имаш желба за тоа.

За да добие слободни денови од школо most probably:D

Од кај да знам имам голема желба :D
За да добие слободни денови од школо most probably:D
хахаха не е за тоа туку дека имам многу железо во крвта па за да се намали требало да давам крв, а и пред да дознаам дека имам повеќе железо имав желба да давам. Инаку кога веќе даваат слободни денови ќе си ги искористам :P :D

До сега имам 13 пати али скоро 2 ипол години немам давано

dokolku ima potreba nekade od nulta negativ pisete poraka vo bilo koe vreme

Кај треба да се обратам за да добијам потврда за 10 дарувања?

Ќе ја однесеш крводарителската книшка во Фонд за ПИОМ (кај Црвен Крст), ќе ја приложиш на шалтерите десно од влезот заедно со здравствената книшка и ќе ти удрат печат. Не знам дали има новини во однос на здравствената картичка и дали и крводарувањата се внесуваат таму.

Ќе ја однесеш крводарителската книшка во Фонд за ПИОМ (кај Црвен Крст), ќе ја приложиш на шалтерите десно од влезот заедно со здравствената книшка и ќе ти удрат печат. Не знам дали има новини во однос на здравствената картичка и дали и крводарувањата се внесуваат таму.
Фала многу :)

Нема грешка ;)
Ако е сменета процедурата и те упатат на друго место, те молам врати се овде со свежи информации и немој да ме пцуеш мене :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom