Што вели Библијата за Божиќ?

• Креатор на темата Креатор на темата Anicka555
  • Време на започнување Време на започнување
Сум муабетел со стари лица 80+ и никој не памети дека се славеле родендени и нова година,очигледно дека тие работи се релативно нови,а што се однесува за Христовото раѓање,навистина никој со сигурност не може да го потврди датумот ,згора на тоа календарот со тек на времето се менува.Е сега ,една работа ми е сосема не јасна ЗАПАДОТ ШИБА ПО ЕДЕН КАЛЕНДАР ,А ИСТОКОТ ПО ДРУГ И КАКО СЕ НАОЃАМЕ ЗАЕДНО ЗА НОВА ГОДИНА ПОИМА НЕАМ.
Никој од нив не ни знае кога му е роденден, на пр. баба ми е родена на пченки берење, а дедо ми на пипер садење. Е сиротите не ни знаат датум, туку кога ги запишувале во книгата ќе си пишеле др датум. Сестра на баба ми е додена изгледа за 1 мај, но тие имале работа по нивите некои 2-3 недели, па ја пишале како да е родена на 18ти. Е што би славеле тие? Календари немале а не др документи.

И тоа е твое мислење, мислиш дека служиш на твојот зол бог, но всушност служиш на тој другиот.
Човек кој е полн со злоба и омраза не е добар човек
Човек што лаже за да ја оправда својата вера не е добар човек
Човек што осудува туѓиот пат за да го велича својот не е добар човек
Човек што своето верување го нарекува знаењење не е добар човек

Ајде сега момче Зоте кажи ми кому му служиш ти?

А како закључи ти дека ова јас го исполнува? Ништо од ова не е моја карактеристика.

А како закључи ти дека ова јас го исполнува? Ништо од ова не е моја карактеристика.
Многу лесно, прочитав во последниве неколку поста што си напишал, сите се твоја карактеристика. Со зли луѓе натаму немам намера да дискутирам.

Многу лесно, прочитав во последниве неколку поста што си напишал, сите се твоја карактеристика. Со зли луѓе натаму немам намера да дискутирам.

Абе ајде од два поста ти човек можеш да процениш :bravobe:

Абе ајде од два поста ти човек можеш да процениш :bravobe:
Учам од Мајстор Зоте. Не само што ме процени кому му служам туку и ме осуди. Што се замислуваш бе момче. Си замислуваш дека си бог па судиш? Ај глеј си работа и опрај се, знаеме кому служиш.

Учам од Мајстор Зоте. Не само што ме процени кому му служам туку и ме осуди. Што се замислуваш бе момче. Си замислуваш дека си бог па судиш? Ај глеј си работа и опрај се, знаеме кому служиш.

Дечко, јас се водам според логиката. Ако не м услужиш на Господ тогаш неговата спротивност која е? Безбожниците на кого му служат?

Они нека ја отфрлаат, јас ја знам вистината и не можам тоа да го негирам. И ранохристијаните биле свесни за тоа но 355 год. била укината како дел од хриситијанскот учење. Тоа црквата треба да го исправи.
Потполно те разбирам.
Јас сум православен атеист

Дечко, јас се водам според логиката. Ако не м услужиш на Господ тогаш неговата спротивност која е? Безбожниците на кого му служат?
Момче младо, не зановетај. Изнакажа 300 глупости уште и ова ти фали. Ти си безбожник за хиндуистите, за муслиманите, за евреите и за кого уште не..., кому ти му служиш?

Момче младо, не зановетај. Изнакажа 300 глупости уште и ова ти фали. Ти си безбожник за хиндуистите, за муслиманите, за евреите и за кого уште не..., кому ти му служиш?

На вистинскиот Господ Исус Христос.

Исус е грчка верзија, исто значење има.
Калипсера Зотос
То ти е нешо као “менваме имиња по гчки терк“
Јешуа не беше грк а на Македонски јазик комотно можеш да му го кажеш оригиналното име. Зато шо Јешуа седи на небото и слуша некои молитви упатени до некој си Исус и се чуди....

Калипсера Зотос
То ти е нешо као “менваме имиња по гчки терк“
Јешуа не беше грк а на Македонски јазик комотно можеш да му го кажеш оригиналното име. Зато шо Јешуа седи на небото и слуша некои молитви упатени до некој си Исус и се чуди....

У библијата на македонски јазик како го пишува?

Според муслиманите ти му служиш на шејтанот, бидејќи Исус го правиш Господ.

Муслиманите немаат ниту едно чудо кое ја говори вистината. Дај ми едно чудо што се случило кај муслиманите кое ќе сведочи дека Господ е со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom