Ножеви

cesma

Finest Сasual Dating - Actual Girls
Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Согласен сум за BG. Неам проблем со ефтини ножеви и мулти алатки ама BG се прилично лоши. На пример има еден чика на тјуб шо коментира и тестира главно поефтини ножеви. BG е мислам единствен на кој му го има скршено врвот. Ќе пуштам линк ако сакате... Купи си Leatherman и ич не му се мисли. 100 пати бољи ќе е...

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Еве уште еден Sanrenmu 7010. Ист на сурат ама црн. Е ама не е ист... У кратко не го бива :(
Натур верзијата се отвора мазно, кочницата е супер сигурна и со јасен клик. Кај црниот едноставно не е. Мислам дека кинезите заебале работа во калкулациите затоа што верувам дека сите делови се офарбани, а тоа додава по некој дел од мм насекаде. Па така сеа е се "по тесно".
Го отворив и очистив, подмачкав со WD-40 што дава резултат ама пак не е ко што треба... Ај малку нека "легне" па ќе видиме :)
Ако не легне можеби малку фина шмиргла на шајбните ќе го реши проблемот.

Attachments

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Еве уште еден Sanrenmu 7010. Ист на сурат ама црн. Е ама не е ист... У кратко не го бива :(
Натур верзијата се отвора мазно, кочницата е супер сигурна и со јасен клик. Кај црниот едноставно не е. Мислам дека кинезите заебале работа во калкулациите затоа што верувам дека сите делови се офарбани, а тоа додава по некој дел од мм насекаде. Па така сеа е се "по тесно".
Го отворив и очистив, подмачкав со WD-40 што дава резултат ама пак не е ко што треба... Ај малку нека "легне" па ќе видиме :)
Ако не легне можеби малку фина шмиргла на шајбните ќе го реши проблемот.
Јас би ти препорачал да го истругаш коутинг-от од сечилото само на делот каде што лежат шајбните, па после откога ќе светни, исполирај го до огледало, па ако не бидува, расклопи го и рачките во истиот дел исполорај ги до огледало...
П.С. Од кинеските баџети овој многу одамна го меркам, само што некаде дома ми е замавната картичката и не можам да порачувам, не го знам бројот на памет :(.
http://www.aliexpress.com/item/Ganzo-G717-G717-B-440C-Stonewashed-Blade-Wave-Black-G10-Handle-with-Clip-Draw-String-Bag/1910053666.html[DOUBLEPOST=1419502437][/DOUBLEPOST]Ова мора да го изгледате :).
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Wip5MAz_i-I

Последно уредено:

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Јас би ти препорачал да го истругаш коутинг-от од сечилото само на делот каде што лежат шајбните, па после откога ќе светни, исполирај го до огледало, па ако не бидува, расклопи го и рачките во истиот дел исполорај ги до огледало...
Знам дека и тоа е решение ама некако не ми праи ќеиф пошто знам дека ќе го уништам... Чудно кај овој нож е дека има уствари 4 шајбни. 2 внатре кон сечивото од бронза и една од месинг од едната страна и челична од другата. Бронзените се ултра тенки, а со тоа и не сосема рамни. Може најдобар лек за многу ножеви вклучувајќи го и овој е замена на срање тефлон и вакви „ќе-заштедам-четрстотинка-цент-ако-стаам-ултра-тенка“ шајбни со асолни фосфор-бронза шајбни.
Да не има некој идеја од каде би можеле да најдеме? По америки има ама кој ќе порачува...
П.С. Од кинеските баџети овој многу одамна го меркам, само што некаде дома ми е замавната картичката и не можам да порачувам, не го знам бројот на памет :(.
http://www.aliexpress.com/item/Ganz...dle-with-Clip-Draw-String-Bag/1910053666.html.
Тој и го имам :) Супер е ножот ама не е без мани. Ако си ја најдеш картичката купи го од тука: https://www.fasttech.com/product/1532801
Има и мое ривју под истиот јузернејм.

Околу видеото за lock strength - делумно се слагам ама кај ефтиниве ножеви има посериозни проблеми со мрдање лево-десно и горе-доле на сечивото што е поседица на срање lock и конструкција. Со Себенза и скупи Спајдерковци на маса лесно е да се праи таков муабет...

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Еииии даа беее да ставам некои слики од нешто што правев додека бев баниран ;).
Сега ќе ставам, почекајте.[DOUBLEPOST=1419517369][/DOUBLEPOST] SAM_0761.JPG SAM_0762.JPG SAM_0763.JPG SAM_0764.JPG SAM_0766.JPG SAM_0765.JPG SAM_0767.JPG SAM_0768.JPG SAM_0769.JPG SAM_0770.JPG SAM_0771.JPG SAM_0772.JPG SAM_0773.JPG SAM_0776.JPG

Attachments

Последно уредено:

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Еииии даа беее да ставам некои слики од нешто што правев додека бев баниран ;).
WOW со сево ова шеташ наоколу? :oleee:
Чекај сеа и ја да се пребројам па ќе закачам слика.

Само ја не пикам све по џепови пошо носам педеруша. У џепови обично имам 2 ножа и телефон, а се друго у педеруша.
По ред од горе надоле,
1. Безимено, ама добро EDC ламбиче - 240 лумени
2. Безимен ама срање мултитул. Ретко се употребува за сечење ама затоа отварачите... :)
3. Ултра корисно мало метро
4. Enlan EL-01
5. Sanrenmu 7010LUC-SA
6. Sanrenmu 7010LUI-SH
7. Штрафцигер двостран со 4 глави.

Последно уредено:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Cesma, ако добро те разбрав ти требаат вакви? https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=product_info&cPath=119_258&products_id=2463[DOUBLEPOST=1419524038][/DOUBLEPOST]
Во право си е човекот. Мене ми се омилен слипџоинт ножињата, 28 години користев слипџоинт и не ми фали ниеден прст;).
Јас овде 80 страни филозофирам дека ножот е алатка за сечење, не за нешто друго:).

Последно уредено:

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
WOW со сево ова шеташ наоколу? :oleee:
Чекај сеа и ја да се пребројам па ќе закачам слика.

Само ја не пикам све по џепови пошо носам педеруша. У џепови обично имам 2 ножа и телефон, а се друго у педеруша.
По ред од горе надоле,
1. Безимено, ама добро EDC ламбиче - 240 лумени
2. Безимен ама срање мултитул. Ретко се употребува за сечење ама затоа отварачите... :)
3. Ултра корисно мало метро
4. Enlan EL-01
5. Sanrenmu 7010LUC-SA
6. Sanrenmu 7010LUI-SH
7. Штрафцигер двостран со 4 глави.
Штрафцигер НЕ, бидејќи со мене носам каков и да е мултитул (микра најмалку), срањ* мултитул НЕ, тоа отварачот на шишиња го има и на Бик запаљач :) (ако знаеш како со Бикче да отвараш пиво), ниту пак ми има затребано отварач бидејќи не пијам, а кога пиев, никако не пиев пиво :), само еднаш во животот ми има затребано и тоа бидејќи ме мрзеше да отидам до кујната на тетин ми за да отворам шише со доматно пире :D. Метрото, ОК и јас имам едно мало од 1м. ама за дома ми е, имам некој цм. на микрата и на свистулот, ножевите и електрикот се повеќе од добри. Дај стави цела колекција што имаш од тоа ЕДЦто твое.
П.С. И јас носам педеруша и во неа има, моја направена кутивка за прва помош, Макспедишн органајзерот со разни глупости во него, повеќето за острење, врзување и сл. додатна опрема, во истата прегратка имам и чатал :) доволно силен да не се нарекува ,,играчка'', во друга прегратка имам Ледрмен вингмен, Опинел 8, Узи пенкало бр.6 и Роче електрик. Ајде и слико ќе ставам :).

Последно уредено:

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Хахахаа, не не носам пердеруша со завои, пили итн. У превод освен погоре постираното ништо не е интересно од тоа што ми е во ташна. USB HDD, новчаник, цигари, пишувала, токени, стикови, кабли за диск и тел ... Штрафцигер како на сликата носам затоа што често чепкам по компјутери, а тоа не е работа за несмасен и не-магнетен мултитул.
Отворачи на кинескиот мултитул има 3 тој за вино ми е битен ;) ама и тој за конзерви на одмор ме има извадено од нервози :)
Ах да носам и паракорд алка у изведба бај ми. Ќе ставам слики во ЕДЦ тредот. Коа ќе размислам целиов пост е за таму уствари... ☺

Последно уредено:

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Cesma, ако добро те разбрав ти требаат вакви? https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=product_info&cPath=119_258&products_id=2463[DOUBLEPOST=1419524038][/DOUBLEPOST]

Во право си е човекот. Мене ми се омилен слипџоинт ножињата, 28 години користев слипџоинт и не ми фали ниеден прст;).
Јас овде 80 страни филозофирам дека ножот е алатка за сечење, не за нешто друго:).
Да баш такви во разни димензии. 100% ги има и кај нас за некоја друга намена, ама која...☺
Сајтот е закон! Нарачуваш од таму?

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Да баш такви во разни димензии. 100% ги има и кај нас за некоја друга намена, ама која...☺
Сајтот е закон! Нарачуваш од таму?
Да, многу од материјалите што ги користам се од таму, ако сакаш при наредна порачка можам да ти порачам еден пар такви шајбни.

cesma

Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Да, многу од материјалите што ги користам се од таму, ако сакаш при наредна порачка можам да ти порачам еден пар такви шајбни.
Јес плиз! Благодарност однапред! Кеш и пиво при испорака! ☺

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Дали може негде по Скопје да најдам ваков класичен стилетто нож и колку ќе ме чини?

Член од
18 јануари 2014
Мислења
231
Поени од реакции
133

Kajgana Shop

На врв Bottom