Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Штета што полагам во 3 саат.. ми се протестира :)
Па нека го премести. Јас во понеделникот полагав колоквиум од 11 и 30, професорката истиот ден ни рече да дојдеме во 1 само заради протестот на хонорарците. Соберете се и речете му/и.

Дечки, здраво! Во однос на времето и местото на одржување на протестот. Сакам да ви кажам дека има многу луѓе што сакаат да го поддржат протестот, а работат и не можат да отсуствуваат од работа час и половина или два. Поради таквите луѓе (меѓу кои сум и јас) мислам дека е убаво да се испланира точно дефинирана рута, ефективна но со пократко времетраење и со почитување на тоа време. Во овој контекст, ми се допаѓа идејата да се собираме само пред влада, затоа што на тој начин, мислам, ќе се собере најголема маса луѓе во еден момент на едно место. Ако се реши сепак да има движење, да биде точно дефинирано, кои точки во кое време. Знам многу луѓе што сакаа да присуствуваат на минатиот протест но не можеа да присуствуваат целото време, имаше некои што дојдоа на збирното место на УКИМ, но бидејќи од таму се тргна 40 минути по собирот, тие мораа да се вратат на работа, или други што се приклучија само на крајот пред влада... што значи дека луѓето се разотидуваа во извесна точка, што мислам дека го разводенува протестот и го намалува впечатокот за "масовност".

Бернејс ќе свиреле(инфо од прва рака:D).. иако не знам како ќе се изведе свирка пред влада :unsure:

^ ^ ^ ^ ^
И сега концерт ќе е или протест? :unsure:

1393480_643198482472586_2047802059220644772_n.jpg
10451781_643198509139250_3802414798608663560_n.jpg

Не бе ако има свирки глупости не одам. Колоквиумска ми е, полагам сабота, имам проекти до петок, и ако веќе делам 2 сати од моето време сакам да биде за нешто што ќе вреди и нешто за што ќе се зборува, а не за предновогодишен концерт.

Praite ko da ke svirat cel protest...4-5 pesni nisto strasno ne e. Sekako se nadevam ke bidat ubavo raspredeleni. A zosto i na takov nacin da ne se izrazi revolt? Ne mora da znaci deka mora samo so derenje i svirenje. Ili use poloso, so frlanje stvari i tepanje...ako vi teknuva na eden od protestite za Martin Neskoski prvo imase takvo nesto i posle se trgna od spomen kukjata na Majka Tereza. Ne e isto ali dosta slicno.

Ako idete so mislata : ej ne idam sho koncert li ke bide, edno drugo...prasajte se sto stvarno sakate. Borba protiv "reformive"? Zarem toa ne e borba. Se povikuvam toa sto go pisav pogore.

Последно уредено:
од на бернајс песните што ги имам слушано пердашење на системот се 99% од нив

Почнува раздор меѓу себе да се дешава, најлошиот можен исход. Не, најглупо е не идам ако има ова или она, нели каузата е најбитна? Ако се реши со музики, идеш поддржуваш, ако се реши стоење, идеш поддржуваш, ако се реши марш, идеш поддржуваш.
Сите набројани работи имаат некаква своја поента и идеја. Што е до мене се ова што набројав би употребил на тој ден, еве ако треба музичка желба, нека врти Курвини синови од Азра цело време, не би ми пречело ич, али тоа е наводно некултурно, нали :)

Не, туку поентата е што третиов протест доаѓа во време кога 90% од факултетите имаат колоквиумски недели. Ако на претходните протести беше тешко да се натераат студентите да излезат и покрај тоа што не беше колоквиумска, за овај треба дополнителен мотив. Сите чекаат нешто како минатиот пат, нешто шо стварно ќе вреди, а не 2 сати седење пред Влада и слушање песни, па и читање на дописите како што спомна некој.
Јас не се нафаќам да излезам на нешто вакво со олку тесен распоред, а исто и колегите со кои имав прилика да разговарам на фб вечерва. Не ми личи на добра идеја и тоа е тоа.

Од тие 8-9000 што беа минатиот пат, да бидеме реални речиси 90 посто една песна не слушнале од Бернајс и не слушаат таква музика, а и не отишле на концерт, туку на протест, што е најбитно.
Апсолутно сум против свирки на протест. И за Мартин Нешковски исто на еден од протестите имаше свирка и за тоа бев против.
Немам ништо против дечките, ги почитувам, ама зборувам сега на поглобално ниво.
Има милион песни од бендови што пејат против системот или кои имаат социјална тематика, а се поприфатливи и и попознати за поголема група на луѓе. Не сите слушаат алтернативна музика и може да се случи побрзо да си заминат. Ова е реалноста, не велам дека ми се допаѓа. Еве видете Рики како изреагира за Архангел, што се покултен бенд, а не па за Бернајс. Како Рики ќе бидат уште 3-4000.

Вие се организирате, вие си знаете, ама правите грешка.

Свирка на протест. Апсолутно погрешно и несериозно.
Ама не организирам јас, ниту се прашувам.

Почнува раздор меѓу себе да се дешава, најлошиот можен исход. Не, најглупо е не идам ако има ова или она, нели каузата е најбитна? Ако се реши со музики, идеш поддржуваш, ако се реши стоење, идеш поддржуваш, ако се реши марш, идеш поддржуваш.
Сите набројани работи имаат некаква своја поента и идеја. Што е до мене се ова што набројав би употребил на тој ден, еве ако треба музичка желба, нека врти Курвини синови од Азра цело време, не би ми пречело ич, али тоа е наводно некултурно, нали :)
Како што кажа Аце :)

јас само коментирам (а веројатно и остатокот), и да се прави стој на раце ќе одам, не е проблем, убаво пишав, на кој не ми се свиѓа музички избор, времето какво било, стоење, нестоење, нека не доаѓа. Пленумците двојат огромно време и ресурси за сето ова да помине во најдобар можен ред, можеме да дадеме предлози само, како ќе одлучат така, кој мисли поинаку, бујрум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom