Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е тука е разликата во моето мислење и твоето,сметам дека тој ланец на настани не може да ги опфати сите можни луѓе на планетата.Поедноставно ако ја решам вечер да влезам во кафуле и убијам 2ца во Македонија(која е исто дел од мозаикот),Америка може што сака да прави ама нема да ме спречиНастанов што ти го нарекуваш „будала која успеа да утепа дури 2ца„, е уште едно нешто во ланецот настани што го формираат јавното мислење во државите ширум светот (но најмногу членките на НАТО).
Затоа пред неколку поста реков дека дури и самиот американски народ не е целосно невин. Премногу удобно им е да живеат на туѓ грб....Иначе кој проблеми му се случуваат на светот денес а не се случувале претходно?Прашај го мнозинството во Америка дали има проблеми со начинот на кој они работат,дали би мењале они да напаѓаат или некој нив да ги напаѓа за 50 години?
Погрешно си разбрал. Не велам дека западната меинстрим медија те „програмира„ да нападнеш некој, или да те спречи во тоа....ако ја решам вечер да влезам во кафуле и убијам 2ца во Македонија(која е исто дел од мозаикот),Америка може што сака да прави ама нема да ме спречиИ не сум испрограмиран или подложен на западни медиуми,читам се.
Зарем мислиш дека страдам од грандиозни илузии за себе како спасител на светов?...
И како ти ги неовозможуваш овие проблеми(или кој било балканец како најголеми побивачи на конспираси теориите)![]()
Едно прашање, доколку овој стендап комедијант, ги буди луѓето, тогаш зошто свемоќните куклари контроли на светските текови, сеуште не му режирале сообраќајка?
А имаш ли во предвид дека едукација е дел од пропагандата на едно општество.Нема да спорам ништо од погоре напишаново. Но ќе покажам на аголот од кој јас ги гледам работите:
Колку човештвото е поедуцирано и посвесно за реалност, толку подобри и поедуцирани одлуки ќе носи.
Нема оправдување за незнаењето, ниту за тие што не знаат ништо, ниту за тие што можеби знаат понешто а не се обидуваат да ги едуцираат ближните свои.
Па не директно науката, туку едукативниот процес, кој делува на децата пропагандно, на пример преку помодарството.Науката е пропаганда?
Јас зборував за едуцирање, не за индоктринација.
Разјасни ја мислата, не ја разбирам баш.Хммм... во право си за тоа дека едукативниот процес за новата генарација е лош.
Уште една причина да НЕ ги оставаме сите обврски за едукација на државниот образовен процес.
Да, ке ги едуцираме со тоа што ке му пуштаме клипчиња од најголемиот деген во светов Џорџ карлин.Хммм... во право си за тоа дека едукативниот процес за новата генарација е лош.
Уште една причина да НЕ ги оставаме сите обврски за едукација на државниот образовен процес.