@Cassaro , не реков дека сум поинтелигентен јас ако имам факултет, не немам факултет туку многу повеќе од факултет
, јас сум против денешните лигуши кои завршуваат факултети без да имаат три чисти, против лигушите кои до вчера имаа по 10 единици во средна школа, а дозволи оваа мочана држава да се запишат и со бубици да завршат факултети, тоа сум против. Против што средното е помножено со нула, ради истите тие бараби кои завршија факултет. Интелигенција се мери со специфични тестови, а не на форумов од луѓе кои не ги ни знаеш не си што реално работатат (ако воопшто си слушнал за професија како мојата бидејќи 5мина во државата ја работиме и не за глупото македонче туку за луѓе кои знаат што значи и дека иднината лежи во тоа), ако некој смета дека е интелигентен и со 4 одделение му е доволно да функционира не му треба ништо и нека си биде како таков, али во соодветна област каде што не варира многу многу образованието и уште понормално со законски регулативи каде може да си го пика носот. Тоа ако сметаш дека си подобар и поинтелигентен можеш да си бидеш немам против тебе, а ако ти е малку средното оди жали се кај бацките кои ти го срушија да ти важи помалку од на родителите основното што му важело.
@Isak Keyten не се убивам јас, вие самите се убивате што трчате како овци и ги поддржувате истите работи да функционираат и понатаму (нормално ако си и ти еден од тие батки кои не заслужуваат ни средно да завршат и завршиле со мама тате ваљда те навредив).