Интелигенција

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
...Kako prednost vo zivotot ... osnova za uspesna kariera ?
I kolku e inteligencijata dovolna za uspeh i sreka vo zivotot ?
Zosto lugeto i davaat ogromno znacenje ?
Dali sakate da bidete vo drustvo na pametni luge ili ve smaraat ?
Kako vie ja procenuvate sopstvenata inteligencija i inteligencijata na lugeto koi se okolu vas ?

Каква интелигенција...човек колку е поглупав толку подобро си поминува ( секоја чест на исклучоците ) многу е изместена границата за вистинските вредности....ептен долу паднала:kafe: Кога ќе се завртам околу мене и погледнам какви „високо интелегентни„ суштества има околу мене, просто ми набиваат комплекс и морам да уживам во такво „друштво„

Intelegencijata e mnogu poopsht poim od "bubanje lekcija na pamet".

Spored mene intelegencijata e pred se fleksibilnost, sposobnost da znae eden covek kako najmudro da izreagira vo odredena zhivotna situacija, da znae kako da se spravi so tekovnite problemi, da ne gai nikakvi frustracii vo sebe, da izbegnuva sceni, da najde vnatreshen mir bez da im nanesuva zlo na drugite, i se razbira da bide sestran.

IQ 175 imav posleden put i pak imam 2 biologija

Абе мозеш и IQ да имаш 4798324879234723479238 ама ако барем малце не седнеш нешто во врска со случајот џабе е.

Буковец напиша:
Џабе ти е интелегенција, ако не ја користиш правилно:star:
Ако си навистина интелигентен, ќе ја користиш. Ако не, тогаш не си бил интелигентен.

Инаку, треба човек да е "отракан". Овој израз некако ми е поблизок. Интелигентен ме асоцира на бубалици. Отракан не мора и не треба да значи дека си "преварант", само дека одлично се снаоѓаш со луѓе и ситуации. Ербап.

Па зависи , ако си интелегентен , секако дека подобро ќе се снаоѓаш во одредени ситуации и дека многу полесно ќе совладуваш некои од дадените препреки!

Мистичен напиша:
Ако си навистина интелигентен, ќе ја користиш. Ако не, тогаш не си бил интелигентен.

Инаку, треба човек да е "отракан". Овој израз некако ми е поблизок. Интелигентен ме асоцира на бубалици. Отракан не мора и не треба да значи дека си "преварант", само дека одлично се снаоѓаш со луѓе и ситуации. Ербап.

ех исто и јас мислам! отсекогаш ова сум го велела :kajg:

Интeлигенцијата сама по себе не е ништо доколку не се развиваш и не се трудиш да ја надоградиш.Таа е само фундамент за понатамошно развивање на интелектот,и,можеби,олеснување на процесот на учење.
Во спротивно,и таа нема да користи многу во животот.

Crazy напиша:
Абе мозеш и IQ да имаш 4798324879234723479238 ама ако барем малце не седнеш нешто во врска со случајот џабе е.
Имаш право не ми текна дека до тоа може да е проблемот:icon_lol:

Mac)) напиша:
IQ 175 imav posleden put i pak imam 2 biologija
Веќе ти кажаа и другите што мислев и ја да ти кажам...
него остај тоа, Мистикот убав израз упореби ЕРБАП...сум го подзабораил тој збор.
А бе друго сакав ја да кажам со мојот претходен пост. Тоа беше за случаи ко овој шо го цитирав. На чоекот може му дал господ 5 напред, ама...некогаш е џабе.

sagaqua напиша:
Каква интелигенција...човек колку е поглупав толку подобро си поминува ( секоја чест на исклучоците ) многу е изместена границата за вистинските вредности....ептен долу паднала:kafe: Кога ќе се завртам околу мене и погледнам какви „високо интелегентни„ суштества има околу мене, просто ми набиваат комплекс и морам да уживам во такво „друштво„

Колку си само у право.
Море само трошка интелегенција за да ги избегнуваш горе наведените.

Сфатив дека интелегенцијата е само апстрактен поим.
Глупите владеат со светот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom