Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Против екипи како Палас, без единиот копач Јединак, треба да игра со пасери, Мата и Ерера. Ке ги отворевме низ средината. Ние запнавме преку крила, и се мачевме.

Позитивите се што после голот целосно ја контролиравме играта, и не дозволивме да не притиснат.

На моменти не ми беше јасно зашто идевме со 5-6 играча напред, Блинд, Шо се летнуваат напред.
Шо е страшен играч, се опушта полека од притисокот.

Лош меч, све на све, али тепавме. Пак не поминавме без кардинална грешка, што мислеа Мекнер и Блинд, искрено не знам.

Ама Шо е дебел и преплатен :icon_lol:

Струја е дечкото бе, само нека продужи да се развива онака.

Не бевме денес нешто импресивни денес ама задоволен сум со тоа што освоивме 3 бода е сега играта ни беше лоша да ама подобро со ваква игра да земаме 3 бода од колку со добра игра да остануваме со 0 бодои. Се надевам дека на наредните натпрвари Руни и РВП ќе бидат поконцентирани и ќе ги корситат шансите кој ги имаа денес зошто против појаки екипи може да не чинат многу такви промашувања. Денес најдобри беа Шо, МекНер, Керик и Мата кој се надевам дека и на наредните натпрвари ќе игра како денес и на наредните натправари.

Со Арсенал ако планираат вака пичкарски да настапат ич нека не го кршат автобусот да одат до Лондон... Ако сакаме нешто од сезонава мора да се победат следниве три. Нека му пренесе некој на филозофот.

За Шо исто сакав да кажам дека сум се повеќе задоволен од него. Единствено што знае да излета без потреба, ама ќе се среди и тоа. Страшен потенцијал има и сигурен сум дека ќе ја исплати секоја фунта платена за него.

Со Арсенал ако планираат вака пичкарски да настапат ич нека не го кршат автобусот да одат до Лондон... Ако сакаме нешто од сезонава мора да се победат следниве три. Нека му пренесе некој на филозофот.
72% посед, пичкарски настап. :pos:

Замерка беше што се гушеа во напад и не шутираа од далечина. Иначе целосна контрола имавме врз играта, не знам што повеќе треба.

Да , ако не си ја гледал утакмицата тие 72% би те убедиле дека денеска ги кршевме противниците а всушност среќа па победивме !
Само луд би рекол дека играта во напад беше добра. Ама исто само луд би рекол дека Јунајтед не го контролираше натпреварот.

Не може да ни се најде средина...

На почетокот на сезоната растураше нападот, али одбраната ги шиткаше натпреварите.
Сега е обратно, нападот игра нешто полошо, откако го немаме Херера, немаме течност во топките од средина кон напаѓачите, па мора преку крила све да иде.
Али затоа, одбраната, со исклучок на она што го направија Мекнер и Блинд, беше солидна мечов.

Од 2 корни што ги изведе Руни а не Ди Марија, Фелаини ке дадеше гол, ја вадеше тој од КП од гол линијата...

Ерера не игра ваљда бидејќи сме дефицитирани во висина па затоа мора Фелаини. Додуша и кога последен пат играше по повредата беше многу лош Ерера(против ВБА). Доколку би играле без било кој од Блинд и Керик во средина би оставале премногу простор за контри па затоа или Ерера или Фелаини паѓа изборот.

- Arsenal (A)
- Hull City (H)
- Stoke City (H)
- Southampton (A)
- Liverpool (H)

Следни 5 утакмици. незгодни утакмици али мора барем 3-4 да се добијат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom