- Член од
- 7 февруари 2013
- Мислења
- 128
- Поени од реакции
- 75
Не е глупост, ти докажува дека може лесно да се направи такво нешто. Не треба да се верува на секакви ветар вестиДа не постираше ваква глупост немаше да знајме колку си интересен ...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е глупост, ти докажува дека може лесно да се направи такво нешто. Не треба да се верува на секакви ветар вестиДа не постираше ваква глупост немаше да знајме колку си интересен ...
прееска едно циганче зад палма на улицата ме прашува колку е саат и му викам 11 се замисли малце ме погледна и вика леле да пушам цигара тука на светло вика онаму оние духовите ги има страв ми е од нив се плашам ај ај![]()
My point exactly. Ама оди разбери се, да те видам. Плус женско.Не е глупост, ти докажува дека може лесно да се направи такво нешто. Не треба да се верува на секакви ветар вести![]()
Милиони години еволуција за што...за уште да постојат луѓе што веруваат во духови...Овие орбови на сликите се всушност дух, душа поточно една топка свест. Душата може да се матријализира и во физички изглед или пак само да остане онака во форма на топка. Начесто орбови се фотографираат покрај гробови, покрај стари куќи итн. Побарај ја емисијата "Na rubu znanosti" епизодата каде се зборува за светлечки тела и орбови прекрасно е се објаснето. Овие работи можат да се гледаат и со голо око само треба многу вежбање или пак дарба вродена. Ако те интересира вакви разговори слободно ке се муабетиме овие тролачиве нека се прават паљачовци ич не се замарај.
Од сето ова што го пишувам на темиве во подфорумов мистерии 90% од работите сум ги искусил поминале низ мене за останатите 10% проценти сум разговарал со луѓе што ги работат овие работи со години. Само пет минути контакт да имаш со нив ке ти стане јасно дека не се луѓе со испран памет. Иначе истите 10% не сум ги пробал од причина што за да се постигне или доживее нешто такво треба искуства итн. Пошто кон се што наукава не опфаќа имаш лош став има луѓе што можат да обезбедат да низ тебе се оствари проток на космичка енергија чисто од причина да видиш што и како е... Е после ке разговараме на некој друг начин. Поздрав.[DOUBLEPOST=1415281918][/DOUBLEPOST]Другар, кажи му на тој гостинот во "Na rubu znanosti" да си ги напика во газ теориите негови, пошто не се тоа ни духови, ни топки свест, ни божји муда.
Тоа е обична ретрорефлексија на светлината (од блицот), која се одбива од честичките (прашина и сл.), снегот, дождот, кои се наоѓаат на и блиску леќата на фотоапаратот. Овој "паранормален" ефект најлесно може да се постигне ноќно време, додека врне снег, со помош на дигитален фотоапарат со блиц.
Зарем не си видел слика сликана ноќно време, во зима, додека врне снег!?
![]()
![]()
![]()
Тие теоретичарите на заговор што ти го перат мозокот, се луѓе кои живеат во светот на бајките. Фасцинирани се од паранормалното, и полека со тек на време почнуваат да забегуваат со паметот. Ќе направат сè за да те убедат дека тоа се духови снимени покрај гробишта.
Претпоставувам немаш повеќе од 15-16 години, знам дека и ти си фасциниран од овие работи, но издржи, не го губи разумот. Кога ќе го изгубиш разумот, не орбови... ќе почнеш духови да гледаш кај што возат точаци на едно тркало.
Не те тролам, ова ти го кажувам најискрено, бидејќи си мал и сеуште си во развој. Некогаш реагирам поостро на вакви теми, но тоа е бидејќи секојдневно среќавам тешки пациенти, и више преку колено ми се дојдени.
Пробај малку критички да се поставиш кон некои работи. Не припишувај сè на паранормалното, не е светот таков каков што си го замислуваш.
Прво пробај нешто барем малку па после отцени дали постои или е лага... Еве ти два прекрасни линкови околу темава изгледај ги размисли ги и пробај да ги разбереш.Милиони години еволуција за што...за уште да постојат луѓе што веруваат во духови...
http://en.wikipedia.org/wiki/Orb_(optics)
Дај те молам не се резили со вакви шабански глупости. -.-Прво пробај нешто барем малку па после отцени дали постои или е лага... Еве ти два прекрасни линкови околу темава изгледај ги размисли ги и пробај да ги разбереш.
http://www.youtube.com/watch?v=Qpf95YmPRIg На овој имаш научни изтражувања и докажувања околу духовите.
http://www.youtube.com/watch?v=NTga8083kT0
Тука не ти се мешам тоа си е твој личен избор... Во ред остани си трактор.Дај те молам не се резили со вакви шабански глупости. -.-
Ако ова има некаква поврзаност со логика и наука јас сум трактор.
Како не се, кога те убедуваат дека орбовите се топки свест!? Што е следно? Да те убедат дека мачкиве се опседнати од демони и духови!?Од сето ова што го пишувам на темиве во подфорумов мистерии 90% од работите сум ги искусил поминале низ мене за останатите 10% проценти сум разговарал со луѓе што ги работат овие работи со години. Само пет минути контакт да имаш со нив ке ти стане јасно дека не се луѓе со испран памет.
Ај ќе ги разгледам видеава кога ќе имам време. Ама кој научни докази, не ми е јасно!? Ете, некој испран мозок, гостин во На Рубу Званости, научно ти објаснува дека орбовите биле топки свест и божји муда. И од такво тркало памет бараш!?Прво пробај нешто барем малку па после отцени дали постои или е лага... Еве ти два прекрасни линкови околу темава изгледај ги размисли ги и пробај да ги разбереш.
http://www.youtube.com/watch?v=Qpf95YmPRIg На овој имаш научни изтражувања и докажувања околу духовите.
http://www.youtube.com/watch?v=NTga8083kT0
Линковите што ги прикачив не се за орбовите за духови се. Иначе да знаеш дека еден од гостите на првиот линк ги објаснува научните докажувања наречени феномени не ги измислува он... Луѓето што ги правеле експериментите се светски познати и историски битни научници.Како не се, кога те убедуваат дека орбовите се топки свест!? Што е следно? Да те убедат дека мачкиве се опседнати од демони и духови!?
![]()
![]()
![]()
Ај ќе ги разгледам видеава кога ќе имам време. Ама кој научни докази, не ми е јасно!? Ете, некој испран мозок, гостин во На Рубу Званости, научно ти објаснува дека орбовите биле топки свест и божји муда. И од такво тркало памет бараш!?
Па на тој идиотот, да му светнам со ласер во очи, ќе помисли вонземјани сакаат да го киднапираат.
[DOUBLEPOST=1415309077][/DOUBLEPOST]Да не го постираше "интересното", немаше да знаеме колку си заблудена, неука, глупа... Карактеристики и особини ништо поразлични од луѓето кои живееле пред 1000 години и верувале дека постојат вештерки кои летаат на метли.[/quo
не е твој проблем јас што постирам а немора ни да ја читаш темата и да следиш што постирам ако не те интересира
јас не реков дека верувам во нешто,а и ако некои работи не ти се тебе интересни не значи дека и мене или на мн други не треба да ни бидат
и дај не ми сери веќе тука
ти се најде паметен сите да ги просветлиш
Не е глупост, ти докажува дека може лесно да се направи такво нешто. Не треба да се верува на секакви ветар вести[/qu
и тебе треба да ти се каже изглеа дека јас не реков дека верувам и дека споделив пошто приказната ми беше интересна за споделување а не сликата
Еј, да не ја расипуваме темата, ако сакаш да се тепаме, пиши ми ПП.не е твој проблем јас што постирам а немора ни да ја читаш темата и да следиш што постирам ако не те интересира
јас не реков дека верувам во нешто,а и ако некои работи не ти се тебе интересни не значи дека и мене или на мн други не треба да ни бидат
и дај не ми сери веќе тука
ти се најде паметен сите да ги просветлиш
И мене сликата ми беше интересна за споделување, па затоа ја постирав. Плус вистина е она, вистинска слика е. И научисе да цитираш.и тебе треба да ти се каже изглеа дека јас не реков дека верувам и дека споделив пошто приказната ми беше интересна за споделување а не сликата
Еј, да не ја расипуваме темата, ако сакаш да се тепаме, пиши ми ПП.
И мене сликата ми беше интересна за споделување, па затоа ја постирав. Плус вистина е она, вистинска слика е. И научисе да цитираш.
А како се викаат тие научници?Линковите што ги прикачив не се за орбовите за духови се. Иначе да знаеш дека еден од гостите на првиот линк ги објаснува научните докажувања наречени феномени не ги измислува он... Луѓето што ги правеле експериментите се светски познати и историски битни научници.
Вилијам Кукс е еден од најзначајните и најбитните личности што се занимавале со ова. По конкретно човекот се занимавал со феноменот Спиритуализам. На страница 3 имам оставено два одлични линкс на првиот има околу научните објаснувања отвори разгледај. Иначе врвните научници порано не чепкале вакви работи ако не постоело ништо од тоа Сигмунд Фројд во одреден период допрел до тоа дека постои душата индиректно го искажал тоа во јавноста али битно знаеле многу повеке одколку сегашниве научници.А како се викаат тие научници?![]()