- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.667
- Поени од реакции
- 85.487
Дозволено, али не и пожелно.Дозволено е напуштање на редот?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дозволено, али не и пожелно.Дозволено е напуштање на редот?![]()
Дозволено, али не и пожелно.
Дозволено, али не и пожелно.
Не знам.
Како ти знаеш за некој друг што е пожелно што не?![]()
Прочитај пак што напишав претходно како одговор на твоето нагаѓање... тука!
"The Devil does not exist. It is a false name invented by the Black Brothers to imply a Unity in their ignorant muddle of dispersions. A devil who had unity would be a God … ‘The Devil’ is, historically, the God of any people that one personally dislikes … This serpent, Satan, is not the enemy of Man, but He who made Gods of our race, knowing Good and Evil; He bade ‘Know Thyself!’ and taught Initiation. He is ‘The Devil’ of the Book of Thoth, and His emblem is Baphomet, the Androgyne who is the hieroglyph of arcane perfection … He is therefore Life, and Love. But moreover his letter is ayin, the Eye, so that he is Light; and his Zodiacal image is Capricornus, that leaping goat whose attribute is Liberty."
Aleister Crowley
Ако не се трудиш да го разбереш, како ќе знаеш дали е погрешно?Кога е нешто погрешно, нема некоја корист од тоа да се трудиш да го разбереш.
Јас знам човек кој што повеќе не е активен во Редот. И ништо не му фали![]()
ја го разбирам и затоа знам дека е погрешноАко не се трудиш да го разбереш, како ќе знаеш дали е погрешно?
Што е тоа што го разбираш и што е погрешно?ја го разбирам и затоа знам дека е погрешно
(тоа беше мој совет за оние кои претпоставувам дека не го разбираат)