Денеска секој може да направи веб страна, да објави на неа било што и да тврди дека е официјален огранок на било која религија. Затоа на Гоуст лидер и на останатите им побарав да ми посочат адреса или држава во која се наоѓа седиштето на таа организација, познати членови што припаѓаат на таа организација или интервју со нив, конкретни активности на организацијата и слично. Доколку има такво нешто, тогаш може да се согласиме дека таа е реален ентитет, во спротивно може да биде некој 13 годишен тинејџер позади монитор.[DOUBLEPOST=1414243360][/DOUBLEPOST]
Никогаш, но затоа има многу луѓе што тврдат се и сешто во негово име.
Луд, никој нема да ти искочи на официјално интервју да збори за црна магија, не ме јеби и ти сеа.
www.joyofsatan.com е нивната официјална страна и отсекогаш била официјална страна на спиритуалните сатанисти.
Еве ти го персоналот.
Maxine Dietrich е основач. Тука имаш и
линкови од спиритуално сатанистички организации во други земји.
Според
wiki, „Сатанизмот секогаш бил плуралистичка и децентрализирана религија.
[47]“
Така што навистина можеме да се натегаме за тоа дали фаците се официјални или не.
Исто според wiki, „Теистичкиот сатанизам (познат како Традиционален сатанизам, Спиртуален Сатанизам или воспевање на ѓаволот) е форма на сатанизам со првично верување во Сатаната како реален бог или сила на која можеш да се молиш.[12][13]
Други карактеристики на теистичкиот сатанизам можат да вклучат верување во магија, која е манипулирана со помош на ритуал иако тоа не е дефинитивен критериум и теистичките сатанисти можат само да му бидат посветени на Сатаната. За разлика од Лавејанскиот сатанизам, теистичките сатанисти веруваат дека Сатаната е вистинско битие, а не симбол за индивидуализам. “
Не е важно дали се секта или официјална религија, постои огранок од сатанисти кои прават магија и веруваат во Луцифер.
Ти си/беше лавејанец така?
Вие имате помали/поголеми магии.
Официјално, помалите магии вклучуваат сексуално заведување, одреден сентимент или љубопитност која ти ја иницираш кај субјектот врз кој ја вршиш магијата (не навлагам у тоа дали ја користиш волјата/природната енергија или нешто десетто).
Наречи ме луд, али мене тоа ми личи на
манипулација и наметнување на својата волја врз туѓата од себични причини.
Чија е
книгава бе Ипси, на баба ми?
Книга во која Антон ве учи вас на циганските тајни за заведување и манипулација.
Што е пак со поголемите форми на магија кои се практикуваат кај вас? Ајде ќе ги исклучам сексуалната магија и таа со емоциите. Што е со магијата за уништување?
Симболично анихилирање на непријателот со жртвување на кукла која е репрезентација на жртвата, а потоа куклата е ставена на оган, смачкана што претставува уништување...
Што е ова ипси, пеење на хипички песни у парк со џоинт или
црна магија?
Ја не го оспорувам делот со блабла волја, луѓето се и добри и лоши, ајде сите да се оргијашиме за да покажеме дека сме надлуѓе... Ок. Али не ми го оспорувај фактот дека сатанистите и официјално признати (Лавеј) и неофицијално признати (теистички сатанисти), практикуваат магиски ритуали кои не се „Отвори драга прозор“, туку се сумњиви и деструктивни. Ок, има и бела магија и поврзување со природата итн... ама има и вакви ствари.
Сеа можда ги маткаш тука фацкиве што не знаат и повеќето се утуцани теоретичари на заговор со 0 знаења, али не можеш да ми го праиш на мене истиот муабет.
Ја овие ствари не ги сфаќам сериозно, што е до мене, не верувам у бели/црни, конструктивни/деструктивни, сексуални магии/магики и баења.
За мене тие ствари се кул, ок е, сакате да сте моќни, да вртите пиќиња и да можете да бидете моќни со помош на хокус покус церемонии. Го рабирам тоа, ја го сфаќам на заебанција и за мене е далеку од опасно. Боље ако хејташ некој да џитнеш негова кукла у оган и да го пцуеш, неголи да му влезеш со калаш и да го разнесеш пошто не е Aлахов маченик.
Ваљда да беа реални и ја би праел некоја од тие магии за да ќарам дунда или шо знам.
Али Ипси, имате деструктивна магија или црна магија у сатанизмот, па ти порекнувај до сабајле. Христијаните/муслиманите ти се плашат, ти мислиш дека си overpowered, a ја го сфаќам на сеир.
И такоџе.