Ipsissimus
P.I.
Значи проблемот е од семантичка природа. За мене науката и скептичноста исто така не претставуваат пречка за духовност.Не.
Кога велам атеизам мислам на скептичните умови ограничени со она што денес се нарекува наука.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи проблемот е од семантичка природа. За мене науката и скептичноста исто така не претставуваат пречка за духовност.Не.
Кога велам атеизам мислам на скептичните умови ограничени со она што денес се нарекува наука.
Зависи што подразбираш под наука, а што под духовност.Значи проблемот е од семантичка природа. За мене науката и скептичноста исто така не претставуваат пречка за духовност.
Наука се знае што е, нема што да ја подразбираш. Објективни методи на испитување, истражување, набљудување и споредување. Процес кој нема предходно зацртани граници што смее а што не смее да биде вистина или исход во одредено испитување.Зависи што подразбираш под наука, а што под духовност.
Ти можеш да бидеш духовен скептик, но да веруваш во астрални битиа да речеме, е малку потешко.
Атеистичките телемити, кои мислат дека све ти е у глава и имаат атеистички пристап кон овие проблематики, мора да имаат многу проблеми со Телемата.
Зошто благодарност брате Хептаграме!?![]()
Бидејќи на првите страници од оваа тема ги најдов текстовите за црн брат и црн магичар, внесени од тебе тука, како цитати од кроулиевите книги. Ме спаси од премногу пишување![]()
Треба можеби да биде достапен целиот ритуал на Мисата на официјалната страница на О.Т.О. Македонија... хм, треба да се разговара.[DOUBLEPOST=1412259806][/DOUBLEPOST]Цел ден зјапам по видеава, некои се навистина интересни... ако имате време, слободно погледнете, поточното слушнете...О тајно над тајните сокриена во битието на сè што живее, не те обожуваме Тебе, оти она што обожува си исто така Ти. Ти си Тоа, и Тоа сум Јас. Јас сум пламенот што гори во срцето на секој човек, и во јадрото на секоја ѕвезда. Јас сум Живот, и дарител на Живот, но сепак спознавањето на мене е спознавање на смртта. Јас сум сам: нема Бог каде што сум јас.
Од Гностичката Миса.
The world of Magick is a mirror, wherein who sees muck is muck.....