Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Сигурно биле биолошки брат и сестра? :D некако не ти штима муабетов освен ако дечкото не бил во процедура за добивање пасош или не се од исти родители ... како може ти да си рецимо Германец а брат ти/сестра ти Шпанец?[DOUBLEPOST=1412115326][/DOUBLEPOST]
Јас лично би ви го препорачал човекот преку кој сите овдешни (барем добри 90%) посредници... човекот се вика Камен Стоименов од Ќустендил (за доказ прашајте било кој посредник да ви каже збор два повеке) али сите тукашни одат преку него, човекот значи е 100% сигурен и поштен човек... Јас бев преку него директно, без рајко-петко ова она,многу брзо среди човекот се,и до сега без никаков проблем ... Кај кој и да предадете документи да ви биде посредник верујте ке завршат во раце на Камен ;)
Па тоа е таа абсурдност на целава работа пример братот има земено пред 6 години а сестрава сега пред 6 години братот стана бугарин само со изјава а сестрата требаше да донесе дополнителен документ, шо е овде не јасно? Има случаи кај што синот има пасош од порано а таткото кој што подал документи сега неможе да добие!! Затоа што брат/сестра и син не е бзходјашт блгарин! Сеа ти заштима муабетов или уште да ти објаснувам?

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Мислите дека тоа ќе успее?Затоа што веќе еднаш подадов преку посредник пред 6 месеци.Ако одам сам дали ке се снајдам кои денови работат во министерството за прием на вакви документи на кој нотар и колку пари ке ме кошта све ова.И ако дента не свршам работа треба тамо да преноќам.значи над 100 евра што за мене е многу затоа што на посредникот му платив 60 евра. и што ако после тоа статусот пак остане ист преписката е врната на дополнителна проверка.Дали ако одам и поднесам лично документи статусот ќе се промени или почекам после изборите.
Во министерството за доставување на дополнителни документи примаат секој раб. ден од 9 до 5. Ќе завршиш за еден ден тоа не е проблем, ама рачунај накај 100 евра и нешто да те кошта. Посредниците идат со голем број документи, знаат луѓе и плаќаат помалку. Незнам најдобро ти е тогаш да почекаш да видиш како ќе биде работава со Бојко.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Skoro dva meseca nema nikoj vrateno na dopolnitelna proverka da ne e nekoja promena??

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Во министерството за доставување на дополнителни документи примаат секој раб. ден од 9 до 5. Ќе завршиш за еден ден тоа не е проблем, ама рачунај накај 100 евра и нешто да те кошта. Посредниците идат со голем број документи, знаат луѓе и плаќаат помалку. Незнам најдобро ти е тогаш да почекаш да видиш како ќе биде работава со Бојко.
A dobro mozel li da mi kazes ako znaes ili nekoj ako znae kolku e za prevod i legalizacija na dokumenti i kade se odi za da gi prevedes i legaliziras dokumentite i kolku vreme treba kako odi taa rabota te molam kazimi ili pisimi vo poraka.Pozdrav

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Преводи и легализација на документи. +359885204945 барајте го Г-дин Дејан. Коректен е.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
A dobro mozel li da mi kazes ako znaes ili nekoj ako znae kolku e za prevod i legalizacija na dokumenti i kade se odi za da gi prevedes i legaliziras dokumentite i kolku vreme treba kako odi taa rabota te molam kazimi ili pisimi vo poraka.Pozdrav
Во Бугарска амбасада во Скопје, за превод/адаптација 5 евра по документ, за заверка/легализација 15 евра по документ. Ги даваат документите следниот ден. Има и за поевтино ама во Софија покомплицирано е, незнам како иде тоа.

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Па тоа е таа абсурдност на целава работа пример братот има земено пред 6 години а сестрава сега пред 6 години братот стана бугарин само со изјава а сестрата требаше да донесе дополнителен документ, шо е овде не јасно? Има случаи кај што синот има пасош од порано а таткото кој што подал документи сега неможе да добие!! Затоа што брат/сестра и син не е бзходјашт блгарин! Сеа ти заштима муабетов или уште да ти објаснувам?
Шо те знам дали да објаснуваш уште... Поентата е дека братот земал БГ државјанство пасош и лична карта, заведен во сите инситуции во БГ дека е државјанин таму, а сега сестра му не може по таа основа да земе? Па како може по некој (у мојот случај дедо ми, со воена книшка од ЈНА у која пише дека служел војска во Армија на Бугарија една година) да добијам произход а ако рецимо брат ми има пасош пред 6 години легално добиен, да е понебитен документ од таа 60ина години стара воена книшка? ... у секој случај нвм е мубатов

Член од
2 октомври 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво! Имам дилема, па ќе ве замолам да ми помогнете. Човекот што ми посредуваше за бугарскиот пасош ми даде една картичка и на неа пишува: МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОС'ДИЕТО
ул. „Славјанска“ No1; тел. 9237/525, факс 987-00-98; www.justice,government.bg. И тука со пенкало стои бројот 9731. Подолу пишува: Per. No 2979. Кое е моето бројче со кое треба да проверувам низ протоколите?! Ви благодарам однапред!

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Шо те знам дали да објаснуваш уште... Поентата е дека братот земал БГ државјанство пасош и лична карта, заведен во сите инситуции во БГ дека е државјанин таму, а сега сестра му не може по таа основа да земе? Па како може по некој (у мојот случај дедо ми, со воена книшка од ЈНА у која пише дека служел војска во Армија на Бугарија една година) да добијам произход а ако рецимо брат ми има пасош пред 6 години легално добиен, да е понебитен документ од таа 60ина години стара воена книшка? ... у секој случај нвм е мубатов
Абе брат ти разбираш дека дедо ти на тебе ти е взходјашт блгарин брат ти или сестра ти не е они тебе ти бараа документ од взходјашт блгарин зашто нив не ги интересира брат ти или сестрати како го добил пасошот и не го земаа у предвид заради тоа што он може да има државјанство земено по општа натурализација а кандидирањето за државјанство по општа натурализација и кандидирањето за државјанство по блгарски произход са два различни процеса и немаат врска еден со друг!!

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
Абе брат ти разбираш дека дедо ти на тебе ти е взходјашт блгарин брат ти или сестра ти не е они тебе ти бараа документ од взходјашт блгарин зашто нив не ги интересира брат ти или сестрати како го добил пасошот и не го земаа у предвид заради тоа што он може да има државјанство земено по општа натурализација а кандидирањето за државјанство по општа натурализација и кандидирањето за државјанство по блгарски произход са два различни процеса и немаат врска еден со друг!!
Tи реков нвм е муабетот со Бугариве и нивните правила и прописи , али тоа е тоа како свиркат така ке си играме за тикет Out Of Neverland...

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Tи реков нвм е муабетот со Бугариве и нивните правила и прописи , али тоа е тоа како свиркат така ке си играме за тикет Out Of Neverland...
Тука си целосно прав. Пожелувам успех со процедурата.

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Здраво! Имам дилема, па ќе ве замолам да ми помогнете. Човекот што ми посредуваше за бугарскиот пасош ми даде една картичка и на неа пишува: МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОС'ДИЕТО
ул. „Славјанска“ No1; тел. 9237/525, факс 987-00-98; www.justice,government.bg. И тука со пенкало стои бројот 9731. Подолу пишува: Per. No 2979. Кое е моето бројче со кое треба да проверувам низ протоколите?! Ви благодарам однапред!
na 9731 treba da proveruvas

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Моја мајка је из источне Македоније и по том основу могу да извадим бугарски пасош, па размишљам о томе. Пола њеног родног града их има, нарочито млади...и сви су на Западу (највише у Италији) или студирају у Бугарској. У неку руку жалосно, али тако је...разумем их.
И ја сам у истој ситуацији, а како кажу биће све горе у Србији наредних пар година...

Коју адресу уписују у бугарски пасош и да ли је потребно пријавити се на неку у Бугарској?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom