90% татковци во Шведска, одат на породилно отсуство

• Креатор на темата Креатор на темата LazarG
  • Време на започнување Време на започнување
Можам да скенирам една конверзација со една Швеѓанка што комуницирам, а ја знам поодамна, ми вели дека веќе и е гадно да гледа толку женствени и исфеминизирани Швеѓани, а тоа се приметува и кај други Швеѓанки ( домородни). Едноставно се знае жена каков маж природно посакува да има како маж. Тие работи околу мажи “дадилки“ и “домаќинки“ како и самата еднаквост меѓу полови е чиста глупост на модерното време.

Да, да, жените се луди за недораснати мажи, кои прават четири деца, идат на печалба, а после како посветени татковци, висат на интерент и чатат со Швеѓанки. Туку да прашам, на кој јазик си чаташ со Швеѓанката?

Последно уредено:
Сигурно за тебе збори дека си прав, балкански маж, и како посакува да живеела во Македонија, меѓу толку тестостеронски ѕверишта, и да биде твојата племенска жена. Right?
EMd7dTo.png

Captain faggot 2 the rescue.

Ako mazhite pomagaat nechini papuchari ova ona, ako ne pomagaat rasipikukji, zenkari, nas kako so mi se gleda nikako ne ni pasuva.

Сигурно за тебе збори дека си прав, балкански маж, и како посакува да живеела во Македонија, меѓу толку тестостеронски ѕверишта, и да биде твојата племенска жена. Right?
Зарем ти мислеше ќе каже нешто друго?

Captain faggot 2 the rescue.

Леле, и ти се пронајде? Аман те бре луѓе.

Зарем ти мислеше ќе каже нешто друго?

И Џејн падна на шармот на Тарзан. Но останува фактот дека Тарзан е дивјак.

Ќе ти ги збори сите работи кои сакаш да ги чуеш како еден маж. И жените овде што сакаат да копулираат со странци, јадат секакви гомна за мажите овде по интернет/у живо, и таму каде е оправдано и таму каде не е. Си паднал на најефтината финта. Да беше Швеѓанкава твоја претворена в мејл ќе изгледаше како реклама за вијагра збутана негде во Trash фолдерот.

Леле, и ти се пронајде? Аман те бре луѓе.

И Џејн падна на шармот на Тарзан. Но останува фактот дека Тарзан е дивјак.

Ќе ти ги збори сите работи кои сакаш да ги чуеш како еден маж. И жените овде што сакаат да копулираат со странци, јадат секакви гомна за мажите овде по интернет/у живо, и таму каде е оправдано и таму каде не е. Си паднал на најефтината финта. Да беше Швеѓанкава твоја претворена в мејл ќе изгледаше како реклама за вијагра збутана негде во Trash фолдерот.
Се би било точно како што опишуваш ти, но таа да не беше во врска со Русин долго време, кој е висок, огромен, од северна Русија со нордик аутфит. Јас не сум кокетирал со неа, затоа што ја познавам работно, а и нејзиниот дечко. Нејзиниот дечко многу ми помогна во некои работи, имам јас лимит и сопирачки во животот. Никој не може да го оспори фактот дека и тука, а и таму жени си се жени и си сакаат доминантни мажи потсвесно. Тоа е улогата на мажот да биде заштитник, војник, а не исфеминизирана дадилка.

Тоа е улогата на мажот да биде заштитник, војник, а не исфеминизирана дадилка.

Имаме проблем тогаш. И јас познавам жени и мажи од Шведска, и имам сасвам друга слика за земјата од тоа што ми е пренесено. Сеа, на кој да му веруваме?

На некој кој доаѓа од Русија, и кравата во боја (да не е црна, сива и сл.) или машна на одело е знак за "weird". Не па друго. А ова со исфеминизираност е млитав муабет кој го вртите од поодамна затоа што не се осеќаш удобно во своја кожа. Case in point, мажите овде не земаат породилно, и твојот коментар како реакција за тоа како Швеѓанец зел породилно (и колкаво), на каде ја однесе темата. Од една страна, во друга, до екстремност. Затоа, да не се преправаме дека имаш проблем со машкоста кога овде (ради популарна подршка) и ќе преќутиш за тоа какви се мажите, твојата машкост ќе ја мериш во тони, а за одредени земји на мажите ќе им ја мериш во грами.

И не, не сите жени сакаат доминантни мажи. Али шо да праиме, не си бил со доволно жени пред да влезеш и брачни води ваљда.

Имаме проблем тогаш. И јас познавам жени и мажи од Шведска, и имам сасвам друга слика за земјата од тоа што ми е пренесено. Сеа, на кој да му веруваме?

На некој кој доаѓа од Русија, и кравата во боја (да не е црна, сива и сл.) или машна на одело е знак за "weird". Не па друго. А ова со исфеминизираност е млитав муабет кој го вртите од поодамна затоа што не се осеќаш удобно во своја кожа. Case in point, мажите овде не земаат породилно, и твојот коментар како реакција за тоа како Швеѓанец зел породилно (и колкаво), на каде ја однесе темата. Од една страна, во друга, до екстремност. Затоа, да не се преправаме дека имаш проблем со машкоста кога овде (ради популарна подршка) и ќе преќутиш за тоа какви се мажите, твојата машкост ќе ја мериш во тони, а за одредени земји на мажите ќе им ја мериш во грами.

И не, не сите жени сакаат доминантни мажи. Али шо да праиме, не си бил со доволно жени пред да влезеш и брачни води ваљда.
Познаваш жими куров, туку блефираш. И јас можам да кажам дека го познавам Жак Ширак, али тоа е интернет, нели? Секој може да каже се што му одговара.

Немам проблем јас со машкоста не се секирај ти. Ниту некогаш сум имал чувство спрема машко, ниту ме интересираат машки. Ниту се билдам цел ден за да гледам машки газиња во теретана. Немој само ти да ми зборуваш за Швеѓани. Жално е што потекнуваат од Викинзи, а денес да се тотални пичкици ништо повеќе. Жени им се растураат со имигранти, затоа што баш таа исфеминизираност и двоцевкарење им ги прави одбивни на тие домородни жени таму факт. Тој имигрант колку и да е дивјак според “европски“ норми сепак не пати од неприродни работи што на жените им го дава тоа што го сакаат. Јас не сакам да испаднам досаден, но ти доловувам поента која што ти или не сакаш да ја разбереш или така ти одговара.

Маж треба да оди да работи, да лови, да се грижи за семејството, опстанокот, а жена да раѓа, да чува деца и да се грижи за куќата и хигиената. Се друго е тотална глупост и нон сенс. Мажи дадилки, а жени на работа.

Толку е перфектна Шведска што е меѓу топ земји со најголем број разводи, со катастрофален наталитет, социјала која се распаѓа пополека.

Познаваш жими куров, туку блефираш. И јас можам да кажам дека го познавам Жак Ширак, али тоа е интернет, нели? Секој може да каже се што му одговара.

Немам проблем јас со машкоста не се секирај ти. Ниту некогаш сум имал чувство спрема машко, ниту ме интересираат машки. Ниту се билдам цел ден за да гледам машки газиња во теретана. Немој само ти да ми зборуваш за Швеѓани. Жално е што потекнуваат од Викинзи, а денес да се тотални пичкици ништо повеќе. Жени им се растураат со имигранти, затоа што баш таа исфеминизираност и двоцевкарење им ги прави одбивни на тие домородни жени таму факт. Тој имигрант колку и да е дивјак според “европски“ норми сепак не пати од неприродни работи што на жените им го дава тоа што го сакаат. Јас не сакам да испаднам досаден, но ти доловувам поента која што ти или не сакаш да ја разбереш или така ти одговара.

Маж треба да оди да работи, да лови, да се грижи за семејството, опстанокот, а жена да раѓа, да чува деца и да се грижи за куќата и хигиената. Се друго е тотална глупост и нон сенс. Мажи дадилки, а жени на работа.

Толку е перфектна Шведска што е меѓу топ земји со најголем број разводи, со катастрофален наталитет, социјала која се распаѓа пополека.

1) Ако јас блефирам, тогаш о чему праиме муабет бе пашо? И твоево може да биде блеф, што го прави истото поверодостојно од моево тврдење?

2) И кај нас стапката на разводи е на превисоко ниво, во споредба со бракови;

3) И кај нас, многумина (вклучително и ти), се жалите дека нашите жени се плескаат со се што не е македонец по потекло, дали тука живеело, или е странец/турист, whatever;

4) Според ова погоре Македонија не е ништо боље од Шведска на тоа поле. Што бараш овде, и зошто се уште ги браниш нашите мажи? Зошто нашите жени кога се рокаат со странци се курви недоквакани, а странкињите кога се рокаат со странци, не се они криви, мажите од таа земја им се за никаде.

5) Не знаев дека се палиш на Викинзи. Ако сакаш мажи со викиншки гени, ене го Исланд, уште таму останаа. Фаќај билет во еден правец и не му ја мисли многу, батали ги Швеѓанскиве мажи;

6) Не, дечко, досаден си. И таков си испаднат од поодамна. Не дека го повторуваш истото ирационално срање на разновидни теми по форумов. Тоа е ништо. Туку затоа што го повторуваш истото срање кое го повторувале, го повторуваат, и изгледа и ЌЕ го повторуваат генерации и генерации на неонацисти, бели супериорци, националистички оротворци и егоистични империјалистички борци. И оние кои рандом се нашле во таа заблуда што не припаѓаат на ни една од овие категории, од кои се веројатно ти. Е тоа е досадното. Еден ист говор, еден ист проблем, една иста причина и решение за проблемот, нешто вече видено, а го нарекуваш со друго име. "Не бе шо ти е, ја расист? Океј сум со луѓе од друг етникум/боја на кожа, само додека се држат надвор од Македонија";

7) Треба да идам за Шведска овој Ноември. Да направам мини-документарка ако сакаш? Али ако не е така како што дрндаш по форумов да си го избришеш профилот и да не стапнеш на форумов пак, ако имаш некој грам чест во тебе како машко;

8) Да, имаш проблем со машкоста. Било кој маж ќе познаеш по примерите кои ги реди за мажјаци дали има проблем или нема. Примерите твои зрачат од несигурност. Не очекувам да потврдиш, оти тоа е да си пукаш во стапало. Али за разлика од колеги хетеросексуалци, јас имам зошто, и како, да анализирам некое машко, до коска. Другар ти може да ти каже дека си прав маж, па и жена ти (оти ти е жена), али за воља на вистината потребно е понепристрасно мислење кое voila го добиваш бесплатно;

1) Ако јас блефирам, тогаш о чему праиме муабет бе пашо? И твоево може да биде блеф, што го прави истото поверодостојно од моево тврдење?

2) И кај нас стапката на разводи е на превисоко ниво, во споредба со бракови;

3) И кај нас, многумина (вклучително и ти), се жалите дека нашите жени се плескаат со се што не е македонец по потекло, дали тука живеело, или е странец/турист, whatever;

4) Според ова погоре Македонија не е ништо боље од Шведска на тоа поле. Што бараш овде, и зошто се уште ги браниш нашите мажи? Зошто нашите жени кога се рокаат со странци се курви недоквакани, а странкињите кога се рокаат со странци, не се они криви, мажите од таа земја им се за никаде.

5) Не знаев дека се палиш на Викинзи. Ако сакаш мажи со викиншки гени, ене го Исланд, уште таму останаа. Фаќај билет во еден правец и не му ја мисли многу, батали ги Швеѓанскиве мажи;

6) Не, дечко, досаден си. И таков си испаднат од поодамна. Не дека го повторуваш истото ирационално срање на разновидни теми по форумов. Тоа е ништо. Туку затоа што го повторуваш истото срање кое го повторувале, го повторуваат, и изгледа и ЌЕ го повторуваат генерации и генерации на неонацисти, бели супериорци, националистички оротворци и егоистични империјалистички борци. И оние кои рандом се нашле во таа заблуда што не припаѓаат на ни една од овие категории, од кои се веројатно ти. Е тоа е досадното. Еден ист говор, еден ист проблем, една иста причина и решение за проблемот, нешто вече видено, а го нарекуваш со друго име. "Не бе шо ти е, ја расист? Океј сум со луѓе од друг етникум/боја на кожа, само додека се држат надвор од Македонија";

7) Треба да идам за Шведска овој Ноември. Да направам мини-документарка ако сакаш? Али ако не е така како што дрндаш по форумов да си го избришеш профилот и да не стапнеш на форумов пак, ако имаш некој грам чест во тебе како машко;

8) Да, имаш проблем со машкоста. Било кој маж ќе познаеш по примерите кои ги реди за мажјаци дали има проблем или нема. Примерите твои зрачат од несигурност. Не очекувам да потврдиш, оти тоа е да си пукаш во стапало. Али за разлика од колеги хетеросексуалци, јас имам зошто, и како, да анализирам некое машко, до коска. Другар ти може да ти каже дека си прав маж, па и жена ти (оти ти е жена), али за воља на вистината потребно е понепристрасно мислење кое voila го добиваш бесплатно;
Ок, Шкорпионе, педер сум, се палам на машки, очекувам и Лет3 да го признае истото ко и јас, ете Кочо рече не имало 1 милион педери во Македонија, сите сме педери, во најмала рака бисексуалци, сите историски личности се педери, се е педерско денес. Точно ми ја дешифрира машкоста. Супер, но тргни ме мене на страна, јас ти поставив тебе прашање кое нема никаква допирна точка со мене, со мојот педерлук и се останато. Мене остави ме на страна и одговори ми на моето прашање, а тоа е:

1) Цело време потенцираш дека домашните дадилки т.е. модерните Швеѓани се супер, ние сме затуцана сељачана, ништо не разбираме, но прашање е зошто еден куп такви Швеѓанки одат и спијат со тие “дивјаци“ кога имаат дома перфектен фенотип наречен Швеѓан? Зошто на пример? Зошто јас од многу Швеѓанки, Србинки, Хрватици, Словенки, било какви сум слушнал, прочитал, видел што сакаат и како сакаат. Зарем мислиш ти дека македонските мажи се мажевни и спремни за одбрана на својот дом и семејство? Очигледно имаме сосема различни гледишта на тоа што значи маж.

2) Не се палам јас на Викинзи, туку имам почитување. Почитување и палење не е исто.

3) Цело време велиш како сме затуцана сељачана, а од друга страна тврдиш вриело од разводи. Развод и конзервативност не одат едно со друго дали знаеш тоа? Дали сфаќаш дека сам себе си пукаш со одговорите?

4) Ако си читал нешто од мене тогаш би сфатил дека јас сум најголем критичар на својот народ. Јас не кукам, туку само доловувам поента. Тој либерализам, машки дадилки и сите глупости ќе донесе многу поголемо природно зло од сега во иднина верувај ми. Крајност раѓа друга крајност во негативна смисла. Ете во Шведска 13% од гласови освоила крајно десничарска партија што е најголем успех на таа партија на сите избори, а таа подршка ќе расне и во иднина. Мислам дека кога ќе дојдат на такво ниво како загрозен вид дека машките таму ќе станат многу повеќе радикални. Со самото тоа што ти мене ме негираш и мразиш си ја загрозуваш својата иднина, али ти тоа не го сфаќаш воопшто. Не дека јас ќе те убијам или било што, не го сфаќај така, туку наместо да се бориш за таа цивилизација и култура што ти дозволила и те воздигнала да живееш нормален живот ти работиш на нејзино уништување, но вие сите тоа не го сфаќате.

5) Таа заблуда што ја нарекуваш ти се случува секојдневно пред твоите очи, пред моите, а моето и те како има врска со расизам, затоа што јас сум расист по природа, а јас тоа не го гледам како ништо негативно, затоа што денес тотално е искривена вистината што знати тоа расизам. Прво научете, па потоа зборувајте. Кога би ги тргнал очите подалеку од телевизорот и МТВ би сфатил дека јас всушност сум поголем хуманитарец од тебе, многу поголем.

6) Зарем ти уживаш во уништувањето на својот народ, пропаѓањето на својот народ, исчезнување од картата, исчезнување од природата? Моето не е љубомора, туку критика дека исчезнуваме од картата. Секој ден одлевање на млади репродуктивни Македонки за странци значи се помалку Македонци секојдневно, значи се помала репродукција на Македонци, но дали ти така ја сфати мојата поента? Се разбира не.

Последно уредено:
Сакале доминантни мажи, my ass! Швеѓанките се толку разгалени во тој поглед што партнерот само малку да им писне, ќе му ги удрат клоците.

Сакале доминантни мажи, my ass! Швеѓанките се толку разгалени во тој поглед што партнерот само малку да им писне, ќе му ги удрат клоците.
Како ке си постелиш така ке си легниш;)

И уште нешто интересно за скандинавските родители, кое заслужува посебна тема...ова на пример е убаво да се копира и кај нас...квалитетот на воздухот и физичката активност на родителот ќе се подобри...
d7be680c700cd55765c4c221fcae9629.jpg

BikingParentChildren-750.jpg

http://www.awanderfullife.com/?p=951
http://www.triobike.com/

Швеѓанки одат и спијат со тие “дивјаци“ кога имаат дома перфектен фенотип наречен Швеѓан? Зошто на пример?
Швеѓаните се навистина перфектен фенотип и супериорни мажи. За разлика од нив шведските жени се на исто еволутивно ниво со ,,дивјаците" па затоа меѓусебно се привлекуваат и се парат. Жените им се сеуште водени по оној примитивен инстикт како имиграционите гнаси од третиот свет што им доаѓаат. Швеѓаните се ок, швеѓанките се тие што се привлечени од шлајмот што им доаѓа.Иначе со останатото од твојот пост се согласувам.

А еве тие гнаси од Африка и Блиски Исток што им донесоа : Шведска со втора највисока стапка на силувања во Светот , заедно во друштво со Лесото. Ако ги погледнеш на листата петте земји со најмногу силувања по глава на жител ќе видеш дека тоа се Африкански земји или земји со бројна африканска имиграција.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom