eBay (купување - продавање) секаков вид на помош од А до Ш

• Креатор на темата Креатор на темата moonlord
  • Време на започнување Време на започнување
Ах пусто македонче... секогаш се си знај...
A не знае се.
Има техничка подршка на ибеј па се што не знаеш ќе ти кажат

Дупла тема незнам зошто некој модреатор не ја фрли во канта.

Темата си е сосем на место, незнам што се степавте толку, како дома да ви ја постави на маса па неможите да јадите.
Од еден куп теми од кои никој нема практична корист за ништо освен за тепање време вие сте се запнале за тема од која можи и да се има реална корист.
И да се надоврзам на темата , конкретно за продавање на ебај.
Да не навлегувам во детали , ме интересира колкава е веројатноста со акаунт словенски да ми ја блокираат сметката и како тоа да се избегни пошто сега засега со нашите картички можеме само да купуваме. Дали има некоја финта или начин тоа да се избегни, пошто реално тоа е и основниот проблем на тукашните корисници на пајпал и ибеј.

Toa што те интересира 1м пати е одговорено овде

Па ај на кого како ќе му текне да дуплираме теми за еден ист проблем по сто пати
Е добро посочими го делот за продажба или одговори ми на прашањето веќе кога си толку курназ.
Башка имам јас нешто пропуштено или ти стана модератор. Ако не си тогаш незнам што се пикаш кај што не те бери. Има за тоа кој да се секира.

Е добро посочими го делот за продажба или одговори ми на прашањето веќе кога си толку курназ.
Башка имам јас нешто пропуштено или ти стана модератор. Ако не си тогаш незнам што се пикаш кај што не те бери. Има за тоа кој да се секира.
Најверојатно имаш пропуштено,место да се расправааш во секоја тема,темата нема многу страни (77)почни да читаш верувам дека ќе го најдеш одговорот.

Најверојатно имаш пропуштено,место да се расправааш во секоја тема,темата нема многу страни (77)почни да читаш верувам дека ќе го најдеш одговорот.
Mене само не ми е јасно кој к.р фактор си мислиш дека си. Ако дудлаш за повисока позиција тогаш и така и така, инаку незнам што се замараш со мене и што јас правам на секоја тема и кој каква тема воопшто отворил кога не тие то тебе работа. Да не се почувствува повикан да делиш правда нешто?

Купувам и продавам на eBay веќе неколку години.... па би сакал да нагласам дека ако има некој, некаков проблем со eBay/PayPal, ви стојам на располагање во слободно време.

Како го помина лимитот од 2000 евра годишно за подигнување од пејпал?

Значи Fringe (слепец), уште 7777 страници да прочиташ, нема да најдиш одговор како на сликата што ќе ја поставам сега.
Значи, знам во каква помочана држава живееме, и мене целта ми е ако веќе некој се реши да извади некоја паричка повеќе, тоа да го направи на правилниот начин, не само да слугува за “цели“ 10.000 денари.
Види ја сликата што ја поставив па ти процени дали вреди или не...
63000.jpg[DOUBLEPOST=1410465326][/DOUBLEPOST]
Темата си е сосем на место, незнам што се степавте толку, како дома да ви ја постави на маса па неможите да јадите.
Од еден куп теми од кои никој нема практична корист за ништо освен за тепање време вие сте се запнале за тема од која можи и да се има реална корист.
И да се надоврзам на темата , конкретно за продавање на ебај.
Да не навлегувам во детали , ме интересира колкава е веројатноста со акаунт словенски да ми ја блокираат сметката и како тоа да се избегни пошто сега засега со нашите картички можеме само да купуваме. Дали има некоја финта или начин тоа да се избегни, пошто реално тоа е и основниот проблем на тукашните корисници на пајпал и ибеј.
Порано ги фаќаја и блокираја сметките за кратко време. Сега е подруго малку. Се чека да примиш одредена сума на пари.
Значи секој пејпал акаунт мора да помине низ процес на верификација. Тоа ти го бараат кога ќе надминиш 1800 евра (не 2500) годишно. За верификација на акаунтот ти треба лична идентификација и доказ за адреса на живеење. Едното го имате, другото не -- барем ако сакате да имате акаунт надвор од МК (и за тоа има чаре).
Секој акаунт можи да биди блокиран. Не е работата од каде е акаунтот, туку што правиш со него и колку ризик вклучува твојот акаунт. Во еден период (тежок), ми го блокираја акаунтот бидејќи процентуално имав многу трансакции каде што враќав пари. Значи пејпал не сака да си игра играчки плати -- врати итн... Сега акаунтот ми е во одлична состојба и можам да повлекувам до 1200 ЕУР дневно, што сега за сега ги задоволува моите потреби.[DOUBLEPOST=1410465949][/DOUBLEPOST]
Како го помина лимитот од 2000 евра годишно за подигнување од пејпал?
Со бугарска документација. :)
Моментално користам податоци на другар со БГ документи.
Епа вака сега, не сакав да ширам многу прашина за ова.
Имам верифицирано акаунт со МК пасош и БГ документи.
Јас (за среќа) имав другар во БГ што успеа да ми набави сметки од телефон и струја. Со малку познавање од фотошоп и со фиктивна адреса во БГ, успеав да верифицирам акаунт. Мислам дека секој што ќе го проба рецептот има >95% шанси за успех. Ме чуди како досега на никој не му има текнато ова. А веќе од октомври ќе можи да се прави тоа и со српски документи (или со било кои други ако имате сметки)
Сега сум во процес на верификација на грчки акаунт на истиот начин, само чекам секој момент да ми побараат документи. Јас мислам дека за верификација, сега е полесно од порано бидејќи можиш да одбериш и националност -- Македонец (МК пасош).
Напомена: За повлекување на пари од Грчки акаунт, МОРА да се има грчка сметка во грчка банка.

Последно уредено:
Порано ги фаќаја и блокираја сметките за кратко време. Сега е подруго малку. Се чека да примиш одредена сума на пари.
Значи секој пејпал акаунт мора да помине низ процес на верификација. Тоа ти го бараат кога ќе надминиш 1800 евра (не 2500) годишно. За верификација на акаунтот ти треба лична идентификација и доказ за адреса на живеење. Едното го имате, другото не -- барем ако сакате да имате акаунт надвор од МК (и за тоа има чаре).
Секој акаунт можи да биди блокиран. Не е работата од каде е акаунтот, туку што правиш со него и колку ризик вклучува твојот акаунт. Во еден период (тежок), ми го блокираја акаунтот бидејќи процентуално имав многу трансакции каде што враќав пари. Значи пејпал не сака да си игра играчки плати -- врати итн... Сега акаунтот ми е во одлична состојба и можам да повлекувам до 1200 ЕУР дневно, што сега за сега ги задоволува моите потреби.
Е тоа ако можеш малце подетално. Мене ми е верифициран ама на словенска адреса, и при првата проверка најверојатно ке ми го блокираат. За тоа ако знаеш чаре слободно сподели.

Е тоа ако можеш малце подетално. Мене ми е верифициран ама на словенска адреса, и при првата проверка најверојатно ке ми го блокираат. За тоа ако знаеш чаре слободно сподели.
Отвори нов акаунт во друга држава, и потруди се да најдиш сметки (најлесно е за во БГ).
Фиктивна БГ адреса + сметки + МК пасош == тргнат лимит (>95%).

Отвори нов акаунт во друга држава, и потруди се да најдиш сметки (најлесно е за во БГ).
Мислиш како што впишувавме Словенија држава од НЛБ Тутнска, да отворам нов и да ја впишам Бугарија како држава.
Додуша малце ми е нејасно тоа со сметките како би го изведил,

Мислиш како што впишувавме Словенија држава од НЛБ Тутнска, да отворам нов и да ја впишам Бугарија како држава.
Додуша малце ми е нејасно тоа со сметките како би го изведил,
Нема врска банката, сега веќе не е битно. Пејпал ги фаќа сите картички.
Замили се како да живееш во БГ и ти стигаат сметки на твое име. Тоа е тоа... не е комплицирано, а пак ни легално.

Не може така.
Фиктивната БГ адреса и адресата од МК пасош не се сложуваат и ако случајно ти побараат Бугарски пасош или л.к за доказ нема да одговараат адресите и ќе те блокираат

Не може така.
Фиктивната БГ адреса и адресата од МК пасош не се сложуваат и ако случајно ти побараат Бугарски пасош или л.к за доказ нема да одговараат адресите и ќе те блокираат
Кој ти гледа адреса од пасош??? На странските пасоши ја нема наведено адресата во пасошот. Тоа го има само кај нас. Пејпал бара адреса за да можи некогаш, ако му затребаш (да те тужи или слично), да те најди.
Пример: Со БГ пасош можиш да бидиш Германија, Франција, Англија... секаде во Европа.
И која адреса ќе ти ја пишат во пасошот?

Кој ти гледа адреса од пасош??? На странските пасоши ја нема наведено адресата во пасошот. Тоа го има само кај нас. Пејпал бара адреса за да можи некогаш, ако му затребаш (да те тужи или слично), да те најди.
Пример: Со БГ пасош можиш да бидиш Германија, Франција, Англија... секаде во Европа.
И која адреса ќе ти ја пишат во пасошот?
Користам бугарски пејпал регистриран на име на пријател од Бугарија со негови копији од лк. и пасош.
Имав многу транскакции,повлекувања и надминато лимит а ИП од Македонија па ми побараа документ за идентификација и потврда за привремено вработен во МК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom