Најверојатно имаш пропуштено,место да се расправааш во секоја тема,
темата нема многу страни (77)почни да читаш верувам дека ќе го најдеш одговорот.
Значи Fringe (слепец), уште 7777 страници да прочиташ, нема да најдиш одговор како на сликата што ќе ја поставам сега.
Значи, знам во каква помочана држава живееме, и мене целта ми е ако веќе некој се реши да извади некоја паричка повеќе, тоа да го направи на правилниот начин, не само да слугува за “цели“ 10.000 денари.
Види ја сликата што ја поставив па ти процени дали вреди или не...

[DOUBLEPOST=1410465326][/DOUBLEPOST]
Темата си е сосем на место, незнам што се степавте толку, како дома да ви ја постави на маса па неможите да јадите.
Од еден куп теми од кои никој нема практична корист за ништо освен за тепање време вие сте се запнале за тема од која можи и да се има реална корист.
И да се надоврзам на темата , конкретно за продавање на ебај.
Да не навлегувам во детали , ме интересира колкава е веројатноста со акаунт словенски да ми ја блокираат сметката и како тоа да се избегни пошто сега засега со нашите картички можеме само да купуваме. Дали има некоја финта или начин тоа да се избегни, пошто реално тоа е и основниот проблем на тукашните корисници на пајпал и ибеј.
Порано ги фаќаја и блокираја сметките за кратко време. Сега е подруго малку. Се чека да примиш одредена сума на пари.
Значи секој пејпал акаунт мора да помине низ процес на верификација. Тоа ти го бараат кога ќе надминиш 1800 евра (не 2500) годишно. За верификација на акаунтот ти треба лична идентификација и доказ за адреса на живеење. Едното го имате, другото не -- барем ако сакате да имате акаунт надвор од МК (и за тоа има чаре).
Секој акаунт можи да биди блокиран. Не е работата од каде е акаунтот, туку што правиш со него и колку ризик вклучува твојот акаунт. Во еден период (тежок), ми го блокираја акаунтот бидејќи процентуално имав многу трансакции каде што враќав пари. Значи пејпал не сака да си игра играчки плати -- врати итн... Сега акаунтот ми е во одлична состојба и можам да повлекувам до 1200 ЕУР дневно, што сега за сега ги задоволува моите потреби.[DOUBLEPOST=1410465949][/DOUBLEPOST]
Како го помина лимитот од 2000 евра годишно за подигнување од пејпал?
Со бугарска документација.

Моментално користам податоци на другар со БГ документи.
Епа вака сега, не сакав да ширам многу прашина за ова.
Имам верифицирано акаунт со МК пасош и БГ документи.
Јас (за среќа) имав другар во БГ што успеа да ми набави сметки од телефон и струја. Со малку познавање од фотошоп и со фиктивна адреса во БГ, успеав да верифицирам акаунт. Мислам дека секој што ќе го проба рецептот има >95% шанси за успех. Ме чуди како досега на никој не му има текнато ова. А веќе од октомври ќе можи да се прави тоа и со српски документи (или со било кои други ако имате сметки)
Сега сум во процес на верификација на грчки акаунт на истиот начин, само чекам секој момент да ми побараат документи. Јас мислам дека за верификација, сега е полесно од порано бидејќи можиш да одбериш и националност -- Македонец (МК пасош).
Напомена: За повлекување на пари од Грчки акаунт, МОРА да се има грчка сметка во грчка банка.