Во Аеродром секој понеделник ќе се крева знаме и ќе се пее химната на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата JETKUNDO
  • Време на започнување Време на започнување
Се пее химната и се крева државното знаме во општина која е 95% етнички Македонци.Еве јас живеам во Тетово,и го повикувам претседателот и премиерот на државата да го прават истото во Тетово барем еднаш месечно.Само што јанкуловска ќе треба да ги викне сите овие партиски гревови и кукавици изнапикани во ЕБР за да може тоа да го направат до крај(процедурата),ако воопшто и тие може да им помогнат во што чисто се сомневам..

Како испадна муабетот некој тука ке беше посреќен наместо нашата химна децата да пејат некоја друга од соседите или подобро можеби ке беше германската или американската.
Искрено не гледам ништо лошо нашите деца да ја пејат нашата химна и да го креваат нашето знаме во нашата држава. Да се развие малце чувство на припадност и не е така лоша работа. Тоа што некој на тоа гледаат како на најголемо зло можеби треба да дообјаснат зошто е тоа погрешно и штетно и што треба да се прави наместо тоа. Можеби треба да се укини славење на државни празници, да се забрани веење на државното знаме и интонирањето на химната за секаква прилика и причина, дури и да се казнува ако на некој скараја да е му текни да го вее знамето, пошто изгледа тоа е многу штетна работа.

Како испадна муабетот некој тука ке беше посреќен наместо нашата химна децата да пејат некоја друга од соседите или подобро можеби ке беше германската или американската.
Искрено не гледам ништо лошо нашите деца да ја пејат нашата химна и да го креваат нашето знаме во нашата држава. Да се развие малце чувство на припадност и не е така лоша работа. Тоа што некој на тоа гледаат како на најголемо зло можеби треба да дообјаснат зошто е тоа погрешно и штетно и што треба да се прави наместо тоа. Можеби треба да се укини славење на државни празници, да се забрани веење на државното знаме и интонирањето на химната за секаква прилика и причина, дури и да се казнува ако на некој скараја да е му текни да го вее знамето, пошто изгледа тоа е многу штетна работа.

Општина Аеродром ја оплеска работата уште со облакодерите и нивните нови жители. Преку тасета од споменици, знамиња, химни и триста ку*ци со кои сакаат да ги сокријат гомната кои ги направија последните години!!

А во кулите почнаа да се доселуваат луѓе или сеуште не?

Штом почнаа со толкав патриотизам , знамиња , химни , цркви , крст баш пред облакодерите, по се изгледа вистина е тоа дека косовари ги купиле становите. Некој си ја има мувата на капата , па сакаат со патриотизам да се искуат .[DOUBLEPOST=1410235915][/DOUBLEPOST]
А во кулите почнаа да се доселуваат луѓе или сеуште не?
Негде читав дека од 2015 ќе почнат да се селат во првите две кули.

Општина Аеродром ја оплеска работата уште со облакодерите и нивните нови жители. Преку тасета од споменици, знамиња, химни и триста ку*ци со кои сакаат да ги сокријат гомната кои ги направија последните години!!
Многу е битно како гледаш на таа работа. За спомениците и за Скопје 2014 наместо да го гледаш како расфрлање на пари во криза и бла бла бла , можеш да го гледаш од позиција на политички момент, нешто како со грбот на државата. Сега ако барем малце од малце пратиш некои работи мислам дека ке ме сфатиш што ми е поентата. Но небитно за химната и знамето зборуваме. Ако тоа значи дека ке им се всади чувство на припадност на децата јас не гледам ништо лошо во тоа. И немој да мислиш дека сметам дека само нашите деца во нашите општини треба да го креваат знамето, мислам и се надевам дека тоа ке стани практика на цела територија пошто ако на нашите деца треба да им се всади чувство на припадност , на албанскте треба посебно да се обрни внимание. Реално нити едните , а посебно другите немат ни тронка чувство за припадност на државата како единки.

Се е друго средено уште само ова фалеше, а сеа од кога го воведоа ќе можам мирно навечер да спијам....
Припадност и љубов кон државата не се всадува со вакво вештачко и наметнато интонирање на химната секој понеделник, туку со правилен третман од страна на државата. Мене државата ме третира како гомно, ама ова со химнава ќе ме натера се да заборавам...
Место ова да се прави во школите нека се прави во Собрание, па оние тепачи, сељаци и идиоти што седат во кожните фотељи нека ја започнуваат секоја седница со интонирање на химната, а не само да стискаат на тоа зелените копчиња и да се штанцаат по 10 закони на секоја седница...

П.С. ќе трае ова месец-два и ќе го снема исто ко што ги снема церемониите на менување на знамињата од јарболите низ земјава шо се дигнаа...

Се е друго средено уште само ова фалеше, а сеа од кога го воведоа ќе можам мирно навечер да спијам....
Припадност и љубов кон државата не се всадува со вакво вештачко и наметнато интонирање на химната секој понеделник, туку со правилен третман од страна на државата. Мене државата ме третира како гомно, ама ова со химнава ќе ме натера се да заборавам...
Место ова да се прави во школите нека се прави во Собрание, па оние тепачи, сељаци и идиоти што седат во кожните фотељи нека ја започнуваат секоја седница со интонирање на химната, а не само да стискаат на тоа зелените копчиња и да се штанцаат по 10 закони на секоја седница...

П.С. ќе трае ова месец-два и ќе го снема исто ко што ги снема церемониите на менување на знамињата од јарболите низ земјава шо се дигнаа...
Какво е тоа вештачко и наметнато интонирање на химната на својата држава. И какво е тогаш природното интонирање на химната?
Сакаш да кажиш се додека сеуште има некој незадоволен во државата, а тоа технички не е изводливо ни во оваа нити во било која друга држава сите да се задоволни чинот на кревање на знаме и интонирање на химаната би било вештачко и наметнато?

Кое бре знаме?
Ова со пропелеров?
ВМРО е сто години на власт, а нема национален симбол ни на знаме ни на грб.

Какво е тоа вештачко и наметнато интонирање на химната на својата држава. И какво е тогаш природното интонирање на химната?
Сакаш да кажиш се додека сеуште има некој незадоволен во државата, а тоа технички не е изводливо ни во оваа нити во било која друга држава сите да се задоволни чинот на кревање на знаме и интонирање на химаната би било вештачко и наметнато?
Зборам дека е вештачко и наметнато зошто целта е да се предизвика лажна слика дека се е совршено во државава, луѓето си ја сакаат државата, сите се среќни и задоволни.
Природно би било кога некој професор или да речеме директор (мада не знам дали е тоа законски дозволено иако не би требало да биде забрането) самоиницијативно ќе предвиди дека часот/работната недела сака да ја почне со интонирање на химната.
Пак ќе кажам, лошо е тоа што сака да се постигне со ова.
И уште една лоша работа е што иако знам дека држава =/= партија толку се споија овие две работи кај нас што ни стана нормално...

Кое бре знаме?
Ова со пропелеров?
ВМРО е сто години на власт, а нема национален симбол ни на знаме ни на грб.
Ако не ти е јасно зошто е тоа така и кој сноси најголема одговорност за тоа тогаш си преспал едно добри 20 плус минус некоја година. За елементарни познавања од оваа област воопшто и да не зборуваме.[DOUBLEPOST=1410255935][/DOUBLEPOST]
Зборам дека е вештачко и наметнато зошто целта е да се предизвика лажна слика дека се е совршено во државава, луѓето си ја сакаат државата, сите се среќни и задоволни.
Природно би било кога некој професор или да речеме директор (мада не знам дали е тоа законски дозволено иако не би требало да биде забрането) самоиницијативно ќе предвиди дека часот/работната недела сака да ја почне со интонирање на химната.
Пак ќе кажам, лошо е тоа што сака да се постигне со ова.
И уште една лоша работа е што иако знам дека држава =/= партија толку се споија овие две работи кај нас што ни стана нормално...
Ти сметаш дека државата треба да се сака само ако е се совршено? Тоа совршенството само по себе иди?
А каде е чувството за припадност, каде е сложноста помеѓу поединците, каде е единството. Па и каде е патриотизмот( не национализмот) ако повеќе сакаш така. Што е тоа што во една држава ке ги обедини сите луѓе освен ако не чувството на припадност на група во случајот држава.

Последно уредено:
Ако не ти е јасно зошто е тоа така и кој сноси најголема одговорност за тоа тогаш си преспал едно добри 20 плус минус некоја година. За елементарни познавања од оваа област воопшто и да не зборуваме.
Осум плус години, имаше ВМРО да ги исправи глупостите на СДСМ околу националните симболи и другите нешта. Ако срањата на СДСМ не можеа да се исправат, тогаш за кој кур ги гласавме ВМРО?
Потребно е само на знаме или грб да се стави македонски национален симбол. Наместо тоа ВМРО си легна на јастукот што им го спростре Грчев со пропелеров (у гз да си го набута). Сега уште па не убедуваат дека пропелеров е нашето знаме.

Ја коа сум излагал на протести за знамето што го тргнаа македонскиот национален симбол, ти у гаќи си мочал, а твоите плачече што Македонија се отцепи.

Ти сметаш дека државата треба да се сака само ако е се совршено? Тоа совршенството само по себе иди?
А каде е чувството за припадност, каде е сложноста помеѓу поединците, каде е единството. Па и каде е патриотизмот( не национализмот) ако повеќе сакаш така. Што е тоа што во една држава ке ги обедини сите луѓе освен ако не чувството на припадност на група во случајот држава.
Ми спомнуваш патриотизам со амнестијата во 2001ва и законот за автентично толкување од пред 2-3 години ?!
Озбилно мислиш дека химна и знаме секој понеделник ќе ми го вратат чувството на патриотизам што се намалило или го снемало после овие настани ?
Овие прво ми дојдоа на памет, а сигурно можам да набројам уште 1001 пример за тоа како патриотизмот исчезнува...
За сложноста и единството муабет да не праиме, во општество кај што мораш да бидеш или од едните или од другите и е несфатливо да бидеш независен (во поглед на членство во партија) а сепак критички да размислуваш, кај што нема штрајкови (демек нели се е совршено) а па и кога после 10тина години некој ќе закаже штрајк се носат измени по скратена постапка за вработување на замени за штрајкувачите...
За ова единство и сложност ми зборуваш ?

Ако тоа значи дека ке им се всади чувство на припадност на децата јас не гледам ништо лошо во тоа.
Какво чувство ќе им садиш на децата, ако се стискаат цел ден да не одат во ВЦ, затоа што им се гади од ВЦ-то. Мислиш дека ќе им биде ќеиф после завршување на школото да бидат близу него?
Патриотизам да, ама најпрво основните човечки потреби да бидат задоволени, а не на гол газ гајтан.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom