JimmyHoFFa
NAVIGATOR
- Член од
- 8 септември 2010
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 482
Купувам алуминумски штем 31,8мм за планински точак доколку на некој му се наоѓа нека ме контактира по ПП.
Oва нема ни В од врска со Specialized.Изгледа толку глупо и одвратно.Не би го земал и џабе да ми го даваат бидејќи ќе бидам потсмев на улицаШо мислите за бициклов? Ценава примамливо делува.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1717089-NOVI-VELOSIPEDI-SPECIALIZED-POPUST-50--PROMOTIVNO
Мора да се зафркаваш.Друго нема.Собим за ова е спејс шатлСигурен си дека не е спешалајзд? Пошто изгледот не ми е битен.
Многу добар избор, за тие пари повеќе ќе добиеш со половен, нов за тие пари најосновна опрема можеш да земеш...сакам да си купам некој подобар алуминиумски точак.Буџетот ми е до 250-300 евра.Ги гледав новиве велосипеди,но све се мутави за таа цена,па поради тоа мислите ги насочив кон половен.
Дали можам да најдам половен поквалитетен или пак да одам на нов.Сакам да биде со дискови,бидејќи овие со обични кочници ми се веќе надвор од мода.Дали можам да најдам за оваа цена со дискови или не.
Прилично мислев дека се евтини овие со дискови бидејќи на хамачи страната ги гледав по 10000 денари,па толку и пари бев спремил.Дури отпосле видов дека убавиве чинеле 8-900 евра.
Ги гледав оние во хамачи што се по 10000 денари,но откако еден купувач пред мене го донесе велосипедот со скршена рамка по само 1 месец откако го купил,настана расправија помеѓу купувачот и газдата по што си го фатив патот под ноги и си заминав.
Малку фалеше да земам,но среќа човеков дојде со скршениов точак и се спасив.
Ќе ве замолам да ми помогнете во изборот.Тотално сум лаик во овие работи.Другариве во мало гледам купиле па чисто и јас сакам да си земам едно за проба,па ако имам кондиција и некојпат да отидам до водно и скопска црна гора.
Sporty sale на FB е катастрофа, за разлика од порано. Почна да се продава секакво ѓубре од по дома. Сите бараат замена за смешни ствари или попуст под цена - читај да го земе без пари. Сепак се начекуваат убави работи, но тоа е реткост.Многу добар избор, за тие пари повеќе ќе добиеш со половен, нов за тие пари најосновна опрема можеш да земеш...
прати ја групава, ако ти фати око нешто, пиши тука на темава, или пиши ти дека купуаш бајк за 250-300 евра, ќе се понудат многу
имаш еден дечко на групава од куманово Мартин Стојанов, продава супер точаци, проверено
https://www.facebook.com/groups/201303700007544/
Па половен е подобриот избор во случајов.Всушност и секојпат е подобар се разбира ако цената е реална.сакам да си купам некој подобар алуминиумски точак.Буџетот ми е до 250-300 евра.Ги гледав новиве велосипеди,но све се мутави за таа цена,па поради тоа мислите ги насочив кон половен.
Дали можам да најдам половен поквалитетен или пак да одам на нов.Сакам да биде со дискови,бидејќи овие со обични кочници ми се веќе надвор од мода.Дали можам да најдам за оваа цена со дискови или не.
Прилично мислев дека се евтини овие со дискови бидејќи на хамачи страната ги гледав по 10000 денари,па толку и пари бев спремил.Дури отпосле видов дека убавиве чинеле 8-900 евра.
Ги гледав оние во хамачи што се по 10000 денари,но откако еден купувач пред мене го донесе велосипедот со скршена рамка по само 1 месец откако го купил,настана расправија помеѓу купувачот и газдата по што си го фатив патот под ноги и си заминав.
Малку фалеше да земам,но среќа човеков дојде со скршениов точак и се спасив.
Ќе ве замолам да ми помогнете во изборот.Тотално сум лаик во овие работи.Другариве во мало гледам купиле па чисто и јас сакам да си земам едно за проба,па ако имам кондиција и некојпат да отидам до водно и скопска црна гора.
Се сложувам, само овие две работи што ги спомна ми бодат очи. Каде ќе најде Деоре пренос за 30-50 ЕУР ?? Освен некој половен, што ќе му трае една сезона и пак ќе бара нов. Нов Деоре е без малку 100 ЕУР.Кире не ги прави,така да никогаш нема да се вратат во живот.Друг некој ретко и да знае да средува кај нас хидраулика.
Она што не ми се допаѓа е делумно слабиот пренос напред,но во иднина ќе си подсобереш 30-50 евра и ќе му се стави деоре пренос со што точакот ќе биде авион.
Половен малку возен толку се движи,особено тие што не се холовтек!И ако не е многу утепано претходно Деорето не би требало да трае година!Се сложувам, само овие две работи што ги спомна ми бодат очи. Каде ќе најде Деоре пренос за 30-50 ЕУР ?? Освен некој половен, што ќе му трае една сезона и пак ќе бара нов. Нов Деоре е без малку 100 ЕУР.
Инаку, Љубе од Бајкмаркет е одличен мајстор за хидро кочници. Кој бил, знае.
Опремава е тиња!Освен рамката која си вреди,веројатно се друго е делумно истрошено.Се зависи како се возел,но алтусот толку си трае особено ако се запне појако.Ако е возен малку некако и не е лоша цената.Во спротивно не вреди.Едноставно во иднина повеќе ќе чини надградбата отколку цел точак.Во денешно време добар точак и 21 брзина не иде едно со друго.На тетка ми максот има 3х8,а ова 3х7.А овој да го видиш за 15000?
Јас па напротив мислам дека оутдоор ја има една од поквалитетната роба кај нас.Дуќани со добри цени низ Скопје за дрес, шорцеви, грипови, педали, разни тракатанци?
Ваши искуства или барем места шо знаете дека фураат високи цени и не вреди ни да се иде таму. Аутдор.мк имам слушнато дека углавно пумпаат цени многу и имаат неквалитетна роба.
Добро ако зборуваш за половен, да, толку се движат отприлика. Мене лично ми нема логика да менувам дотраен дел за половен. Што знам, ново си е ново и знаеш дека нема да те боли глава неколку години.Половен малку возен толку се движи,особено тие што не се холовтек!И ако не е многу утепано претходно Деорето не би требало да трае година!
Напротив векот е многу поголем.
Сигурно ќе се вози многу повеќе,но се зависи каков ќе се најде.
А нов може и да начека за околу 60-70 евра на попуст.
Инаку редовна цена е да тука некаде,но како што велам се начекува
Незнам за љубе,но на други места особено во проспорт врска си немаат од животот за оправки.
За дресови и шорцеви види во Вучко, имаа за 1.200 ден. за парче, мислам Scott беа . Грипови и педали, ако сакаш поквалитетни, барај во Пробајк и Проспорт.Дуќани со добри цени низ Скопје за дрес, шорцеви, грипови, педали, разни тракатанци?
Ваши искуства или барем места шо знаете дека фураат високи цени и не вреди ни да се иде таму. Аутдор.мк имам слушнато дека углавно пумпаат цени многу и имаат неквалитетна роба.