Dali smetas deka e ludo objasnuvanjeto deka vo pocetokot site zivi sustestva na Zemjata bile trevopasni,kako sto procitav pred nekoja strana tuka na forumov.Ajde samo zamisli si mravojad koj tolku se maci da jade treva.Toa e ludo.Ednostavno e bez zloto nema ramnoteza,nemoze za site da bide dobro,bidejki se e relativno,za nekoj ako e dobro za drug e zlo.Ako sum jas alergicen na jagodi od niv bi mozel da umram,dodeka ti so zadovolstvo bi gi jadel niv,bidejki ne bi ti pretstavuvale nikakob problem.
Пред да одговорам,сакам да напоменам дека за речениците што ме цитираше,не ги напишав за да те навредам или да бидам виличар(јак на зборови/пишување што најмногу го мразам) туку дека јас,ти и секој жив па и мртов човек го нема/немал правото да ме меша во желбите на Бог без разлика за што се работи.Ова го кажав бидејќи почуствував дека може погрешно да ме сфатиш.
Друго, еве ти ја реченицата иако знам многу добро што сум кажал но сепак ,,.
Eдно христијанско теолошко учење вели дека кога Бог го создал човекот и животните,тие биле сите тревопасни,мирољубиви и
во АПСОЛУТНА ХАРМОНИЈА со човекот''. Сакам да кажам дека тоа сум го прочитал во книга која пишува за христијанството,не е моја карактеристика да кажам наслов на книгата затоа што уште повеќе мразам да образувам тука неписмени атеисти и хоштаплери и утре истите да ми се прават научници и доктори по теологија.Ќе кажам само дека книгата е на српски а оригиналот на англиски.Јас ја имам на српски читано.Но она што може да го кажам е дека исто така сум прочитал дека змијата била тогаш најубавото животно од сите(не сум сигурен но ова мислам дека и во Библијата го пишуваше) па бидејќи Бог ја проколнал сите добро знаеме денеска како изгледа и каква е реакцијата на луѓето за змиите.Ако не се лажам змијата во тоа време имала и крила и нозе,така имам прочитано,но за ова може да каже некој што студирал теологија јас неможам да гарантирам,кажувам само тоа што го знам.Она што е важно и сигурно точно е дека човекот се хранел тогаш само со растителна храна,не пишува во Библијата дека убил некогаш зајак,дива свиња,ГО НАПАДНАЛО НЕКОЕ ЖИВОТНО и друго.. пак ќе кажам,барем јас немам такво нешто порчитано и 99,9% сум сигурен за ова.
Да се надоврзам на тоа дека Христијанството не учи дека Бог овој свет и сите убавини во него го создал за наше задоволство и уживање, и од таму е извадено мислењето за тревопасните животни затоа што Бог не го создал светот за некое животно да го растргне Адам или Ева и постојано да прави нови луѓе.. и онаа реченица ,,Толку го сака светот(и се внатре) што го даде и својот син за него(за спас на луѓето)''. Ете ти уште еден пример за ова што зборувам.