DotA генерална дискусија

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
FliX ист ник имаш на гг ?? ако да -преска играв со тебе 2в2 ако ти текнува рики беше изгледа ти....некако бајги ноб ми се виде.... ( без навреда..)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
FliX ист ник имаш на гг ?? ако да -преска играв со тебе 2в2 ако ти текнува рики беше изгледа ти....некако бајги ноб ми се виде.... ( без навреда..)
Flixi ми е таму никот не сум играл дота од вчера вечерта и рики не сум играл месец можи сигурно бил некој друг :)
Последно играв со зевс вчера негде 18 5 имав скор :)

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Flixi ми е таму никот не сум играл дота од вчера вечерта и рики не сум играл месец можи сигурно бил некој друг :)
Последно играв со зевс вчера негде 18 5 имав скор :)

ок..нема веза моја грешка....преска играв со еден флих па помислив ти да не си...

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ноуп, год. Не можеш да победиш во битка 5в5т тие херои. Ти требаат добри гангери, за доволно да се нафидат скелетонот и свенот да можат да го издржат масивниот АоЕ демиџ. Венгефулот е најважната карика у овој тим. Тој треба да знае да го остави скелетонот да фарма, да прави дену, pull ups, да става обсервери, да купи шише и да контролира rune spawns, нема потреба многу да ганга бидејки лина/свен се доволно убиствена комбинација, можат да го убијат кој било херој во кое било време, значи само треба да си држи горе и мид да го гангаат магнусот со мираната, што не би требало да биде проблем. Доколку не успее магнусот да земе дагер до 20 минута, ( што нема шанси доколку постојано е под ОГРОМЕН притисок од мирана/венге ), немаат шанси.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ноуп, год. Не можеш да победиш во битка 5в5т тие херои. Ти требаат добри гангери, за доволно да се нафидат скелетонот и свенот да можат да го издржат масивниот АоЕ демиџ. Венгефулот е најважната карика у овој тим. Тој треба да знае да го остави скелетонот да фарма, да прави дену, pull ups, да става обсервери, да купи шише и да контролира rune spawns, нема потреба многу да ганга бидејки лина/свен се доволно убиствена комбинација, можат да го убијат кој било херој во кое било време, значи само треба да си држи горе и мид да го гангаат магнусот со мираната, што не би требало да биде проблем. Доколку не успее магнусот да земе дагер до 20 минута, ( што нема шанси доколку постојано е под ОГРОМЕН притисок од мирана/венге ), немаат шанси.
Peer..pudge solo kako heroj e dovolen gank..posle 7 lvl slucajno da ne ke farma? normalno deka ke bide postojano u gank spree.
A so omni na lane se imba combo,toa e fakt,nezgodno e samo da se igra protiv nerubian u ovoj slucaj,ama posho nemaat nerub,top e.
Bashka,eve warlock da izbacime,da stavime sven,ili nekoj stuner,lina,sve edno..i ke ima ushe eden odlicen gank heroj...

Taka da..nema problem kombovo..

MYM vo finale protiv SK,na DH, igraat taka...igraa BM top, OMNI i Pudge mid, i dole ne se sekavam sho imaa -.-

Edit...i toa pudge i omni protiv nerub i luna na mid :)
I pak MYM tepaat so bajagi golema razlika -.-

-Dole imaa DK...i ushe neso :)

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
a da prestaneme da praime glupi muabeti....aman vie igrate public games a jas najdov so vas da razgovaram za DOTA...

3 prvi mesta u Ku. nuff said.

ps. dota-league.com....i probajte da imate nad 50% pobedi. Toa e prosecen igrac....dobar igrac ima 60%, onie zabeganite 70%, a onie profesionalci kako slahser imaat po 80% na ligata (da, i slahser igra dota-league)

epa se gledame tamu. Mozebi nekoj od vas noobcakes ke dotera do VIP status( nad 60%) i ke igrame nekoja partija. Ako ne, zdravje, igrajte si pubs cel zivot.

pozdrav,

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
a da prestaneme da praime glupi muabeti....aman vie igrate public games a jas najdov so vas da razgovaram za DOTA...

ps. dota-league.com....i probajte da imate nad 50% pobedi. Toa e prosecen igrac....dobar igrac ima 60%, onie zabeganite 70%, a onie profesionalci kako slahser imaat po 80% na ligata (da, i slahser igra dota-league)

epa se gledame tamu. Mozebi nekoj od vas noobcakes ke dotera do VIP status( nad 60%) i ke igrame nekoja partija. Ako ne, zdravje, igrajte si pubs cel zivot.

pozdrav,
Ti kazav, samo kazi mi koa sakash da igrame CW, tvojot tim so tie heroi so gi kaza, a ja ke si se snajdam.
Ako ve tepame,posho vie..neli koristite naj imba taktika..da ne se pojavish na forumchevo..poshtuesh?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

pozdrav,
Лилааа 3 први места во Куманово? Браво. Мислам стварно јако достигнување. Треба да пробате во ESWC, F4F, Dreamhack и остали турнири :kez:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
A da prestaneme da praime glupi muabeti....aman vie igrate public games a jas najdov so vas da razgovaram za DOTA...

3 prvi mesta u Ku. Nuff said.

ps. Dota-league.com....i probajte da imate nad 50% pobedi. Toa e prosecen igrac....dobar igrac ima 60%, onie zabeganite 70%, a onie profesionalci kako slahser imaat po 80% na ligata (da, i slahser igra dota-league)

pozdrav,
Добро е бе пријателе, оти си флезел у некоја глупа соба на ггц мислиш дека си некој и нешто? Процентот на победи НЕМА ВРСКА со тоа колку си добар играч. Може да немаш појма а се да ти се паѓаат добри у тимот и некако да го надополнуваат твоето (не)присуство па да тепате.

Можда некојпат ќе дојдам на ггц, стави ме у пријатели, може да играме да те видам што знаеш.. акаунт: Тито^.^

ЕДИТ. Год, пудге е добар у публик игри, на приватните не го бива баш многу оти у тимски битки не прави ништо :). Додека се водат битки на лине или се гангува, е и те како добар, признавам, ама у 5в5 битки, кога противничките херои имаат така моќни улти и блинк, не може да смени ништо : )

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Лилааа 3 први места во Куманово? Браво. Мислам стварно јако достигнување. Треба да пробате во ESWC, F4F, Dreamhack и остали турнири :kez:
Se glea kakva zapustena dota igraat u Kumanovo..

Shemata so 5 global nukes e izlitena veke 3 godini.

Ke te cheka tebe nekoj da ti se napuni ulti 180 sekundi za da ide da te ubie.. -.-

3 prvi mesta u kumanovo! LOL!!!!!
4vs4 na 5,84b igravte? :)
ili na turnirite imashe 6 timcinja pa zavrshivte cel turnir za 1 den? lol

Добро е бе пријателе, оти си флезел у некоја глупа соба на ггц мислиш дека си некој и нешто? Процентот на победи НЕМА ВРСКА со тоа колку си добар играч. Може да немаш појма а се да ти се паѓаат добри у тимот и некако да го надополнуваат твоето (не)присуство па да тепате.

Можда некојпат ќе дојдам на ггц, стави ме у пријатели, може да играме да те видам што знаеш.. акаунт: Тито^.^

ЕДИТ. Год, пудге е добар у публик игри, на приватните не го бива баш многу оти у тимски битки не прави ништо :). Додека се водат битки на лине или се гангува, е и те како добар, признавам, ама у 5в5 битки, кога противничките херои имаат така моќни улти и блинк, не може да смени ништо : )
Dzirni go replayot... :) MYM mi smenija mislenje..zimi se...
I ja taka razmisluvav ko tebe..ama peer..koa na pudge ke mu stavish repel.. vlaga se buta u niv i gori bez problem..nemora ni da si nekoj epten skilled so hook pa da napraish razlika..
Ednostavno pudge so repel rulez!

SK:
Luna+nerub na mid
Warlock+ naix dole...loda igra naix..ko i sekad -.-
SK + ushe neso..ne mi tekinja..

I pak izgubija..DragonKnight se naframa..pudge si ja zavrshi rabotata..onaka skroz neochekuvano -.-
Racunaj so repel i so gardian 100 dmg u sekunda na tie okolu nego :) ne e zaebancija brat :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Год, во заблуда си, ја потценуваш моќта на ултито на некои херои. Кажи ми дека Енигма, Неверморе, Лич, тидехантер и зевс не се добро комбо. ( лич/енигма горе, личот го остава енигмата да исфарма даггер, си права мека, купува вардови и други глупости. Тидехантерот иде форест, си фарма 3 брасера, и бкб, зевс е сам против двајца, неверморе мид ).

ПС. Секој херој со РЕПЕЛ е добар, поради тоа ОМНИНАЈТОТ се банира да речеме 99.5% од приватните игри ( цм мод и слично ). Што не флезе пудге у сред битка без репел да проба да танкува? Да видиш како паѓа за секунда :)

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
pak ke kazam:

www.dota-league.com I SAJT E NE E SOBA OMG!!!

i kako moze ja da imam 60% a slahser da ima 80% a??Ke ti se padnat dobri u timot ...LOL...dobra smeska druze. A za KU, pa dobro i toa e nesto, ne sum buil po drugi gradovi. Ti sigurno ni toa go nemas napraveno.

www.dota-league.com povelete, besplatno e, 1000 igraci preku den sekogas, min 100-150 i vo 5 sabajle. TOA E SVETSKA LIGA, CEL SVET IGRA!!!

ps. i nema nabs kako vas koi igraat pub games i mislat deka se igracista...omg...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Год, во заблуда си, ја потценуваш моќта на ултито на некои херои. Кажи ми дека Енигма, Неверморе, Лич, тидехантер и зевс не се добро комбо. ( лич/енигма горе, личот го остава енигмата да исфарма даггер, си права мека, купува вардови и други глупости. Тидехантерот иде форест, си фарма 3 брасера, и бкб, зевс е сам против двајца, неверморе мид ).

ПС. Секој херој со РЕПЕЛ е добар, поради тоа ОМНИНАЈТОТ се банира да речеме 99.5% од приватните игри ( цм мод и слично ). Што не флезе пудге у сред битка без репел да проба да танкува? Да видиш како паѓа за секунда :)
Da,normalno :)
Ja ne bi igral pudge u competitive game u nieden slucaj.
Ama peer,taka im se pogodi. Zemaa omni, i logicno im doe deka pudge ke prai rastur. Taka da, vo ovoj slucaj,komboto e odlicno.
Inache mrzam enigma -.- mn debilen heroj mi e...dur ne naprai BkB tinja e -.- bashka koa ke ripnesh so dager,mora da staish prvo toa crnoto sho cica po procenti,a posle black hole, ako ima nekoj tip reflex,odma ke mavne stun i nema vreme za blackhole..
Ne vikam deka ne e imba herojot..ama ednostavno na zhivci mi ide -.-
Inache u kombinacija so stunot na tide,lesno stava BH,nevermore nelsno pushta uliti :) i gi korne so masive dmg...da ne zaboravive ping pong na lich i zeus sho spamuva so magii...
Imba kombo..sekako..ama pak,ne go podcenuvaj pudge :)
Edna dobra kuka moze da sjebe cel napad na protivnickiot tim :)

Btw,da ne napinjame mn,pobaraj negde na garena,ako ushe go ima replayot..glej go..ima sho da se vidi :)

pak ke kazam:

i kako moze ja da imam 60% a slahser da ima 80% a??Ke ti se padnat dobri u timot ...LOL...dobra smeska druze. A za KU, pa dobro i toa e nesto, ne sum buil po drugi gradovi. Ti sigurno ni toa go nemas napraveno.

www.dota-league.com povelete, besplatno e, 1000 igraci preku den sekogas, min 100-150 i vo 5 sabajle. TOA E SVETSKA LIGA, CEL SVET IGRA!!!

ps. i nema nabs kako vas koi igraat pub games i mislat deka se igracista...omg...
DotA league e pub game,idijot! samo CW ne e pub game.

I mislish deka 60% pobedi e dobar skor? lol!
Pa na garena kladba stavam deka iam 75% ako ne i poveke pobedi. I toa so random ppl,i toa sho sum igral so hendikepirani timovi..

I ako si tolku pr0...ko sho tvrdish..i se palish na PUB GAME samo zaso ima "league" u imeto, kazi mi termin da se dogovorime za CW, igraj ja kombinacijata so ja kaza...ako tepame,odkazi se od forumov...

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Pak ke kazam:

ps. I nema nabs kako vas koi igraat pub games i mislat deka se igracista...omg...
Да ми ги читаше претходните постови, ќе знаеше оти имам изгирано 20 пуб игри у животот. Ти реков, стави ме во пријатели на гарена, ќе играме некојпат. Само.. не сум воучед у таа соба, ќе мораме на некое друго место, каде што играат нубовите, како мене :)
Edna dobra kuka moze da sjebe cel napad na protivnickiot tim :)
Да? може да го завлече тидехунтерот, па додека го јаде ( ако кракенот не проработи и ја прекине ) и целиот тим се обидува да го убие, ќе улета од некаде енигма и ќе ве фати 4ца у БХ (да, направена е имба оваа верзија, некако зафаќа премногу АоЕ.. ), ќе дојдат и другите и ќе ве згазат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom